Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Som jag skrev i inför-inlägget så var detta en match inget av lagen skulle vinna. Vinnare blev istället rättvisan som till slut segrade. En rättvisa som kom till efter att två lag – i olika delar av matchen – förtjänade alla tre poängen. Efter någon form av genomsnitt sett till matchbild och chanser kan man bara landa i slutsatsen att två poäng till Troja och en pinne till KHC inte var annat än rättvist.

För denna matchen svängde likt dörrarna på systemet 18.55 dagen innan midsommarafton. 

Första Perioden:

I Trojas mål för kvällen stod Anton Svensson. Anton nyttjade denna kväll med att just stå och mer specifikt i vägen. Anton agerade som en omutligt härlig mur mot alla de försök som KHC gjorde. För försökte, det gjorde de. Hade det inte varit för att Anton stod på huvudet i denna period hade matchen redan varit över efter 20 minuter.

Var Troja så dåliga så att man stoppade lyckopiller i Antons dricka samt bad om gruppursäkt i första periodpausen? Egentligen inte. Dock var man inte på tårna. Det var stundtals ganska ofokuserat.

Var KHC så mycket mer fokuserade än hemmalaget? Ja, det var man. Speciellt när Trojas schabblande med puck gav möjlighet till hög press eller kontring. För här var KHC riktigt bra. Man kom i hel- och halvkontring gång på gång och satte upp fina lägen för sig själva. Man pressade småslöa Troja till dåliga val och fick på så sätt en hel del tid i anfallszon.

Men så var det saken med Anton igen. Spelade ingen roll om gästerna valde att skjuta brett, hårt, flipp, drag, snyggpass eller skridsko. Där bak stod Svensson och sög in puckarna på sitt lugna och kontrollerade sätt. Till och med när man kände att han var helt överspelad så var det ren falskhet. För när avslutet kom hade Anton redan varit där i flera sekunder.

Utan omsvep eller ursäkt så kan man säga att det var Anton mot KHC i första perioden. En period som Anton vann.

Skott: 5 – 13

 

Andra perioden:

Om första perioden tillhörde Anton så gick mittenakten till hans kollega i KHC-målet. Förutom ett par trevande inledningsminuter så blev denna period till stora delar Trojas. Hade det inte varit för Andreas Henriksson i bortakassen hade denna matchen varit avgjord efter andra.

Helt plötsligt fick Troja istället utdelning på sin höga press. Man spelade snabbare ur sig ur egen zon vilket ställde KHC:s ytterforwards i skidförrådet. För som matchen såg ut i första så var det nu tvärt om i andra.

Katten osade både kokt och stekt kring Andreas. Flertalet kvalificerade räddningar senare samt hjälp av målramen ett par gånger så stod sig 0-0 till 31:03.

För efter dryga 30 minuter kom ett genombrott på Trojas vänsterkant där Eric Henricsson skarvade in pucken i anfallszon. Fortfarande vet ingen varför Daniel ”Trucken” Karlsson hamnade simmandes i offensiv tekningscirkel men efter en hel del grävande – som hade fått vilken kyrkvaktmästare som helst att vilja kompetensutvecklas – så kom pucken infarandes mot en framrusandes Henriksson. Med trassel framför mål studsade pucken runt bland ben och skenor. Bortakeepern gjorde kanske kvällens enda lite tveksamma ingripande och vips gled pucken sakta över linjen.

1-0 till Troja, efter 31.03, signerat Eric Henriksson på assist av Daniel ”Grävarn” Karlsson och Karl Olofsson.

Men till bitterhet skall segerns sötma förvandlas till över tid.

För med tanke på att KHC förtjänade ett par mål i första så fick man vänta till andra. Kvitteringen kom efter 38.16 när Julius Selle Larsson torrkrutpangade in 1-1 på en delikat macka av Mikael Friberg. Pass över diagonallinjen, lång förflyttning på Anton, ett kliniskt avslut och sekretariatet fick uppdatera matchtavlan.

Sorgsna barn komma sällan ensamma.

40 sekunder senare kom och det retroaktivt förtjänta ledningsmålet för gästerna. Efter att Trojas back, Kevin Karlsson, agerat lite för nonchalant i egen tekningscirkel så kunde Kim Runermark stjäla pucken. Framrusande på andra sidan centrallinjen kom Albin Storm, som inte gjorde någon kalmarit ledsen, och satte det så sitt vis välförtjänta men ack så retroaktiva ledningsmålet. På 40 sekunder var matchen vänd och omstuvad.

Troja började här åter igen vädra boogieteam. Man hade ju som sagt inte vunnit mot KHC på tre tidigare försök.

Skott: 20-11

 

Tredje Perioden:

En period som egentligen började lite avvaktande med lite småchanser åt båda hållen. Inte direkt så man kände att något av lagen tänkte ta fram sin största taktpinne och starta bastuberna på sista raden.

Kvällens mest delikata uppvisning utspelade sig efter 49.38. Troja gjorde nämligen då sin välförtjänta kvittering.

Det som gör detta mål till en hel charkdisk av smaskiga skinkor, ostar och pastejer är sättet det kom till på. KHC verkar inte uppskatta lakritssnören. för när Troja var klara med dem så hade just pucken gått likt ett spikrakt lakritssnöre på en höstmarknad. Äran att få lägga in kvitteringen i vidöppet mål hade Mattias Elfström. Organisatörerna av denna kavalkad av marknadsgodis var Oscar Öhman och Jonatan Nielsen. Ja, när dessa grabbar hade lirat färdigt pucken så satt redan hela kalmarförsvaret i korvkiosken och smaskade på överkokta fjälster.

Eller som Lasse Granqvist en gång sa. Ett oerhört vackert ishockeymål.

De följande sju minuterna var matchen alltså helt jämn och inget lag gjorde väl några direkta försök om man riskerade något. Jodå, avslut gavs och togs men tredjegubben höll en lite lägre position på banan.

Det finns en person i KHC som inte kommer få något lakritssnöre på McDonalds i Nybro på hemresan. Johan Järlefelt gav segern till Troja när han drog på sig en femminutare med 3.10 kvar. Enda saken han ska vara glad över är att segermålet kom först i förlängningen.

Tyvärr missade jag situationen själv så jag kan inte säga om det var olyckligt eller med intention som han drog på sig denna femma. Men helt klart blev det ett jobbigt läge för gästerna.

 

Förlängning:

Ja, det tog Troja en minut och elva sekunder att avgöra matchen i fyra mot tre. Hampus Olsson rakade in pucken efter förarbete av Mattias Elfström.

Två poäng till Troja.

Skott: 3-0

Totalt: 43-30

 

Sammanfattning:

Det var helt rättvist med delad poäng. Kalmar är inte något strykgäng och Troja är snäppet bättre i år.

Troja fortsätter äga sina matcher med skillnaden att i år finns fler matchvinnare som kan göra det där lilla extra.

Kalmar har helt klart mer kvalité i laget i år. Missar man allettan kommer spelarna få springa över Ölandsbron i våta Y-frontkalsonger tills Tränare Lenny anser att de skämt ut sig tillräckligt.

För kort och gott så var detta en smått underhållande match mellan två lag som kommer vara med där uppe. Inget av lagen höll igen utan det blev lite av det slag på banan som vi åskådare hoppades på. Således kan inte lämna denna match och vara besviken på att det inte blev full pott. För rättvisan vann till slut.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!