Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Mariestad BoISMariestad BoIS förstör festen. Detta helt välförtjänt. Man genomför en riktigt bra bortamatch och får således med sig tre poäng.

Trots det har topplocket gått för Mr Troy. Inte på grund av Mariestad utan på grund av nåt helt annat.

 

Första Perioden:

Är det någon period som spelet var jämnt i så var det första. Det var också denna perioden som Troja hade något av vad man kan kalla momentum. Det som var skillnaden var att BoIS spelade mer trojansk denna matchen än vad Troja lyckats med på nästan två säsonger.

Bois inleder med ett bra tryck mot Ragnewall. Detta vara de två första byterna. Sedan får Troja ett PP efter två minuter.Momentum vänder och efter detta är det Troja som sitter i förarsätet resten av perioden.

Det enda som egentligen bryter av det är en utvisningssituation efter 10.52 som renderar i en tvåa för BoIS och två tvåor för Troja. Fortfarande väldigt oklart hur det kunde sluta så. Det mest spännande som händer i BoIS PP är att Ludvig Karlsson drar på en sån jäkla raket i stolpen att han fortfarande står och spacklar bucklan. Ett av de hårdare stolpskotten vi sett i Ljungby Arena.

Var bara lugna. Anledningen till att topplocket nu gått på Mr Troy kommer i sammanfattningen.

Resten av perioden var Trojas utan att det egentligen hände speciellt mycket. Man försöker men BoIS ställer upp tätt i mittzon och chanserna uteblir.

 

Andra Perioden:

BoIS gör helt om i andra. Man kör full fart mot Trojabackarna – hela perioden – och resultatet blir en riktigt fin press mot hemmalaget. Faktum är att Troja dessa tjugo minuterna hade problem i egen zon. Man får ingen ro att etablera anfallsspel utan det mesta slutar med enkelt urspel ur egen zon.

Det enda som egentligen bryter av BoIS momentum är när Erik Olsson får en tvåa för hooking. En av två utvisningar denna kväll som var i någon form av odiskutabel. Troja får till ett hyfsat PP men Sandberg i BoIS-kassen gör ett ypperligt jobb.

Är det något man ska ge BoIS så är det andraperioden. Man spelar faktiskt ut Troja i 18 minuter. Trots detta får man inte till några speciellt heta chanser förutom när friskvinden Lukas Söderlund får friläge. Dock lyckas Ragnewall stänga buren från påhälsning.

Men som sagt. Andra perioden till ett ypperligt spelande Mariestad som visar att man är ett lag som är att räkna med.

 Tredje Perioden:

Den något jämnare av de tre. Troja kom upp lite bättre i banan och lyckades bryta den totala press som Mariestad hade i andra.

Efter 43.40 får BoIS Simon Ericsson två minuter för goaltender interference. Den andra av solklara utvisningar denna matchen. I efterföljande PP får Troja ett ganska bra tryck mot Boiskassen och ledningsmålet låg inte långt bort.

Med knappa nio minuter kvar får gästerna chansen. Trojas Mattias Åkesson får kvällens tredje solklara utvisning efter en tripping. Bois sätter här upp ett powerplay som Troja endast med lite tur kunde skydda sig mot. Men så långt står det 0-0.

Efter 49.44 tar Bois rättvist ledningen efter att Joel Werner skickat in målet bakom Ragnewall. Ja, målet är till matchbilden sett helt korrekt. Målet är dock ett bjudmål från domare ”gissa blåsningen för jag har ingen aning”. Hela upprinnelsen till målet bygger på en hög klubba i BoIS egna zon. En solklar utvisning på BoIS som istället ger en kontring och mål.

Efter detta mål tappar Troja fokus. 0-2 kommer på kontring och skarpförrättare denna gång är Erik Olsson efter 56.48. Ett vackert kontringsmål.

Lukas Söderlund avslutar sedan med sitt 0-3 till gästerna. Detta i tom bur. En välförtjänt seger för BoIS. Slutsnackat!

 

Sammanfattning:

Det är bara att ödmjukt gratulera Mariestad till en mycket bra genomför bortamatch. Man vinner rättvist sett över tre perioder. Inget snack om den saken.

Men som jag skrev ovan så gick topplocket för Mr Troy ikväll. Jag har under flera år aldrig gått åt en domare då jag anser att enskilda misstag aldrig avgör en match. Så inte denna matchen heller. Gör inte Troja mål på hemmaplan så vinner man inga matcher. Dock borde vissa domare nog ändå ta en funderare på om de hittat rätt. Domare Oklar är den enda i hockeyettan som allvarligt borde ta denna funderare.

Domare Oklar lyckas i match efter match – under flera säsonger – hamna i läget att ena laget är vansinnigt på honom. Spelar ingen roll vilket lag man håller på. Oklar kan döma hur jävla oklart som helst åt båda hållen. I kvällens match utdelar domare Oklar nio tvåminutare. Jag ser tre av dem som klara. Angående resten av utvisningarna så måste man fråga personen jämte om de begriper hur han hittade den. Ingen begriper något. Det finns ingen domare som är så oklar som just domare Oklar. Man borde ta sig en funderare om domeriet är det man ska hålla på med när varje match man dömer slutar i en diskussionsklubb – mer debattintensivt än temat vattnets betydelse för sjöfarten – med ett eller båda lagen inblandade. För så har det sett ut i de flesta av matcherna Oklar dömt. Varje gång man ser att det är Oklar som ska döma så räknar man med att allt kan hända åt båda håll. Tyvärr. Det hjälper inte att man lägger till ett oklart IPA-skägg som tenderar att trassla in sig i pipan. Domsluten blir ändå så slumpmässiga och konstiga att ingen förstår något – allra minst spelarna.

Åter igen har jag aldrig skyllt en vinst eller förlust på domarinsatsen. Jag skyller inte heller kvällens match på domare Oklar. Det jag säger är att råttet är mågat för Herr Oklar och hans insatser sett över flera säsonger.. Man önskar för framtiden att hen verkligen funderar på om det är detta han ska hålla på med. Man önskar att hen inte dömer för att få utöva makt utan för att hen tycker det är roligt. Men roligt kan det inte vara när man i match efter match får okvädesord mot sig.

När till och med Mattias Åkesson får Abuse of Officials – då vet man att det gått långt. Mattias är en spelare som knappt vågar jubla när det blir mål. Ikväll gick locket även för honom. Men det blir väl så när man klär en blind otaktsdansare i randigt och låter honom känna sig viktig i 60 minuter – trots att curling har ett tempo han inte kan hantera.

Detta kommer vara enda gången jag går hårt åt en domarinsats. Men domare Oklar är tyvärr den sämsta av kombinationen blind, otakt, uppblåst ego och slumpvalsgenerator man kan komma. Hade jag presterat lika bra på jobbet hade jag direkt kollat upp min inkomstförsäkring. Punkt!

/ Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!