Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Med resultatet 6-3 i Trojas favör kan man inte säga mycket annat än att hästen sparkade knarren sönder och samman. Ett par välriktade och till slut sjönk hela bygget.

Lite som befarat. KHC hade ännu inte satts på ordentligt prov i årets serie. Motståndet så långt tillhörde det lite mer mediokra. Troja däremot har fått bita i både KRIF och Vimmerby.

In i ekvationen ska vi också lägga att Troja haft lite lättare för Kalmar förra och detta året. Som ni kanske minns så vann Troja träningsmatchen med väldigt stora siffror.

KHC:s främsta vapen denna kväll var deras riktigt bra powerplay. Ja, Kalmar är riktigt bra i den spelformen och det kommer rädda hem ett antal poäng till laget under hösten.

Lille raketsnabbe Lucas Sjöholm gör sig själv och Troja en otjänst när han drar på sig en två redan efter 03.38. KHC får i princip starta matchen i den spelform de hanterar bäst. Man visade också upp att man är bäst i denna spelform. Zachary Remers gör 0-1 efter 05.07. Eftersom det inte saknas självförtroende för Kalmar när det gäller PP så gör man också mål som är lite tursamma. Jesper Sellin lägger en genomskärare som Zachary direktskottar på. Med självförtroende så går pucken i stolpen, studsar snett ut och sedan på trojakeepern Ragnewalls baksida av benen. Ja, såna mål man gör när självförtroendet står upp till hörselgången.

Repliken kommer snabbt. 43 sekunder senare presenterar sig Victor Romfors. 05.50 smäcker han in kvitteringen efter att Karl Olofsson gjort förarbetet.

Carl-Johan Sjögren ger Troja ledningen efter 10.42. Inbryt över blå och sedan avfyrning runt skridskorna på kalmarbacken. Ett skott som faktiskt inte såg otagbart ut för Andreas Henriksson i Kalmarmålet. Sjögren är inte direkt känd för sitt fina skott och avståndet var kanske lite långt för att Sjögrens kladdkaka till skott ska utgöra ett hot. Men mål är mål oavsett vem det kommer från.

Powerplay är ju KHC:s paradgren. Därför gör man ingen skillnad på vilket lag som har PP. När Troja har PP så kontrar Lukas Fransson in 2-2 efter 18.49. David Algulin vinner pucken när Troja står och dräller på offensiva blå. Den annars så mediokra knarren till lag blev genast en jetski. Algulin och Fransson gör det jäkligt bra när de trycker sig fram och smäcker in kvitteringen i samspel.

Det enda tråkiga i detta var att Troja fortfarande hade PP. 3-2 blir det när Kevin Krutklubba Karlsson på nytt får lyckoträff. Eller lyckoträff och lyckoträff. Han får träff med ett snärtigt handledsskott efter att Troja rullat upp KHC:s försvar under ett antal sekunder. Även Kevins mål såg dock inte otagbart ut för Henriksson i kalmarkassen.

Första perioden därmed till ända och den påminde mest om att leka ”gömma nyckel” på ett demensboende. Inte så mycket struktur men ganska mycket vilja från båda lagen. Perioden ganska jämn trots allt.

Hampus Gustafsson hänger in sin andra kasse för säsongen när han bryter in från kanten, pressar sig förbi försvararen, rundar Henriksson och lägger ganska enkelt in den vid bortre stolpen. 4-2 för Troja efter 24.35.

En olycka kommer sällan ensam men en lycka som uppstod var när V. Romfors gör sitt andra mål för kvällen. Karl Olofsson serverar Victor men en riktigt fin passning och pucken ska bara rakas in i den öppna buren. Ett så kallat klassiskt kontringsmål med puckförflyttning strax framför Henriksson. 5-2 till Troja efter 25.07.

Den som nu trodde att KHC var ute ur leken förutspår lika bra som SMHI:s app. Linus Dahlstedt reducerar till 5-3 efter 25.53. En snabb replik med andra ord. Dahlstedt lyckas styra pucken mellan sina ben samtidigt som han inte har någon balans. Antingen var det där en manöver av ett geni eller helt enkelt bara ren tur i en utsatt situation. Oavsett så putsades siffrorna på resultattavlan.

Karl Olofsson har fått lite extra speed på rören i år. Nu börjar utdelningen komma. Slutresultatet 6-3 skriver han in i historieböckerna genom att rycka sig fri från blå och obarmhärtigt hänga gummitrissan i nättaket. Otagbart för Henriksson i mål. Uret visade nu på 42.06.

Nio mål blev skörden denna kväll. Jag kommer behöva äta er sur potatis ikväll för min spådom om att Trojas oförmåga att hänga kassar kommer kompenseras av att de inte släpper in speciellt mycket bakåt. Det var så jag skrev men jag menade tydligen tvärt om. För ikväll haglade det med vackra ishockeymål – från båda lagen.

Skillnaden var att Troja som lag är lite bättre på alla positioner än KHC denna kväll. Även om spelet var tämligen böljande så hade Troja bättre kontroll än sina gäster. Det gånger som det verkligen hettade till runt hemmakassen var när gästerna fick sina PP. Det kunde ramlat in en eller två puckar till i denna spelform. Troja ska tacka sina lyckoänglar och sin Ragnewall att Kalmar inte fick tillbaka häng i målprotokollet. För ikväll fick Ragnewall göra sig förtjänt av lönen.

Kalmar tycker jag inte gav något speciellt besked. De har en offensiv som är absolut duglig men det känns lite tunt bakåt. Mitt tips om en relativ stabil mittenplacering kvarstår efter det jag såg. Man är kanske en vikingaknarr som kryssar i motvind. Men man är inte helt chanslösa i matchen. Med en målvakt för kvällen stående på tårna i högklackat så kommer poängen ramla in. Men kanske inte i den takt som man själva hoppas på.

Med tre pinnar in på kontot så går nu Troja upp i ensam serieledning. Nybro tappade poäng mot KRIF och får nu åka baksläde i minst några dagar.

För att vara helt ärlig. Om någon frågat mig om jag trodde att Troja skulle ha 16/18p efter sex omgångar så hade jag trott att människan mist förståndet. Det är bara att pudla den och inse att Troja faktiskt förtjänat hela saldot och bra med beröm.

Det som ser extra trevlig ut är att hela laget hela tiden håller en hög fart på skidskorna – i alla fyra femmor. Det är därför man också vinner en hel del puckar lite varstans på banan. Motståndarna står och sekundärsiestar några tiondelar för länge. Länge nog för att Trojaner ska vara framme och störa/stjäla puck.

Man sätter också igång spelet mycket snabbare i år. Var det något som firma Nielsen/Edström kunde bra så var det burskydd. I år tror jag att jag sett ett burskydd på 6 matcher. Förra året gjorde man 6 burskydd i varje period. Inga burskydd gör att det går vansinnigt mycket snabbare framåt i år. Man möter mer sällan uppställda försvar som kan driva ut halvlata trojaner i sarghörnen.

Det här bådar gott för framtiden.

Återstår gör bara att tacka de båda lagen för kvällens underhållning.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!