Matchanalys: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/Ljungby

Det är inte utan hjärtat fortfarande slår frivolter likt hjärtat skulle göra på en bronxhipster i en second-hand butik. Det blev dramatiskt i samtliga 60 minuterna. Vinnande ur bataljen gick Troja som tog säsongens andra seger över KRIF.

Dock inte utan problem och endast tack vare att en trojan vräkte sig framåt likt en smålänning under mellandagsrean. En vräkning som skulle visa sig vara direkt matchavgörande.

 

Första Perioden:

KRIF mönstrade in Oscar Malm i kassen. Ett naturligt val då Oscar visat upp en fin stabilitet i år. Roger Forsberg valde att spela Anton Svensson istället för Wictor Ragnewall.

Anledningen till att jag inleder med denna information är för att dessa två skulle komma att spela huvudrollen i det köpslag som skulle utspela sig.

Båda lagen inledde aningen trevande i första perioden. Kändes som att de mest fokuserade på att känna av prisläget innan de valde att börja fynda. Efter ett par minuter tog dock KRIF kommandot genom att börja parkera kundvagnen i Trojas zon.

Inte helt ologiskt ledde detta omgående till ett par tillfällen i powerplay – som varit KRIFs paradgren så här långt. Fantastiska 33% i spelformen bäddade för ledningsmål för hemmalaget. Problemet var att Troja stod på andra sidan med sin paradgren – boxplay. Trots spel 5-mot-3 i 50 sekunder så lyckades inte KRIF skapa något av värde. Troja hade stängt den kassan och låst in växelkassan.

Efter tio minuter fick Troja sitt första PP. KRIF stängde kassan och låste in växelkassan. IFTL fick ut lika lite i sitt powerplay som KRIF några minuter tidigare fick ut i sitt.

Med fem minuter kvar kom KRIFs andra PP för perioden. Ni kan historien nu. Kassan var låst, säkrad, nedsläckt helt igenbommad.

Därmed inte sagt att det var en tråkig period. Efter de inledande minuterna med KRIF-dominans så vaknade Troja till liv och fick fram positionerna. Detta föranledde bra chanser åt båda håll där den avgörande faktorn var två toppspelande målvakter som såg till att inga måltransaktioner kunde genomföras.

Perioden i sin helhet till KRIF då Troja valde att slarva vid flertalet tillfällen. Detta gav KRIF ypperliga möjligheter att ta ledningen. Men inte ens i hockeyettan går det att spela med loj inställning på egna defensiva blå utan att det utmynnar i spelvändningar. Endast utmärkte Anton Svensson räddade Troja från underläge efter första.

Skott: 13-10

 

Andra Perioden:

Efter att ha ägnat förstaperioden åt bakfylleshopping med kundkorg och iförda foppa-tofflor så kom Troja ut som ett betydligt mer taggat lag i andra. Man satte bättre press på KRIF med resultatet att man också tog över matchen. När detta också gav resultat så stärkte detta lagmoralen och alla började ostressat jobba tålmodigt mot samma mål.

Istället var det nu KRIF som mer såg ut som en aning vilsen julklappsshoppare i en dollarstore. Man började åka mer på eget initiativ än att försöka spela som lag. I kombination med en aggressivare trojachecking så fick man inte samma långa anfall på Troja.

Dock var KRIF inte ofarliga. Troja var inte heller ofarliga. Det som höll resultatet till 0-0 fram till 30.37 var just två målvakter som skötte allt med tur och skicklighet.

Årets vräkning kom således efter 30.37. Mattias Åkesson drar iväg en puck på mål som Hampus Andréen vräker sig fram mot, och styr upp trissan bakom Oscar Malm. Ett mål som egentligen varken var rättvist eller orättvist sett till matchbilden. Kunde lika gärna varit KRIF som tagit ledningen. Men denna gång var det Troja som drog kreditkortet och cashade in.

Resten av perioden kontrollerade båda lagen på ett bra sätt. I den bemärkelsen att båda lagen skapade heta chanser framåt.

En underhållande period som lika gärna kunde slutat 3-3 eller så.

Skott: 9-12

 

Tredje Perioden:

Den som förväntade sig ett ställningskrig i tredje förväntade sig fel. Både KRIF och Troja fortsatte att bjuda på en publikfriande hockey där hockeychanser uppstod åt båda hållen. Dock såg båda lagen till att lösa in kupongen med försiktighet då man inte bjöd motståndarna på lika öppna lägen som i de två första.

Helt logiskt då ett mål i tredje skulle vara sanslöst betydelsefullt för båda.

Det som dock utmärkte Troja i tredje var en riktigt stabil defensiv. De gånger KRIF skapade sina chanser – och det var inga dussinchanser för den delen – så stod Anton Svensson där och förhindrade alla former bytesrätt.

Likvärdigt åt andra hållet. Oscar Malm var den som också gav KRIF en chans att vinna matchen.

Med knappa minuten kvar valde KRIF att satsa på sex utespelare. Ett resultatlöst försök då Troja aldrig släppte in KRIF i zon för att ens kunna etablera spel. Man kontrollerade händelsen fullt ut och gjorde detta helt utan stress.

En underhållande och spännande tredjeperiod som även den kunde slutat hur som helst. Nu slutade den med att inget av lagen lyckades slutföra något anfall. Spänningen lyckades man hålla uppe till slutet.

Skott: 10-13

Totalt: 32-35

 

Sammanfattning:

En underhållande, tämligen välspelad, spännande, och händelserik match som innehöll det vi förväntade att den skulle innehålla. Troja drog denna gång längsta strå genom Andréens tidiga julklapp och det var som sagt varken oförtjänt eller förtjänt.

Sett till matchen som helhet hade nog delad poäng varit det som varit mest rättvist.

Inget av lagen gör kanske sin bästa match försäsongen. Fanns hela tiden en känsla av att poängen i denna matchen var viktigare är publikfrieri. Den som hade mest tålamod i detta var just Troja som och höll butiken fri från ovälkommen påhälsning, samtidigt som man inte stressjagade mål framåt på bekostnad av defensiven. Något som KRIF faktiskt också gjorde på ett bra sätt. Det var ju som bekant bara en gång under matchen som hela kedjan inte lyckades hålla ihop. När Andréen vräkte sig mot den.

Detta gör nu att Troja är klara för Allettan med sina inspelade 41p. KRIF blev däremot – rent teoretiskt – inblandade i streckstriden. Ändå kommer det krävas fyra reklamationer, femton nekade köp och några konkurser ifall man ändå ska missa Allettan. Man har tre poängs marginal nedåt men +11 mål tillgodo i målskillnad. Det kommer krävas årets kollaps borta mot HC Dalen, samtidigt som Nybro lyckas vinna stort borta mot Troja. Inget av detta är speciellt sannolikt då varken Troja eller KRIF är lag som låter det rinna iväg i matcherna. Därmed vågar jag påstå att detta kommer lösa sig för kvällens inblandade parter.

Så nu kan vi bara gratulera KRIF och Troja till Allettan och vi ses efter jul.

 

Betyg:

Kallinge/Ronneby IF

⇑⇑⇑       Oscar Malm

⇑⇑         Andreas Nordfeldt

⇑            Sebastian Magnusson, Adam Hirsch

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑       Anton Svensson

⇑⇑         Anton Johannson, Daniel Karlsson

⇑            Alexander Edström, Hampus Olsson, Hampus Andréen

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!