Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IF

Elallergi är en hittepåsjukdom. Det finns inga vetenskapliga belägg för att elektromagnetisk strålning påverkar människokroppen. Det finns forskning som visar att kraftiga magnetfält kanske har en inverkan på kroppen och således har Strålskyddsmyndigheten satt ett gränsvärde enligt försiktighetsprincipen. Eftersom man inte bevisat det oskadligt så rekommenderar man att folk ska undvika exponering tills man vet säkert. Detta är försiktighetsprincipen.En annan tillställning där ovan nämnda princip tillämpades var tillställningen mellan Troja och Vikings ikväll. Två lag som visste att de mötte en väldigt potent motståndare och därför såg till att minimera sina misstag. När matchen var slut hade egentligen bara ett större misstag begåtts. Ett misstag som också fick betydelse för utgången.

 

Första Perioden:

Ja, det här brakade inte av i någon otämjd batalj där båda lagen försökte köra över de andra. Snarare så såg man till att hålla det säkert hemåt.

Det som skedde var att gästerna valde att ta tag i matchen de första minuterna. Vi kan inte kalla det forcering men Vikings var det lag som valde låten till vilket spelet skulle bölja. För man var lite hetare i inledningen.

Vikings skapade inte några större svärmar av offensiva avslut. Troja gav inte heller gästerna något utrymme till nåt större svärmeri. Med andra ord så kontrollerade lagen varandra.

Därmed hände inte heller speciellt mycket de första tio minuterna.

Det första som skedde som bröt detta mönster var matchens första utvisning. Linus Olsson trippar Kevin Karlsson bakom eget mål och Troja får chansen i powerplay. Inte för att man fick Vikings till kniven mot strupen men det var här matchbilden och puckinnehavet började välla över på Troja.

Inte helt orättvist så kom också 1-0 genom Sebastian Hansson. En styrning på Nielsens skott tvingade Robin Johansson att släppa första trissan förbi sig. Ett klassiskt hockeymål av hemmalaget där täck framför mål ger Nielsen möjlighet att skjuta. Allt detta efter 17.08.

 

Andra Perioden:

Hemmalagets Victor Romfors drar på sig en interference efter 22.32. Ett lag som Vikings nyttjar detta på bästa sätt. Markus Palmberg kvitterar efter 23.27 och återställer matchen till ursprungligt skick. Inte orättvist på något sätt.

Dryga minuten senare är det dags för Troja att rycka dirigentpinnen ur Vikings hand. Martin Fransson krutar in 2-1 från blå och ger Troja pole position igen. Detta mål ändrar matchbilden till Trojas fördel. Man tar här över det mesta i andra perioden. Vikings får sina ströanfall men fastnar i den trojanska stallfällan när de ska över blå.

Trots att Trojas Kevin Karlsson drar på sig 5+20 efter 27.22, så lyckas inte Vikings få tillbaka kommandot i denna perioden. En utvisning som inte kan diskuteras om det inte vore för den följande situationen där Trojas Carl-Johan Sjögren blir benkapad på offensiva blå utan åtgärd. I min smak två tacklingar som båda borde resulterat i game. Här bedömde nog inte domare Karlsson helt konsekvent. Förutom dessa två incidenterna så skötte domare Karlsson matchen utmärkt.

Resten av perioden går på poäng till hemmalaget. Man ägde händelserna så att säga.

 

Tredje Perioden:

Det var ju det här med försiktighetspricipen. Den rådde i allra högsta grad även i tredje perioden. Två lag som besitter stor respekt för varandra och således inte tänker ge bort någonting heller. Två lag som mer eller mindre i 60 minuter fredade sitt mål.

Men så var det det här med matchens enda misstag. Jonatan Nielsen försöker bryta igenom Vikings försvar på egna blå. Tappar pucken och skänker en kontring till bortalaget där Martin Fransson blir tvungen att agera. Vikings tilldöms straff. Inget att snacka om.

Fabian Ilestedt förvaltar denna straff med perfektion efter 48.44. 2-2 på matchtavlan och faktiskt ett rättvist resultat.

Resten av perioden spelas av med någon outtalad känsla att delad poäng kommer vara det mest rättvisa. Delad poäng blev också resultatet.

 

Overtime:

Fabian Ilestedt behövde bara en bra chans för att ge extrapinnen till Nybro. Efter 62.23 är matchen över när han stöter in Palmbergs pass över centrallinjen.

 

Sammanfattning:

Ja, det var giganternas kamp. Ska vi se till antalet kvalificerade målchanser så hade Troja fler. Man satte dock inte Robin Johansson i några jättekomplicerade lägen utan gjorde honom bra och därmed behövde han inte göra sin karrärs bästa match för att bara släppa in två puckar. Likadant åt andra hållet. Anton Svensson fick också en ganska behaglig resa genom matchen. Trojaförsvaret gjorde även honom bra.

Sett över 60 minuter och med åtanken vilka lag som deltog så slutade matchen rättvist ändå. Nybro spelade smart och Troja öppnade inte spjällen framåt utan såg till att man hade koll bakåt. Med andra ord en välspelad match mellan två bra lag.

För ska vi blicka framåt så ser det ut som om det kommer vara Troja och Nybro som kommer vara de två lag som kan utmana i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Det är två riktigt bra lag i grunden. Båda lagen har förutsättningen för att gå upp och det kommer vara formkurvan på vårkanten som avgör om de kommer lyckas. Kapaciteten finns.

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!