Matchanalys: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/LjungbyEn överhörd konversation i Kallinge innan match:

– Ingen kan sabba för ett lag som jag, sa Kvistberg.

– Hold my beer, svarade Troja.

 

Den ölen var förvisso både ljummen och avslagen. Förmodligen också en sån där helt odrickbar IPA som just män i skägg nu för tiden påstår sig tycka om. Förmodligen matchar IPAn smaken av kofta de får av allt skägg som åker med in i munnen när de äter. Men ska man följa en trend så har man inte mycket val än att också acceptera det obekväma. Den slutsats vi dock kan dra är att skägg verkar vara en försvårande omständighet när man dömer. Om detta beror på att skägget fladdrar upp i ögonen eller att man helt sonika får så mycket kli av det att det påverkar humöret vet bara bärare av dylika trendskägg.

 

Första Perioden:

Förmodligen säger alla gästande lag till varandra i gruppen att ”vi håller ihop matchen så vi inte får ett tidigt ledningsmål mot oss”. Troja kanske sa detta idag men man agerade inte där efter utan snarare helt huvudlöst. Dock klart är att det huvudlösa huvudet inte hade IPA-dränkt kliskägg som fladdrar i fartvinden.

Troja inledde piggast i de två första bytena. Lite som tidigare Troja där man kör och sätter hög press. Förmodligen hade man glömt av varför man slutade med detta. För det tog bara Sebastian Magnusson 01.25 att ge hemmalaget ledningen. Troja sätter press på offensiva blå men förlorar kampen och KRIF:s friläge är ett faktum. Magnusson får hela Trojas zon på sig att lägga pucken till rätta. När han kommer fram till Anton Svensson i Trojamålet så kommer också en dragning som orsakade Svensson akut senap/ketchup-förgiftning. För när Magnusson var klar med dragningen så satt Svensson i korvhörnan på den bakre serveringen.

Om vi nu trodde att ipan var urdrucken så trodde vi fel. Någon höll fortfarande i ölen. Efter 05.11 begår Troja nästa misstag på offensiva blå. Detta ger KRIF en två mot etta som Oskar Brändström drar full nytta av. 2-0 till gästerna och en start på matchen som bättre regisserad än ett oklart manus.

Innan matchen flaggade jag för hemmalagets powerplay. Idag var omvända världen. Ikväll var det Trojas powerplay som kuggade ihop. Efter en  utvisning på Martin Ekström får Troja chansen. Med fem sekunder kvar i numerärt överläge så petar Karl Olofsson in reduceringen till 2-1 efter att ha fått två tidigare försök från sin position i slottet. Tid 09.38.

Fram till Trojas reducering var annars matchen i hemmalagets favör. Troja försökte med sitt presspel de första tio men blev alldeles för många gånger överkörda av KRIF:s supersnabba spelvändningar.

Andra halvan av perioden gick mer till gästerna. Det hela utmynnade när Martin Ekström, av lite oklar anledning, på nytt fick sitta själv. Denna gången behövde bara Troja åtta sekunder på sig. Alexander Edström gräver in kvitteringen, 2-2, efter 18.26.

Sett till hela första perioden så var det väl tämligen rättvist.

 Andra Perioden:

I andra hade KRIF bättre koll på händelserna. Eller som man också kan säga – Troja kom verkligen ingen vart. Man trampade mest runt i vatten utan att få något större och vettigt på mål.

Är det något som KRIF är otroligt duktiga på så är det att ställa om. Även hemmalagets tredje mål kommer på kontring. Jacob Hallberg tar sig hela vägen igen, trots att han har två backar mellan sig och målet, och lyckas få till ett avslut. Jacob tar själv hand om returen och sätter 3-2 efter 22.55.

Som sagt så var det KRIFs period. Man hade snarare bud på 4-2 än en kvittering av gästerna.

Det är väldigt svårt att tänka snabbt. Inte många människor som gör det faktiskt. Dock blir det värre när man tänker snabbt fast man gjorde det för sent. Det blir absolut värst när man tänkte snabbt men för sent och sedan chansar in ett beslut och hoppas på att det ska bli bra. Total katastrof är om man då dessutom alltid chansar fel. Jag säger inte att detta är den olyckliga upptakten till Tobias Törnqvist utvisning efter en alldeles klockren tackling på hemmalagets Victor Laz efter 33.44. Det är faktiskt helt Oklart vad jag menar med det egentligen.

 

Tredje Perioden:

Som brukligt började hemmalaget backa hem lite mer. Man hade ju trots allt en ledning att försvara. Därav att KRIF snarare gick på kontring än skönspel i hela sista perioden. Fullt förståeligt.

Det man gjorde jäkligt bra var att man höll Troja på utsidan i sjutton minuter. När man dessutom har respekten med sig att man är livsfarliga framåt, när man får chansen, så gör det att Troja inte kan pressa på riktigt så hårt som man vill.

Troja försökte i sjutton minuter. Men man är åter tillbaka i det bekväma med att nöja sig med att få in pucken i anfallszon och sedan vända upp och vänta in. Något som ger en hyfsad press men sällan leder till ”röda” avslut.

Tränare Forsberg har inte gjort sig känd som någon större fegis. Idag ryckte han målvakten med över tre minuter kvar. Troja skapade ur detta en ganska bra press mot Isak Edman i KRIF-kassen. Man behövde dock nästan alla tre minuterna för att få in kvitteringen.

Vi vet ju att släkten ofta är värst. Karl Olofsson gör sitt andra för kvällen när han kvitterar efter 59.26. Troja och KRIF hade parkerat så mycket folk framför mål så att Isak Edman mest såg ut som en dvärgväxt fågelskådare som hamnat alldeles för långt bak i leden för att få syn på någon exotisk och förvirrad skata. Jonatan Nielsen slår en alldeles överraskande passning diagonalt. En passning Edman aldrig ser då han har fyra häckande turturduvor framför sig i slottet. När alla väl inser att det kom passning istället för skott så är redan pucken i mål. 3-3 på tavlan och sett till 60 minuter ett resultat som båda lagen kan leva med.

 

Övertid:

I spel tre-mot-tre händer inte mycket. Mån åker mest runt som ambulerande jultidningsförsäljare och hoppas att någon annan ska ta tag i det. Det blev ett par halvchanser åt båda hållen men inget som blev så hett att julgrisen blev ytsvedd. I straffläggningen avgör Mattias Elfström när han sätter båda sina straffar för kvällen. Två pinnar således till gästerna.

 

Sammanfattning:

Jag tänker inte kommentera Herr Oklars insats denna match. Jag tänker inte ens engagera mig i att berätta att det som vanligt uppstår fullständiga symöten kring honom så fort spelarna får en chans. Jag tänker inte ens lägga energi på att det åter igen blir situationer som är helt slumpmässiga om de renderar eller inte. Jag tänker inte ta upp något av det. Jag vill inte sprida oklarheter i frågan. Men för er som såg matchen så finns det en gemensam nämnare mellan oklar omständighet och Mattias Åkessons straff.

För övrigt bjöd lagen på sådär lite alldeles lagom onsdagsunderhållning. Varken Troja eller KRIF gick på sitt max ikväll. Där finns sparkapital att ge. Att det blev delad poäng är just också ett resultat av att båda lagen gick med potentiometern inställd på 85%. Inte max utan snarare svettigt kuddmys i 60 minuter. Helt enkelt en trivsam match med ett visst underhållsvärde som inte kommer vara ihågkommen om några månader.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!