Matchanalys: Kalmar HC – IF Troja/Ljungby

Det spelar ingen roll vad man presterat tidigare. Kommer man till match och inte tar av mysbyxorna så kan det sluta hur som helst. Varken KHC eller Troja tog av mysbyxorna igår. De satt som tights på en flodhäst.

I normalfallet brukar laget med den högre kvalitén vara det laget som också drar det längsta strået i just mysbyxmatcher. Igår blev det inte så. Av den enkla anledningen att det inte är framåt som KHC har problem utan bakåt.

Första perioden var så energisk så man trodde någon smugglat in klorofom på ett äldreboende. Inget av lagen visade upp mer än att man åkte runt och följde rekommendationen från FHM. För det var inte speciellt mycket energi in i spelet. Självklart dök det upp några chanser men inte i den omfattningen att fredagstacosen kittlade gomseglet. Spelarna åkte mest runt med god mental distansering.

Det var först i andra perioden som åtminstone KHC snörade åt mysbrallorna. Det ger också resultatet att man går ur den perioden med 2-0 och 22-4 i skott. Inte på något sätt oförtjänt. Snarare med bud på mer. Anton Hjalmarsson – i trojamålet – var nu den som så till att gästerna ändå hade chans på matchen.

1-0 fixar Remers efter 26.38. Utökar gör Robin Sundman efter 37.51. Ställer till det gör Trojas Kevin Karlsson vid samma klockslag då han i alla fall blir den förste trojan som får avsluta den miniförnedring de utsatte sig själva för. Kevin – lite oväntat att det kom från honom – drar på sig 5+20 för en eftersläng strax innan målet. En slashing som gav enkelbiljett ut till mjukosttuben i omklädningsrummet.

Det var bara för KHC att tacka och ta emot.

Troja är i grunden ett såpass bra lag så när väl mysbyxorna åker av och mjukosttuben är slut så kan man vända matcher på inte allt för många minuter. I tredje byttes rollerna och det var gästerna som nu fått på blåstället. Ja, inte blåställ från Blåkläder men i alla fall ett par arbetsbyxor från Jula för 149kr. Detta räckte dock en bit.

Tim Bothén reducerar efter 43.19. Emil Eriksson fixar kvitteringen 2-2 efter 50.23. Matchen var tillbaka och matchen var jämn. Skillnaden nu att Troja var lite bättre än Kalmar. Där fanns också tillfällen att avgöra detta på ordinarie tid men hela pyjamaspartyt skulle ändå avgöras i förlängningen.

Kim Runermark ger bonuspinnen till KHC. 3-2 efter 61.28 och båda lagen kunde på nytt ta på sig husvagnskostymen och återgå till mjukostpressning i omklädningsrummet.

Detta var en match som ändå på något sätt blev som den borde. Två lag som inte har något att spela för brukar sällan bjuda på mycket mer än just ostfläckar på brallorna. Så blev även denna. Som avnjutare av tillställningen kan man inte heller bli speciellt upprörd då man måste ha lite förståelse för att spelarna faktiskt åker runt och försöker undvika att bli skadade eller på annat sätt indisponibla framöver när det börjar gälla.

Man kan inte ens kalla detta serielunksmatch utan det hamnar på nivån under. Avspelningsmatch för att snabbare komma i hamn med den serie som sedan några omgångar tillbaka ändå var avgjord för båda lagen.

Troja har fyra poängs marginal ner till KHK med fem matcher kvar. Seriesegern kommer förmodligen avgöras när dessa två lagen möts i Ljungby Arena på onsdag. Oavsett att inget av lagen har något att spela för så kommer det ändå blir en organmätning för att placera in skåpets position till Allettan.

KHC har inte ens den teoretiska chansen kvar att nå Allettan. Man brukar säga att man missar tåget men det som stod på perrongen igår var inget tåg. Där stod en rostig dressin. Chansen var i praktiken borta även om man tagit en pinne till. Den rostiga dressinen går just nu ingenstans. Det omöjliga kan nämligen inte inträffa att Nybro, Mörrum, Vimmerby, Tranås och KRIF alla tar 0p i sina resterande matcher. Speciellt inte som en del av dem möter varandra.

Den stora frågan – och mest intressanta – är väl snarare om KHC kommer få med Halte/Lytte/Sjuke Vikingen med in i vårserien. Ett jättefiasko för Vikings om det skulle hända. Ett fiasko som absolut kan hända.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!