Matchanalys: Karlskrona HK – IF Troja/Ljungby

Alla bra historier upprepar sig självt. Den 4:e november behövde Troja hela 13:13 för att leda med 3-0. Det var amatörmässigt slött tydligen. Den 7:e februari överträffar man sig själva och fixar 0-3 på endast 12.09. Varför göra det slött när man kan göra det olångsamt.

Troja tar hand om krismötet med 1-4 till slut.

Men nu backar vi till första perioden där allt börjar med att Tim Bothén spelat klart. Redan i första minuten får alltså Troja sin första motgång. Ja, det bara är så när man är i lika bra form som en påse ister.

Skillnaden idag var att lite puckar börjar studsa Trojas väg medans de inte alls gick KHK:s. Karl Olofsson inleder målskyttet med att tråckla in 0-1 i PP. Alexander ”Kelgrisen” Bjurström utökar sedan med två ytterligare till 0-3. Alla tre målen faktiskt av karaktär klassiska hockeymål där man helt enkelt lyckas få pucken med sig.

Det vackraste var 0-3 där Troja visar pånyttfött självförtroende på blå. Ett tårdrypande passningsspel längs med linjen öppnar till slut upp för Kelgrisen i högra tekningscirkeln. Med tur landar pucken hos William Romfors som igen kan passa Kelgrisen. Alexander måste ta in pucken med skridskon innan han kan skyffla in den mellan Von Schultz ben. Kort o gott var där tiotals moment i detta anfallet som kunde gått på arslet. Ett arlse det gått i åtta omgångar hittills. Denna gången studsade dock pucken rätt hela vägen. Otroligt!

Utöver detta så hade Troja ett avslut i stolpen där pucken gled 1 meter på mållinjen innan den rensades bort.

Karlskrona fastnade i samma dåliga självförtroende som båda lagen gick in med. Man kommer till avslut men inte av den karaktär där man känner kattens osande päls. Ja, lite varmt blir det men inte hett.

Ska vi se till helheten så hamnade poängen hos det lag som i afton var minst dåligt. Det var ingen superunderhållande match. Troja spelade safe bakåt samtidigt som man inte stod och åt kebabrulle i burskydden. Man sökte faktiskt burskydd väldigt sällan. Då får man också spel framåt där man kommer rättvänd mot ett försvar som inte hunnit organisera sig.

Karlskrona tycker jag inte gjorde något större avtryck ikväll. Förklaring är givetvis att man sitter nertryckt i sockorna redan efter tolv minuter men också att man – som Troja – inte tror på sig själva så att man vet man kommer vända på korven.

De som gjorde lite avtryck i KHK ikväll var just Skager, Nordström och Roslund. Resten av laget hade det ganska tufft. Speciellt mot ett Troja som ställde upp mer i mittzon än man tidigare gjort.

Det väcktes lite hopp i KHK – i alla fall hos kommentatorerna – när Filip Nordström ordnar reducering efter 38.29. Ett mål man förtjänat trots de flertalet ganska ovarma anfallsförsöken.

Dessför innan hade Martin Fransson ett av säsongens hårdaste stolpskott. Det ringer fortfarande G#fiss i den stolpen. När vi ändå har Fransson på tråden tycker jag man ska nämna att han nu börjar närma sig formen han hade i höstas. En form där han och Kevin Karlsson var stora orsaker till att man tog hem höstserien. Det är också dessa två som kanske haft det tuffast på slutet med sina vågade manövrar som straffats hårt bakåt. Då är det mycket glädjande att se att de på nytt börjar ta för sig. Lyfter de mer kommer de bli en ordentlig tillgång framöver.

Carl-Johan Sjögren fyller den feta damen med dietpulver när han hänger dit 1-4 efter 53.13. Ett hockeymål kan vara så enkelt när man redan leder med två och inte är anspänd, nervös och stressad. Smack sa det bara.

Men det sagt så tycker jag kvällens match gett fyra svar:

  1. KHK är ett lag med problem. Problem som inte blev mindre problem efter ikväll. De får göra som Troja och inrikta sig på skademinimering.
  2. Troja visade upp det vinnande spelet de hade i höstas. Fokus på pucken framåt istället för burskydd samt att man inte försöker vinna pucken bakom offensiva förlängda mållinje. Man har dessutom bra kontroll på defensiven.
  3. Fransson och Karlsson upplevdes med ökat självförtroende. De kommer bli otroligt viktiga att ha i form inför play off.
  4. Ragnewall avstyr allt om han bara får support av sina fem utespelare. Stabil insats idag.

För KHK återstår att slicka saltet ur såren och börja om. Jag tror inte på topplacering men man är bättre än tabellen visar.

Troja har nu två hemma mot Dalen och Nybro. Nu kommer värdemätarna på allvar. På onsdag finns inget annat än att spela med ett leende på läpparna.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!