Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Mörrums GOIS

Som bekant gillar jag inte kombinationen smink och grisar. Jag ska även denna kväll avstå från att kleta smink på grisen. För oavsett hur mycket smink man lägger på så är det fortfarande en gris.

Därmed kan man ocensurerat påstå att Troja ikväll körde över Mörrum så det stod härliga till. Ja, man kan hävda att Mörrum hade sina stunder men fortfarande så blir det som att försöka sminka grisen trots att man bara har grovspackel att tillgå. För någon större dramatik blev det egentligen inte. Troja var för bra för att GOIS ens skulle ha mer än en teoretisk chans.

 

Första Perioden:

Kalaset inleddes på allra bästa sätt för Troja. Mattias Elfström drog iväg en raket som hette duga och spräckte därmed sin målnolla för säsongen. Detta redan efter 0.54 och på assist av Öhman och Åkesson.

Det var inte bara en smakstart för Troja utan även ingressen på det som skulle komma att bli en tio minuter lång mikrotsunami mot Sebastian Ericsson i mörrumsmålet. För det var just det vi såg. Ett Troja som friåkte lite mellan mörrumsspelare som hade förtvivlat svårt att organisera ihop sig.

Därför var det logiskt – ja, så logisk som bara ishockey kan vara ibland – att Mörrum kvitterade efter 12.36. Khalid Ibrahim (Hultberg, Silverberg), med några matcher i trojatröjan förra året, fixade till kvitteringen bakom Wictor Ragnewall.

Det hela blev ju ännu mer logiskt när sedan Mörrum tog ledningen genom veteranen Marcus Paulsson (Moberg, Ingvarsson). 1-2 till gästerna efter 14.52.

Mörrums ganska oförtjänta ledning var väl det ögonblicket då grisen var som mest sminkad. Inte bäst eller bra sminkad utan bara mest sminkad. För sen gick det bara utför.

Mörrum hade sina minuter i första där de lyckades göra två mål. Det var också de egentliga minuterna där de hade något som luktade bacon på hela matchen. För resten var Trojas.

Skott: 15-8

 

Andra Perioden:

Om Troja var två snäpp bättre i första så var de näst intill dominanta i andra. Därom råder ringa tvivel. Det visade sig även på resultattavlan.

Kvällen bästa formation – firma Öhman, Åkesson och Elfström – visade upp att man är den klassfemma som många supportrar kring laget saknat en tid.

Det hela började med att Oscar Öhman (Edström, Nielsen) smäckte in kvitteringen i spel fem mot tre. Edströms passning för övrigt lite extra delikat. 2-2 på tavlan efter 25.37.

3-2 fixade Elfström (Törnqvist, Nielsen) efter 31.54

4-2 fixade Öhman (Åkesson, Edström) i powerplay efter 34.01.

Ja, man kan lugnt säga att andraperioden ägdes och vanns av Troja på ett övertygande sätt. En av de bättre perioderna denna säsongen. Mörrum hängde helt enkelt inte med i svängarna utan fick koncentrera på att hålla stektempen nere och kollapsen borta.

Skott: 11-9

 

Tredje Perioden:

Precis som det brukar bli i sista, när ett lag leder lite komfortabelt, blev det också i Ljungby denna kväll. Matchbilden förändrades till att Mörrum hade kommandot och Troja bevakade. Men ta nu inte detta som att det var någon större fara för hemmaledningen. Mörrum trampade nämligen mest vatten på utsidan av trojaförsvaret. Ja, man var faktiskt aldrig nära att få till någon vidare spänning i sexton minuter.

16.09 kom dock Dave Lindarv (Pälve, Ingvarsson) på en inåkning från blå och fick iväg en handledare. Ingen – och allra minst den inbytte Anton Svensson i hemmamålet – har någon förklaring på puckbanan som blev. Anton var i andra änden av målet när pucken ändrade riktning. Trots hans försök att hinna tillbaka till förstastolpen så var det för sen. Trissa gick in. Mörrum hade häng med denna reducering till 4-3.

Blev det då spännande? Nej, faktiskt inte. Trots att man försökte så fick man aldrig fart på kotletterna. Troja hade till synes full koll på matchen. Det gick istället precis tvärt om för Mörrum. Jonathan Nielsen (Törnqvist, Hansson) punkterade tillställningen en gång för alla när han pangade in 5-3 från blå efter 56.50.

Mål i öppen kasse hann sedan William Romfors (Olofsson, Edström) med när det återstod en sekund. 6-3 till Troja och det avslutade matchen.

Skott: 3-10

Totalt: 29-27

 

Sammanfattning:

Nä, vi ska inte låta skotten eller resultatet lura oss. Det var betydligt ojämnare än så. Förutom Mörrums märkliga tredjemål så var de inte ens förtjänta av två. De ska snarare vara glada att Troja inte gjorde fler.

För detta var just hemmalagets match under alla 60 minuterna.

Åkesson, Öhman, Elfström och Edström är det spelarna i Troja som förtjänar att hyllas extra denna kväll. Spelare som nästan på egen hand hade vunnit matchen åt Troja. Dessa gjorde nämligen lite som de ville mot ett hälåkande Mörrum.

 

// Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!