Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Karlskrona HK

You know the drill. Smink, gris och meninglöst gäller fortfarande. Ska absolut inte lägga smink på svinet denna gången heller. Ett lag ägde matchen igår och ett lag vek ner sig. Ni vet vilken som är vilka.

Tog upp inför matchen att det kommer handla mer om att göra ett statement än att det skulle vara livsviktigt att vinna matchen. Vi fick se ett riktigt statement igår. Troja klädde inte bara av den nakne blekingska kejsaren utan man sålde dessutom kläderna och och storyn till skvallerpressen. För förnedring var faktiskt det vi fick se.

Självklart ska det in i ekvationen att KHK inte spelat på någon vecka. Man var inte helt igång. Det finns ändå inte några direkta ursäkter för att bli så överkörda om man har en vision om returstuds till HA.

För nu väcker vi liv i grisen och talar klarspråk. Troja var överlägsna igår. På alla plan. Man lekte hockey matchen igenom. En av de få i KHK som gjorde sitt bästa för att stå emot var den tämligen övergivne Hellgren i målet. Utöver hans insats så ska resten av laget åka skämsbuss – via Tingsryd – hem. Någon billig kaffe på Börjes är det inte tal om.

Hansson, Sjögren och W. Romfors inleder Trojas målskytte och egentligen avgör matchen redan i första. 15-3 i skott till Troja är en stark indikator på hur första perioden också såg ut. KHK spelade lika inspirerat som att springa genom brännässlor i stringspeedos – försiktigt och lojt. Man blev helt enkelt överkörda och matchen var körd på 18 minuter.

Om det var ett övertygande Troja mot ett håglöst KHK i första så utvecklades det sedan vidare i andra. Matchen gick nu till lekhage för trojanerna och förnedring för KHK.

Firma Karlsson/Romfors klapp-klapp leker in 4-0 efter 37.20. Karlsson serverar Victor Romfors. Romfors bryter förbi sina två antagonister och returserverar Karlsson med en genomlurig köttbullepass som ställer ungefär hela KHK. Återstod gjorde att sprätta upp den i krysset för Herr K. Karlsson.

Alexander Kelgrisen Bjurström hade ett antal kvalitativa chanser. Bland annat så satte han klubban mellan benen och var bara en för hög puck ifrån årets mål. Han revanscherar sig dock genom att fixa in 5-0 efter 38.04.

KHK får tröstmåla med tre sekunder kvar av andra.

I tredje så ser vi Jesper ”Anja” Emanuelsson köra VC-slalom genom ett uppgivet KHK. 6-1 efter 45.01. Förnedringen är sedan fullbordat när Simon Wester dessutom får göra 7-1 SH efter 51.57.

Att Troja skulle ha en god chans att vinna trodde jag innan. Men kunde aldrig föreställa mig denna urladdning. En urladdning som gav gästerna och deras ekoxe till logga gikt på samtliga sex ben. För även om man vill ursäkta sig med att det var länge sedan som KHK spelade match så ska man inte – som serietvåa – åka iväg och bli så överkörda som man blev. Kastar man dessutom in föregående match i ekvationen så har serietvåan presterat 10 av 120 minuter mot Troja.

Enda slutsatsen till detta blir att Troja i år har tagit ett steg till i lagbygget. Man är i nuläget ettans bästa lag. Ett lag som med hoven kan krossa vilken insekt som helst. Det vi såg igår tyder på ett stort självförtroende just nu. När man så lekfullt spelar sig igenom ett försvar så finns ingen annan förklaring än att man är så bra att hockey blir lätt.

Nu ska vi dock inte låta den uppblåsta grodan förbli uppblåst. Höstserien är tämligen meningslös och är det några matcher som KHK har råd att torska så är det just dessa. För oavsett vilka superlativ man ger Troja efter denna match och avsett hur konfunderad man blir över KHK:s insats så kvarstår faktum att det inte är nu man behöver vara som bäst.

Men idag ska vi ta tillfället i akt och njuta av det fyrverkeri vi fick se igår. Njuta av den käftsmocka som Troja utdelade mot en nyvaken motståndare. Njuta av den signalen att ska man nagga Troja på poäng så måste man vara med i 60 minuter. Man kan inte spela brunsåshockey i 110 av 120 minuter.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!