Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS

Aj aj aj…

Troja begår två missar denna afton och får fullt straff för det. Eller rättare sagt – man bör inte ge Marcus Paulsson två frilägen. För han satte båda.

Till slut tar ändå Troja hem det men först efter straffar. Hela kalaset slutar 3-2 till Troja. Sett till matchen kanske det skulle varit avgjort tidigare men så är det när man inte riktigt är i slag. Troja är verkligen inte det just nu. Man får motstuds istället för medstuds och den så stora självsäkerheten man visade i höstas är borta för stunden. Men den kommer komma tillbaka.

Mörrum gör en habil insats. Det var inte någon större underhållning i matchen men det förtar inte lagets prestation. Man kommer till Ljungby och spelar av 65 minuter utan någon press på sig att det ska vara så jäkla galant. Där ligger också GoIS chans i denna serie. Att åka runt och just våga hoppas på att man kommer sätta de chanser man får.

Det gjorde man ikväll. Förutom Paulsens fina frilägen så har man inte så väldigt många chanser som fick åsnan febersjuk. Helt i linje med båda lagens matchplan. Back to basic och hoppas på det bästa.

Ser vi till Troja så har man fyra ramträffar denna afton. Mörrum hade en. Man kan nästan ange ett lags form efter hur många stolpskott där finns. Man får helt enkelt pucken lite bredare än man borde. Passningarna sitter inte som de borde och spelare missar pucken helt när den ska skyfflas iväg. Det såg vi hos både Troja och Mörrum ikväll men främst i hemmalaget.

Delad poäng innebär också att båda lagen står kvar i gjyttjan och stampar. Man vill uppåt men samtidigt går det inte att slappna av för lagen bakom. GoIS har i detta läget lägre ambition för stunden och kan därmed känna sig nöjda med en pinne. Att Troja tappar en – vilket kunde varit alla tre om inte Ragnewall gjort en avgörande räddning med någon minut kvar – lugnar inte ner nerverna för tillfället. Man ska vara ett topplag och just nu är man inte det. Inte på någon position.

Glädjande ikväll var dock att Victor Gagic gör mål i PP. Mycket för hans egna del då det gått lite tyngre denna säsong men också för Troja som fortfarande inte riktigt får till det i denna spelform.

Mörrum lever väldigt mycket på Paulsson. Man ser också vilken respekt han inger hos motståndarna och att det ger mer utrymme till Bäckstrand och Holst. Man vinner kanske inte serie på att ha en eller två superkedjor – men man kan vinna matcher. Mörrum kommer ta fler skalper än denna. Var så säkra.

GoIS har nämligen överraskat många under hela hösten. Man har fått ihop ett lag av många spretiga kort och därför spelar man också Allettan nu. Ska man se till det berömda pappret ska Troja vinna en match som denna ganska enkelt. Men laguppställningen på ett papper betyder ingenting om inte de namnen som står där också tror på det de gör. Det gör GoIS. Det är därför man krigar hem kvällens pinne mot ett mentalt slitet Troja.

Troja gör i stora drag ändå en vettig match med tanke på förutsättningarna. Förutom ett individuellt misstag och ett dåligt byte så känns det ändå inte som en katastrof bakåt – sett till spelet. Framåt kommer självförtroendet vända. Det är bara frågan om när det händer. Då kommer Troja åter igen bli ett tråkigt lag att möta.

Det cirkulerar en del snack om ett par spelare i Troja som nu ”är så jävla dåliga. Bänka dem för fan”. Vill bara påminna att dessa spelarna också var en stor förklaring till varför Troja gick som tåget i höstas. Det är bara att ha tålamod. Det kommer vända.

Ska man sammanfatta tillställningen så blir det betyget tråkig match. Det hände inte så mycket. Mörrum hade inte många längre anfall på Troja. Troja hade desto fler men Mörrum höll Troja på rätt sida.

Det som var kul att se var Trojas fjärdelina med TT, Sjöblom och Lindqvist-Muci. De gör ännu en bra match och är den kedjan som leder laget just nu. TT gör kanske sin bästa säsong i år.

På onsdag blir det buss till Huddinge. Kommer vändningen då? Inte omöjligt.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!