Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Be om ursäkt, Kalmar HC!

Be direkt om ursäkt utan att passera gå!

Be om ursäkt till era supportrar som köpte matchen och fick se detta. De har all rätt att kräva pengarna tillbaka.

Nu var ju detta en träningsmatch och man ska inte dra för stora slutsatser av en sådan. Lag kommer vara i olika fas och ha tränat på olika saker. Lag kommer ge spelare chansen som kanske inte kommer ta en plats i seriespelet. Därav kan det ibland bli lite konstiga matcher. Detta var ingen konstig match utan detta var en ridlektion av Troja som heter duga.

För det finns inte ett moment i denna matchen som Troja inte gjorde bättre. Det finns inte ett moment i denna matchen som KHC kommer undan med ens i närheten av ett godkänt. Trots att det var en träningsmatch.

Det som dock var det märkligaste och som är den stora faran för Kalmar i år är avsaknad. Avsaknad av känslor. Visst, det var en träningsmatch men man borde någonstans blivit förbannad över sin egna insats i något moment. Det gjorde man inte. Efter att ha drällt bort puckar och skänkt kvalitétsavslut till Troja så åkte man av banan utan en enda tendens till besvikelse på sin dåliga insats. Detta är för mig väldigt oroande.

Det tog faktiskt till 54.30 innan någon i KHC visade nåt. Då drog Sebastian Ottosson klubban i sargen efter att ha slagit icing. En icing som för övrigt var den bästa individuella prestationen av någon i KHC denna kväll. Det var första och enda gången en spelare i KHC visade nåt. Man blir alltså utklassade och förnedrade och ändå visar man inget. Hade gärna sett en riktig slakt av klubba mot ribban i ren jävla frustration efter typ 6-0. Hade haft full förståelse för det. Men nej.

För när slutsignalen gick så kunde man bara konstatera att KHC:s ståsovande fåtöljhockey var en katastrof. För helt ärligt så var det närmare 20-0 än 8-1. Trots sju insläppta var ändå Nilsson i KHC-målet bäst på den planhalvan. Hade han också ståsovit i fåtöljen hade detta runnit iväg ännu mer.

Summa sumarum angående KHC. Att förlora är en sak och det får mer av kosmetisk betydelse i en träningsmatch. Men avsaknaden av känslor är det som skrämmer mig mest. Hur blir det i seriespelet om man inte bryr sig på träningsmatcher? Kommer man acceptera fyrahundrafyrtio bjudningar på egen blå, sextitretton tillfällen då fåtöljhockeyn gjorde att man hängde ryggsäck på trojaforwardsen samt att passningsprecisionen var så dålig att tusentals puckar gick i multipla riktningar utan adress?

Hoppas verkligen inte ni får något Happy Meal på McDonalds i Nybro på hemvägen.

 

Nu över till Troja. Ett insläppt mål på 9 perioder är starkt. Riktigt starkt. Det är också så att det inte osat stekt duva i mintsås vid speciellt många tillfällen heller. I spel fem mot fem har man släppt till minimalt i tre matcher. Även i BP visar man upp en stabilitet som imponerar.

Ja, man ska inte dra för stora växlar men ändå. Tendenser ser man.

Defensiven har varit urstabil i tre matcher. Det bygger på flera saker. Dels sätter man sig inte i skitekan av att gå bort sig högt upp i banan som man gjort tidigare säsonger. Hård forechecking med en spelare för att tvinga till uppspel och sedan är mittzon så stängd att Frans Jäger gärna hade köpt det låset.

Offensivt sett är det två saker som sticker ut. I år söker man sig in mot mål. Målsättningen med långa anfall i sarghörnen är som bortblåst och rakheten mot mål är prio. Mot Nybro gav det bland annat med sig ett skitmål och ikväll fick man med sig flertalet kassar tack vare att fokus var slottet. Bådar gott.

Det andra är att vi inte längre ser några halvfartskryssade soffpizzor glida runt. Femman på isen håller upp ett högt skridskotempo hela bytet. Med fart kommer framgång som Churchill sa. Den fart gjorde ikväll att KHC framstod som stelopererade sengångare när de blev uppätna och överkörda av Troja som var överallt och ingenstans. Fortsätter man med detta intensiva och rasande tempo i vinter så kommer många lag få äta sina egna sockor till lunch.

I kvällens match kör offensiven totalt över motståndet. Raka åkbanor, snabb puckförflyttning, kreativitet vi sällan tidigare sett och en stark vilja att komma till avslut gör att man vinner lätt med stora siffror.

Spelare i Troja som stack ut denna kväll var raketskottet Sjöblom som gjorde livet riktigt surt för kalmariterna. Emellanåt trodde man att han lagt piri piri i baksprickan. Wester och Wermelin åker också skridskor som stressar sönder och som gav dessa flera fina lägen. Bjurström har sina absolut fina ögonblick.

För övrigt gör alla spelare i Troja en bra insats. Man visade upp en fin totalhockey över hela banan.

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!