Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Tyringe SoSS

  • 1 l mjölk (3 %)
  • 5 dl makaroner
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev muskotnöt

Det där är receptet på stuvade makaroner. Till stuvade makaroner är det synnerligen gott med en korvtrissa. En annan trissa som kan vara god är den som ständigt ramlar över linjen. Öser man ketchup över allt detta har man skapat en rätt som går hem hos de flesta. Omsätter man detta i hockeytermer slutar det 7 – 3 i hemmalagets favör.

Var det något som faktiskt hände ikväll så var det total eruption av ketchup. Det blev så mycket ketchup till slut att trissorna tog slut. De hade samlats bakom Tyringes keeper Anton Johansson.

Gustaf Berling sa att alla väntade på ketchupen. Nu behöver de inte vänta längre. Nu behöver de bara spara på ketchupen till nästa match. För som jag sagt tidigare. När Troja får lite medstuds är de absolut ett av seriens bästa lag.

Tyringe fick känna på detta idag. De sista 40 minuterna av matchen önskade de mer ketchup. För att smeta in trojas visir och på så sätt ge sig själva en chans. För i 40 minuter var där bara ett lag på banan.

 

Första Perioden:

Tyringe kom ut och levererade. Man spelade smart efter sina förutsättningar och gav inte Troja några direkta lägen. Troja försökte men körde – som så många gånger tidigare – fast i en tät defensiv. Som ett ofrankerat brev på postnordposten, så kom också en välförtjänt utdelning för Tyringe efter 09:05 när Emil Larsson vackert sprätte upp 0-1 bakom Ragnewall. I alla stuvningar krävs det salt. Tyringe var inte sämre utan man adderade ännu mer salt efter 18:34 när Andreas Anarp kallt satte sin straff bakom Ragnewall.

0-2 efter första perioden kändes faktiskt helt rättvist. Tyringe spelade smart och bjöd egentligen inte på nånting. Troja försökte men likt myten att inte simma direkt efter man intagit stuvning så såg det lite krampaktigt ut i de avgörande lägena som dök upp.

Tyringe förtjänade sin ledning fullt ut.

Skott: 9-7

 

Andra Perioden:

Tyringe hade saltat stuvningen, efter första, så att till och med Chef Ramsey hade varit nöjd. Problemet var bara att Troja kom ut i andra och hade bestämt sig för att addera peppar i receptet. Som komplement till ketchuperuptionen.

Under dryga 10 minuter i andra förstörde Troja all fest för Tyringe. Johan Lindholm reducerade efter 03:45. Alfred Andersson hade bestämt sig för att han skulle vara den kock i den multibemanningen som förstörde allt. Alfred pangade in två kassar inom loppet av 10 sekunder. När sedan Mikael Roslund tryckte in 4-2 var matchen över. Ketchupeffekten hos Troja var total. Tyringe åkte mest runt och hängde med huvudet.

Man kan faktiskt säga att Troja inte bara ägde receptet i andra perioden. Man ägde spisen, köket, lokalen, serveringen och parkeringen. Tyringe såg mer ut som en foodtruck i andra medans Troja hade slagit upp en hel guide Michelinresturang. Så ojämn var andra perioden.

Skott: 14-5

 

Tredje Perioden:

Felix hade fortsatt patent i tredje. I samma takt som Tyringe började hänga med sina sötsura senapshuvuden, så tryckte Troja in tre puckar till i rena farten. Puckar som aldrig någonsin hade gått in om det varit ett lag med dåligt självförtroende. Men denna kväll studsade allt Trojas väg.

Troja avverkade sista perioden under mycket kontrollerade former. Istället för någon forcering av Tyringe så fick de fortsätta koncentrera sig på att hålla siffrorna nere. Troja ägde matchen, isen och ketchupfabriken.

Även om Tyringe fick in ett tröstmål på slutet var det aldrig nära. De sista 40 minuterna på isen tillhörde ett lag. Det tomatfärgade laget.

Skott: 23:4

Totalt: 46-16

 

Sammanfattning:

Tvärs emot alla tvivlare så har jag inte haft några stora tvivel på årets trupp. Ikväll körde man faktiskt över motståndarna i 40 minuter. 7 trissor över linjen plus en massa stuvning gav ett besked att laget faktiskt är något att räkna med. Kan Troja nu bara ta med sig denna positiva känsla in i nästa match så finns alla förhoppningar om tre pinnar till.

Tyringe är det lag som haft den absolut tuffaste inledningen där man mött fem allettankandidater. Noll poäng efter fem matcher är inte trevligt men för det laget – med de ambitioner som finns – är det ingen katastrof. Det är inte i dessa matcherna som klubbens supportrar räknar med poäng. I sina bästa stunder kan Tyringe helt klart vara med och störa de stora föreningarna men ikväll stod man sig slätt. Speciellt som Troja gör säsongens bästa 40 minuter.

Det som var extra roligt ikväll var att det var gamla trojaner som klev fram och visade vägen. I motgång avslöjas alltid vilka som är de genuina ledarna. Alfred Andersson gör kanske sin bästa match i trojadressen. Mattias Åkesson steppade upp ett steg och visade vägen. Johan Lindholm slet matchen igenom och var den som gav Troja hopp med sin individuella prestation vid 1-2.

Troja ska njuta ikväll. Supportrarna ska känna lite lugn. Tyringe ska slicka såren och ta sig samman. Det är i de kommande matcherna som poängen ska börja ramla in.

Betyg:

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑   Alfred Andersson

⇑⇑     Mattias Åkesson

⇑        Johan Lindholm

Tyringe SoSS

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑        Andreas Anarp

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!