Matchanalys: Mörrums GoIS – IF Troja/Ljungby

Då var det avklarat. Två pinnar till GoIS efter avgörande på straffar.

Det kan till synes vara tufft – oavsett lag man håller på – när inget lag lyckas avgöra under ordinarie tid. Detta var en sådan match.

Jag har dock mest positiva saker med från denna match. Man kan sammanfatta det såhär att om dessa båda lagen fortsätter spela som ikväll så kommer båda lagen ta många mer poäng. För det man gör – riktigt bra från båda håll – är att stänga matchen defensivt. Det var två lag med högsta fart på rören som gjorde det väldigt svårt för motståndarna att få till något vettigt.

För med tanke på tempot så hände det inte mycket i denna match.

Visar Troja upp denna defensiv kommer man bli väldigt svårslagna. Mörrum spelar den bästa match jag sett dem göra på många år. Där någonstans ligger sanningen.

GoIS glödheta kedja med Paulsson, Hultberg och Bäckstrand ger hemmalaget ledningen efter 10:36. Ett mål som låg i luften efter att de fått surra runt en stund i anfallszon. Inte så mycket att säga när Hultberg trycker in den.

Kvitteringen av Gagic några minuter senare är inte heller så mycket att säga om. Powerplay och han rakar in pucken under en simmande Cederlund. Ett klassiskt mål som blir till när man har någon parkerad framför mål.

Det var efter första man förväntade att det skulle börja pangas lite mer och någon puck till att trilla in. Så blev det inte. Det blev snarare två avslutande perioder med mestadels vattentramp. Visst brändes några lägen men det blev faktiskt inte speciellt hett någon gång under 40 minuter.

Mörrum låg på som oljade tuppar matchen igenom. Efter en någorlunda jämn första period tar man kommandot i hela andra. Man stör Troja högt upp i banan. Samtidigt spelar Troja säkert och lägger gärna till icing istället för att göra det snyggt. Så trots ett ganska ordentligt puckinnehav för GoIS så hände inte speciellt mycket mer än sargsnurr. Den hockey Troja körde i 18 månader. Man pressar och pressar men det blir på sin höjd lite halvfarliga höstlöv från blå.

I tredje perioden jämnar det ut sig och båda lagen får tillbringar tid i anfallszon. Chanser både saknas och inte när det stryker lite förlupna puckar genom slottet. Men inte på den nivån att man hoppade jämfota över diskbänken. För det var full fart men lite hockey. Lite hockey när båda lagen stängde varandra.

Det fick som bekant avgöras på straffar. Ibrahim blir den lycklige att sätta den enda av sex försök.

Matchen i sin helhet visade faktiskt upp varför både GoIS och Troja tagit full pott i två raka. Spelar man 60 minuter utan att göra bort sig så ger man sig själva chansen. Tråkigt att titta på men lovande inför framtiden. Inte alla lag kommer kunna stänga ner dessa två lagen lika effektivt som dessa två lagen gjorde mot varandra ikväll.

Därför finns det heller inte så mycket att säga om matchen. Det var helt enkelt mycket snurr men lite hockey. Stabilt bakåt och relativt riskfritt i tänket framåt. Tråkigt men något som kommer vara effektivt framöver. Dock ej målarfärgstråkigt som den 1-1 match för ett par år sedan.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!