Matchanalys: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/Ljungby

Då var det klart. Den stora brutala röda maskinen malde ner ett stridande KRIF. Troja kvar i topp medans KRIF körde i ett potthål och fick en törn i visionen om Allettan.

Men det ska sägas att det hängde lite på repet denna gång. KRIF hade Troja i halvgalopp ett par gånger innan tomtarna fick ordning på släden.

Det började annars bra för KRIF med 2-0 efter första. Eddie Levin petar tidigt in 1-0 efter att lagfarfar Sebastian Basse Magnusson klappat trojas Kevin Karlsson på huvudet framför mål. Orättvis uppgift att en av seriens minsta backar ska ta sig an en av seriens största. Det kunde ju också bara sluta på ett sätt. Det var en duell som Basse vann och som gav Levin chansen att göra mål.

2-0 krutar Nordfeldt in efter en spelvändning. En av få organiserade spelvändningar som KRIF fick denna kväll. Förutom denna incident så gör Troja ett tveksamt byte så Magnusson får fri lejd mot mål. Den gången stod utmärkte Ragnewall i vägen.

Isak Edman gör en bra match ikväll. Som han brukar göra mot Troja. Dock hjälpte inte hans insats KRIF till poäng denna afton. För när den trojanska ångmotorn började producera ordentlig ånga så var det bara en tidsfråga.

När Troja fick sitt första PP i slutet av första så såg man att man inte tänkte ge upp – trots 0-2 i arslet. Detta PP utvecklades till en kanonad mot Edman och det var mer tur än skicklighet att första trissan inte hamnade i mål.

Det var därför helt i sin ordning att William Romfors reducerar efter att Alexander Bjurström serverat. Martin Ekström missar uppspelet och Bjurström stjäl pucken 2 meter framför Edman. Romfors skrinnar in och får öppet mål. En miss där och varenda optiker i Ljungby hade gnuggat händerna.

Det är inte ofta det blir ruff och gruff när KRIF och Troja möts. Idag fick vi se lite av den varan. Efter 24 minuter hettar det till och det framkallar en hel del utvisningar. I fem minuter följde ömsom BP ömsom PP för båda lagen. Vinnare blev KRIF som utökar till 3-1 när de fick chansen.

Det som skiljer Troja i år från förra året är att man har individualister som kan göra avgörande saker för laget – utan att behöva laget. Den första sådan prestation står Alexander Bjurström för när han spelar fram Erik Eriksson till 3-2.

Jesper Emanuelsson tar fart, rundar vad som finns av KRIF-försvar och trycker in 3-3 bakom Edman. Troja var ikapp.

Bjurström – med tre ass ikväll – hade inte talat till punkt. För tredje gången gör han något individuellt och serverar åter igen Emil Eriksson framför mål. 3-4 till Troja efter 52.04.

Det var heller inte helt överraskande. För i andra och tredje var Troja tunga som bly. Ett bly som KRIF inte orkade mota vid blå.

KRIF gör i sak ingen dålig match. Man ger sig själva chansen att vinna då man ändå ger Troja problem. Man stänger ner så mycket man kan och Edman gör en del avgörande räddningar. Men när hästen väl fått idissla länge nog så var havren både mald och gräddad. Man orkade helt enkelt inte att stå emot.

Man har ändå 8 minuter på sig jag kvittering. Man producerar några halvchanser men man ger inte Troja någon större infarkt på slutet. Troja städar undan det hela väldigt bra.

KRIF ska inte sörja detta heller. Man har kanske inte laget i år för att dräpa de stora drakarna mer än någon gång ibland. Ikväll var draken för stor och tung för att lyckas, även om man sårade den lite på ytan.

Nordfeldt/Magnusson är två spelare som bär KRIF i år. Det är också de spelarna – tillsammans med Edman – som bär KRIF genom denna matchen. Men det räcker inte riktigt om man siktar på full pott. Något som hade behövts ikväll för att drömmen ska vara vid liv. För första tåget till Allettan gick idag. Frågan är hur många fler tåg man har råd att missa.

Troja malde som sagt ner motståndet. Man gör inte sin bästa match och båda lagen såg faktiskt lite sega ut. Det var en underhållande match men det finns i normalfallet mer tempo att ta ur lagen. Bland annat så märktes det tydligt när Troja vann puck i egen zon. Tidigare har man alltid startat anfallet direkt. Idag fanns där otaliga tillfällen då man istället spelade pucken runt egen bur. Ett mönster vi såg förra året men mindre av i år.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!