Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS

Vi avmaskerar grisen direkt. Den klassiska supporterramsan ”det finns bara ett lag på isen” hade suttit som en karrékotlett i grantoppen denna afton. För det är sällan som man ser ett lag bli så spelmässigt överkörda och samtidigt framstå som helt nöjda med matchen. Det var GoIS ikväll. För trots att det stod klart redan efter en minut att det skulle gå på arslet så fortsatte man utan åtgärd.

För förutom ett vettigt anfall den första minuten och reduceringen i PP med minuten kvar så visade Mörrum inte upp en enda positiv signal.

Kort och gott ägde Troja 58 minuter av denna match. 51-17 i skott bekräftar bara detta.

Det enda som egentligen hindrade resultatet från att bli ordentligt tvåsiffrigt var att Troja sköt lika brett som GoIS leende av att bara få lagom med stryk i denna seriematch.

Nämnas ska Alexander Bjurström som själv brände flertalet chanser från slottet. Bland annat ett friläge och ett öppet mål där han med klinisk precision rakade pucken mellan bortre stolpen och Emil Cederlund i mörrumskassen.

Utöver detta så ringde det tre gånger i målramen, plexit bakom Cederlund blev ordentligt stresstestat plus att Cederlund dessutom fick göra över fem kvalificerade räddningar.

Men jag har sagt det innan. Trojas offensiv tenderar att gå i baklås när man får för stort spelövertag. För Trojas puckinnehav denna afton låg väl någonstans kring 115% eller nåt. För även när Mörrum och speakerbåset hade trissan så var den fullt i Trojas kontroll.

Den baklåsta offensiven hade dock sina ljuspunkter. Till skillnad mot tidigare baklås så skapar faktiskt Troja nu avslut från slottet. Istället för att svärma runt som en pilsk tomtemor i sarghörnen så söks puckarna alltid framåt och inåt. Något man också tydligt ser i egen zon. Det är inte längre tal om burskydd á la Edström/Nielsen utan upp och urspel ur zon går riktigt fort.

I tillägg så finns det spelare i årets trupp som kan göra det på egen hand. Främst tänker jag på Bjurström men även K.K har visat upp ett bra självförtroende på offensiva blå.

Bakåt spelar Enberg, Bothén, Trucken en hel match utan att synas. Vilket egentligen inte betyder något annat än att de gör ett bra jobb.

Med det kommer ju också att Mörrum aldrig får chansen att skapa något tryck. Så trots att man egentligen inte visade upp någonting så fick man heller ingenting gratis.

Hampus Gustafsson gör 1-0 efter en fin servering av Bjurström. Måns Hansson höstlövar in 2-0 från blå när Troja har PP. Tobias Törnqvist skyffelrakarhandledar in 3-0 bakom en skymd Cederlund. Lindqvist-Muci smäller in den vid bortre stolpen efter att Törnqvist grävt fram pucken bakom förlängda. Fyra klassiska och moderna hockeymål.

För åter igen. Det var ett under att matchen bara sluta 4-1. Men herrens vägar äro outgrundliga och det var väl ämnat att utgången skulle bli i underkant denna gång.

Vad ska vi säga om Mörrum? Ja, det var ett fint kollektiv som samtliga valt en blek färg i grå nyans. Faktiskt ingen som stack ut ur denna grå massa. För samtliga såg till att vara trea på pucken och att låta skenorna frysa fast i eget slott. Det är nu man börjar fundera på om det faktiskt kommer bli så att det mest spännande med GoIS i år kommer att vara sportchefens twittertumme efter att han hinkat i sig några helgbärs.

För laget har mycket mer att bevisa. Leading line – som jag håller som en av ettans bästa – måste kunna kliva fram en match som denna och visa lite kommando.

Vi kan bara konstatera att Troja vinner matchen synnerligen rättvist efter att Mörrum målat hela sin karaktär i matt betonggrå. Vi kan konstatera att Mörrum faktiskt inte var en vidare värdemätare denna kväll. Vi kan också konstatera att Troja fortfarande gärna blir lite för ivriga i matcherna och får spela lite för mycket på utsidan i anfallszon. Dock tycker jag se en bra och förbättrad trend på den biten även i år.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!