Matchanalys: Kristianstad IK – IF Troja/Ljungby (Träningsmatch)

Då var säsongen igång med första träningsmatchen. Kristianstad möter Troja i helgens mikrocup i Tingsryd där vinnaren får spela det de kallar final imorgon. Något säger mig att suget efter att vinna pokalen är betydligt mindre än suget att få tvåla till motståndaren. Men en cup är en cup och då får vi väl kalla det cup.

Förutsättningarna är som följer. KIK gör sin andra träningsmatch efter att ha avfärdat Mörrum med 7-0 för några dagar sen. Troja gör sin första och vi ska väl ha förväntningar där efter.

 

Här följer en liten sammanfattning av dagens match: 

Första perioden:

Tyvärr såg jag inte första perioden men rapporterna säger att det var en ganska svängig period där KIK var närmast till ledning.

Skott: 12-11

 

Andra Perioden:

Man ska inte sticka under stolen med att KIK kom ut bäst i andra. Man skapade omgående en viss press mot trojamålet medans Troja körde fast i offensiven. Man skapade egentligen ingenting alls de första åtta minuterna. Det gjorde däremot KIK. Inte nog med att man skapade sina egna chanser, man fick dessutom ypperlig hjälp av trojabackarna.

Nu är det ju inte så att KIK är så dåliga att de behöver hjälp med att göra mål. Trots detta så hjälpte Martin Fransson i allra högsta grad till. Efter lite ringrostigt slarv i egen zon så serverades till slut Kalle Miketinac framför mål och 1-0 var ett faktum. Inte mycket att säga och dessutom rättvist.

Nu var det ju det här med att hjälpa KIK till seger. Det är helt onödigt. Men onödighet är inget som hindrar Troja denna kväll. Efter en ny bjudning från trojaförsvaret – bara minuten senare – så hoppar Tony Pappila fram och vackert backhandar upp pucken bakom Ragnewall. 2-0 och helt rättvist. Fram till denna sekvens hade KIK perioden medans Troja mestadels åkte runt och imiterade funktionsskadade vägkoner i en slalombacke.

Efter 8.30 kunde det stått 3-0 till KIK men Ragnewall gör en alldeles delikat benparad och håller siffrorna nere.

Efter detta kom Troja bättre upp i banan medans KIK började slarva en aning. Anförda av William Romfors så fick Troja några lägen som kunde rendera men en osvettig Gistedt i KIK-målet kunde lätt avstyra. Den här lilla svängningen i matchen belönade domaren med att drastiskt öka antalet utvisningar. Alla helt korrekta och ungefär lika många åt båda hållen. Troja inledde sina PP bäst och hade ett par tre reduceringslägen.

MEN! Då var det ju det här med att hjälpa KIK att göra mål. Efter att på ganska kort tid dragit på sig två tvåor – båda utvisningarna sådär alldeles lagom onödiga – så fick Troja spela boxplay. Kristianstad är så skickliga att man inte längre behövde trojaassister för att göra mål. 3-0, efter 15.36, gör Morten Jensen och i efterföljande fem mot fyra så utökas detta till 4-0.

Med andra ord så dödar KIK matchen på ett effektivt sätt i andra perioden. Och det var faktiskt inget att snacka om. KIK var bättre. Troja kom mest både lite för tidigt och lite för sent in i situationerna.

Skott: ?

 

Tredje Perioden:

Tredje perioden började på exakt samma vis som andra slutade – fast tvärt om. Efter 13 sekunder får Troja powerplay. Sju sekunder senare lossar Jonatan ”Slagsluggern” Nielsen sin stora kanon från blå. Kort och gott fick han ta två-tre skär in i banan och sikta in sig väl. Gistedt ser pucken men nervsignalerna hinner inte med. Ja, det var onekligen en riktig kanon från Nielsen. Assist på målet tillskrivs Öhman och Sebastian Hansson och sekretariatet får justera matchtavlan till 4-1.

Efterföljande sekvens domineras av ett powerplay för KIK där inte mycket uträttas. Mest egen friåkning i mittzon. Men å andra sidan så är det kanske inte toppmotivation när matchen i praktiken är avgjord.

Efter 14.12 presenterar sig Mattias Åkesson med en ny reducering bakom Gistedt. Målet gav absolut ny tändning i Troja som nu började rada upp några chanser varav ett par faktiskt inte var helt opotenta. Men KIK har ju en bra målvakt i form av Gistedt. Men jättelångt från 4-3 var det sannolikt inte.

Med 90 sekunder kvar plockar Troja Ragnewall och chansar. KIK nyttjar detta genom att punktera den lilla ballong Troja blåste upp. 5-2 och matchen var över.

Skott: ?

 

Sammanfattning:

Kort och gott en klassisk träningsmatch i början på säsongen. Två lag som spred puckar lite till höger och vänster utan nån större struktur genom matchen. Skillnaden idag var två saker. Ett KIK som genomför matchen utan större misstag samt att KIK har en högre kvalité i truppen. Troja anförs framför allt av kedjan Olsson – Romfors – Hansson. Egentligen den enda kedjan som lyckades etablera något större tryck mot KIK-målet. Där bak gör Ragnewall en bra match med ett antal kvalificerade räddningar. Målen kunde han inte göra speciellt mycket åt.

Som vanligt ska vi inte dra för stora växlar på en träningsmatch. Man kan väl säga att KIK visade upp ett lag som presterade som förväntat. Man har ett par spelare som sticker ut i Kalle Miketinac och Tony Pappila medans resten gör en sån härligt försäsongsuppvisning där det mer ser ut som att de försöker få bort alla skavsår än att lira hockey.

Imorgon är det ny match för båda lagen och förhoppningsvis har man fått ytterligare lite mer ordning på spelet.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.comDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!