Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Tranås AIF

Då var det klart. TAIF tar sina 40% och bränner om till en mysig trea, sveper den och sover gott på bussen tillbaka.

Troja gjorde i sak ingen dålig match. Skillnaden var att TAIF faktiskt gjorde en bättre. Hade det varit ett travlopp så hade Troja gått i dödens 1300 meter innan TAIF kunde svänga ut i sista böj och ta upploppet komfortabelt.

Det såg dock bra ut för hemmalaget. Det första 14 minuterna var man bättre. Resultatet blev också att Tim Bothén gjorde ett årstidsmål när hans höstlöv singlade in bakom August Hedlund i TAIF-kassen. Hedlund gjorde en riktigt bra match och var en stor orsak till att TAIF vann matchen.

Efter 14 minuter drog Troja på sig sin första tvåa. TAIF satte här upp en bra PP som fick katten att osa fläsk. Dock inget mål.

Det var nu som matchbilden också gick över till TAIF. Resten av matchen var man lika bra som hemmalaget och även periodvis bättre. När Troja satte högsta fart så stod TAIF upp bra i mittzon eller ställde om spelet blixtsnabbt så att man kom man mot man eller till och med i överläge mot stressade trojabackar.

Därför kändes det inte helt logiskt när Hampus Gustafsson rakade in egen retur till 2-0. Han fick stå och stångas en stund framför Hedlund utan att TAIF-försvaret lyckades få bort honom. Klockan nu på 24.18.

Efter detta så växte TAIF bara in mer och mer i matchen. Bra med fart gjorde att man kunde hitta vägar att komma till bra avslut. Pontus Eklöf reducerar också logiskt efter 35.43. I PP går pucken som en trafikskadad gås genom hela slottet innan den träffar Ragnewalls benskydd och med lite konstigt studs och hjälp till slut rinner över linjen.

Tredje perioden tas även denna hand om av TAIF. Max Rapp klipper direkt på Fredrik Lindströms flipptrissa och kvitteringen är fixat. Klockan på 45.44.

Sex minuter senare ordnar Albin Torstensson 2-3. Detta efter en lång sekvens där Troja försöker sätta upp spel men ett ännu mer aggressivt Tranås hela tiden saboterar. Ett sabotage de gjorde utmärkt hela matchen.

Timeout för Troja och spel sex mot fem. Dock var inte detta Trojas kväll och det var närmare 2-4 än kvittering. Anders Skoog drar på sig en tvåa med två minuter kvar. En fin guldbiljett för Troja att kvittera. Sex mot fyra matchens sista två minuter.7

Man fick glädjas åt detta i fem sekunder. TAIF vinner den ack så viktiga tekningen. Ivar Arnesson får till sig pucken mellan tekningscirklarna och skickar trissan in i Trojas övergivna mål. 2-4 efter 58.04 och matchen var lika död som skivbranschen.

Segerjublet vid 60.00 var välförtjänt för gästerna.

Som sagt så gjorde ändå Troja en bra match. Man skapade lägen som man gjort i tidigare matcher. Inget större fel på insatsen mer än att man kanske inte var instämplade till 100%.

Taif gör däremot en riktigt bra match. Framför allt när det gäller spelvändningar och spelet in över blå. Här var man vansinnigt snabba att få pucken förbi.

Troja ska också tacka sin målvakt för att det inte rann iväg. Det är bara att bita ihop och börja om.

// Mr Troy

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!