Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Grattis Kalmar HC till tre välförtjänta poäng.

Grattis till Kalmars supportrar som skötte sig exemplariskt matchen igenom.

Inte så mycket grattis till Troja. Faktiskt. Om 1200 personer nu får bestämma så ska bilan falla och alla ska avgå. Mr Troy tänker inte så.

 

Första Perioden:

Troja anför. Troja anfaller. Troja försöker. Troja gör många bra saker fram till offensiva blå. Där står den östkustska köttmuren och ser till att Trojas segerdans förvandlas till inte mer än den dans i otakt som barens största fyllo lyckas klämma fram 01.50.

Troja för spelet hela första perioden och detta utan tvekan. Endast i kortare sekvenser så kommer KHC fram och får några halvvettiga avslut på mål. Troja lyckas heller inte få till något speciellt vasst.

Det enda egentligen av värde som hände i första är Runermarks 1-0. Förutom det var det mest att Troja försökte och KHC valde att spela safe och därmed slå icing vid minsta tveksamhet. En taktik som lyckades fullt ut. Skönspel är inte alltid det vinnande valet. Hockeyn har alltid varit så brutal att den ger poäng till det laget som gör mest mål.

Hela första perioden till Troja på poäng men KHC lyckas få in den största smällen.

Skott: 16-7

 

Andra Perioden:

KHC tar för sig mer på banan. Spelet jämnas ut och båda lagen får sina längre sekvenser i anfallszon. Andra perioden står faktiskt mer och väger än första. Man kan nästan känna att det är två lag som är mer rädda att förlora poäng än att vinna dem. KHC spelar smart – riktigt smart – medans IFTL kör lite mer på chans.

Isvattnet i trojaduschen blev helt plötsligt kallare än fryspunkten när Jimmie Svensson styr in Curt Gogols skott från blå till 0-2. Här nånstans såg man lugnet sprida sig i KHC medans frustrationen ökade hos Troja.

Fem minuter senare lyckas Adam Byström-Johansson slänga in reduceringen till 1-2 efter att han hittat en lucka till höger om utmärkte Robert Hestmann.

Skott: 11-7

 

Tredje Perioden:

Troja fortsätter försöka. KHC står upp bra. Det pågår ett ställningskrig i 20 minuter där Troja egentligen inte kommer någon vart. Med två minuter kvar punkterar Jarkko Oikarinen matchen i tom bur med sitt 1-3 mål.

Mycket mer händer faktiskt inte i tredje perioden. Troja försöker men fastnar i KHC:s effektiva nät. Gång på gång.

Det var så att säga inte ens nära en reducering eller kvittering. Kalmar HC dammar av matchen på ett ypperligt sätt, tar hela trean med sig in i omklädningsrummet och firar triumfen.

Skott: 5-9

Totalt: 32-23

 

Sammanfattning:

Kalmar spelade smart. Kalmar hade en tydlig strategi. I tveksamma lägen – chansa inte utan dumpa pucken så att en apolloexpedition framstår som jordnära. Lyckas man dessutom – som KHC – att genomföra en hel match utan en enda utvisning mot sig så förtjänar man att vinna. Mr Troy kunde inte heller se en enda situation där det faktiskt borde blivit en KHC-utvisning.

Troja försökte. Troja har periodvis kontroll på matchen och försöker men fastnar alldeles för ofta på fel sida motspelarna. Troja vill men är inte där. Många supportrar är garanterat missnöjda såhär långt och vill se bättre spel. Rom byggdes inte på en dag. Ha tålamod och låt laget lira ihop sig så finns alla möjligheter till förbättring.

Men ikväll var Kalmar HC förtjänta av varenda poäng.

Kvällens betyg:

Troja/Ljungby:

⇑ ⇑ ⇑ —–

⇑ ⇑    Mattias Åkesson, Anton Svensson

⇑       Johan Lindholm

Kalmar HC:

⇑ ⇑ ⇑ Robert Hestmann

⇑ ⇑     —–

⇑         Jarkko Oikarinen, Kim Runermark

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!