Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

Jag öppnar direkt med kvällens viktigaste ämne. Jag ger en stor eloge till supporterskaran White Angels som trots förlust och lite motgång i första perioden skötte sig exemplariskt. Med exemplariskt menar jag att man aldrig gjorde något annat än att heja på sitt lag. Under hela matchens gång hörde jag inte ett enda negativt ord, såsom hata, domarjävel eller liknande. Det är det jag tycker är en bra supporterförening. Man hejar på sitt lag i med och motgång och man sjunger inga ramsor om hur mycket man hatar andra. Man älskar det man kom dit för att älska.

Många supporterföreningar borde ringa White Angels och få förklarat för sig hur en supporterförening ska drivas. Alldeles för många styrs av hormonstinna 20-åringar som egentligen inte bryr sig om laget utan ser sitt supporterskap som en ursäkt för att bete sig som svin. Det är när man ser supportrar som White Angels man inser att det fortfarande finns hopp för supporterkulturen. Tack för att ni byggde stämning i arenan.

Så svaret på frågan om Sveriges trevligaste och bästa supporterklubb är besvarad. Det är White Angels och Nybro Fans som är Hockeyettan Södras bästa supporterskara. Det ska ni ta med er.

Matchen för övrigt blev en ganska tillknäppt föreställning. Märktes att det var två lag som var mer rädda att förlora än att vinna. Två lag som vid förlust hade börjat bli ifrågasatta. Denna gången var det Troja som drog det längsta strået.

 

Första Perioden:

De första åtta minuterna var avvaktande från båda håll. Ingen ville åka på ett tidigt baklängesmål och det gick ut över båda lagens offensiv. Men efter matchminut åtta så tog Troja över mer och mer. De sista tio i perioden gick klart till Troja.

Efter 13.26 gick det som det gick när man låter Jonatan Nielsen – med hockeyettans hårdaste skott – att rikta in siktet från blå. Det small bara till och 1-0 var ett faktum i Trojas första PP. Oscar Malm såg uppgiven ut på denna kanon som man inte kan rädda utan att Nielsen faktiskt skjuter rakt på målvakten. Allt annat går in.

15.05 var det dag igen. Trojas andra PP för kvällen resulterade i 2-0. Oscar Öhman direktsköt på Berlings superba passning. Malm hade inget att sätta emot och sekretariatet fick uppdatera mattchtavlan till 2-0.

I stort sett hela första perioden gick således till Troja och 2-0 var inte oförtjänt. KRIF såg aningen ängsliga ut och skapade sig extra problem när pucktransporten ur egen zon var för långsam och slarvig. Drar man dessutom på sig några utvisningar så blir det tufft.

Skott: 11-4

 

Andra Perioden:

Precis som mot Vimmerby så förändrades matchbilden ordentligt i andra perioden. Troja och KRIF bytte plats i förarsätet och hela perioden gick till KRIF.

Efter 27.46 kom också reduceringen till 2-1 när släktingen Stefan Söder omarkerat sköt in pucken i PP. Ger man Söder ett sådant läge kan det bara sluta på ett sätt. Som målvakt får man då vittja kassen hårdare än en hummerfiskare från västkusten.

Det slutade inte där. KRIF hade bud på kvittering också. Efter 34.15 drog Trojas Mattias Åkesson på sig en tvåa och KRIF fick ett nytt PP att avverka. Chanser saknades inte utan det var mer tur än skicklighet att pucken stannade utanför Trojakassen.

Andra perioden gick således till KRIF och detta utan omsvep. Kallinge/Ronneby var det bättre laget och förtjänade en kvittering.

Skott: 8-9

 

Tredje Perioden:

Det var ganska uppenbart att Troja i alla fall inte hade tänkt att skänka bort poängen genom att bjuda på en indianare eller två. Troja backade hem och styrde ut KRIF i sarghörnen. KRIF å andra sidan visste att en period varar i 20 minuter så det finns ingen anledning att spela för chansartat.

Tack vare detta blev stora delar av tredje ganska så tillknäppt med en viss fördel till KRIF som letade efter möjligheten till kvittering. Den möjligheten kom när man fick spela 5-3 i 01.21 med mindre än fem minuter kvar av matchen. KRIF körde i princip hela sitt PP med firma Söder/Lehman och man gjorde det bra. Endast Wictor Ragnewalls matchavgörande räddningar stod i vägen. För chanser till kvittering saknades inte. Utan en målvakt som Ragnewall hade kvitteringen suttit väl inom de 81 sekunderna som förlöpte.

De sista trettio avverkades sex mot fem utan någon större möjlighet för KRIF att reducera. Närmast var Troja när Edström chansade med en puck mot KRIF-kassen som resulterade i en icing med sju sekunder kvar. Efterföljande tekning blev oavgjord och Troja kunde därmed räkna hem alla tre poängen.

Skott: 10-9

Totalt: 29-22

 

Sammanfattning:

Det var två lag som tod det försiktigt. Det var två lag som inte tänkte bjuda på nåt onödigt och det var också därför en sådan här match avgörs i special teams. Samtliga mål tillkom i PP och detta är egentligen inte förvånande.

När alla inblandade har fått en svag knäck i självförtroendet så är det grunderna i spelet man hoppas på och backar till. Det är inte då man får se skönspel utan mer kamp. För det var en match som verkligen saknade skönspel. Inget av lagen bjöd egentligen till mer än vad som krävdes för att det inte skulle rinna iväg.

Troja skapade därmed sig själva lite andrum neråt i tabellen. KRIF har nu åter igen hamnat i ett prekärt läge och kommer ha pressen på sig att ta en trea i nästa omgång. Vilket de mycket väl kan göra då kapaciteten finns i truppen. Stiger någon fram och visar vägen kan detta sluta i islossning.

 

Betyg:

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑       Adam Byström Johansson

⇑⇑         Wictor Ragnewall

⇑            Oscar Öhman

Kallinge/Ronneby

⇑⇑⇑       Sebastian Magnusson

⇑⇑         White Angels

⇑            Andreas Nordfeldt

// Mr Troy

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!