Matchanalys: Strömsbro IF – IF Troja/LjungbyDå var det avgjort. Troja tar setbollen i hamn och spelar nu för matchserien hemma på fredag.

 

Första Perioden:

Två lag som känner på varandra. Händer egentligen inte så mycket de första bytena utan man täcker upp. Föga förvånande vore det om något annat skett.

Det är inte förrän efter att halva perioden gått som det börjar hända lite grejer. Ett halvsunkigt trojaanfall ger Strömsbro matchens första heta chans. Gabriel Deutsch får friläge och blir nerriven av Trojas Martin Fransson. Det var inte karriärens svåraste straff för domare Nyberg, om man säger så. Ett annat ord som passar in är solklar.

Solklar var dock inte Deutsch när han ska förvalta straffen. Det såg mest ut som om han puttade en grävling framför sig i 28 meter. När han väl sen var framme för avslut så var grävlingen både död och slapp. För mycket till avslut blev det inte.

Efter detta började Troja kontrollera matchen mer. Man fick bättre grepp på skridskostarka Strömsbro och kunde avstyra anfallen i behaglig tid. När sedan Hampus Olsson får trampa över blå och avfyra spektaklet så sätter detta Troja i förarsätet. 0-1 efter att utmärkte hemmamålvakten Flink gjorde matchens enda svaga ingripande. Tid 15.57.

För övrigt var första en ganska trevlig period som dock saknade de där riktiga chanserna. Inte ens när Troja fick spela fem mot tre i två minuter så brann det till. Såg snarare det ut som en sån där helylligt trevlig resa som PRO kan anordna till någon gammal meningslös skånsk mölla, med anrikt café, vars historik är för de flesta ointressant. Den inspirationsnivån bjöd Troja på i detta PP.

 

Andra Perioden:

Strömsbro hade sin bästa minut i början av andra. Det hela renderar i att utmärkte bortamålvakten Ragnewall får göra kvällens räddning. I efterföljande press får han sedan avstyra ett direktskott från Alexander Flink och ett inflygande höstlöv från blå. Man kan lugn säga att Strömsbro hade halva inne här. Men Ragnewall hade skydden på och avstyrde rubbet.

För övrigt blev andra sönderryckt av utvisningar. Det var näst intill budkavle mellan besöken i båset på andra sidan. Det enda detta ledde till var att två lag fick visa upp sina boxplaykvalitéer. För några fräsiga powerplay fick vi inte se. Inte på hela matchen faktiskt. Svårt i detta läget att ta till sig att det var två erkänt offensiva lag som möttes. Om inte offensiv innefattar att man hämtar puck bakom eget mål.

Andra perioden kan sammanfattas med samma ord som Per Bjurman recenserade en Phil Collinskoncert i mitten av 00-talet. Tråkigt men trevligt.

Det mest spännande som hände i andra var att trojas Alexander Edström fick hela guldreserven på tånaglarna med två sekunder kvar. Helt fri och skjuter direkt på slapp uppstuds. Alexander Flink gör här sin räddning för kvällen när han viker ihop-upp sina benskydd så en Schweizisk armékniv framstår som ett vardaglig.

 

Tredje perioden

Det vi trodde skulle bli en anstormning blev mer av aggressiv uppsättning av nån gammal amatörbalett. Strömsbro hade nog inte fattat grejen med att man sannolikt inte kommer göra två shorthanded på Troja. För man fortsatte att dra på sig utvisningar hela matchen igenom. Vilket förvisso inte Troja hade speciellt mycket att invända mot.

Men i princip varje gång som man trodde Strömsbro skulle börja forcera så kom en ny tvåa. När sedan Axman får den sista och finala onödiga tvåan, efter att ha knackat gästmålvakten i huvudet med två minuter kvar, ja då var Strömsbros chanser till kvittering borta.

Men under resan fram dit så lyckas i alla fall Tim Henriksson buckla Ragnewalls högra stolpe. Det skottet förtjänade ett bättre öde men marginalerna var denna gång på Trojas sida.

 

Sammanfattning:

Det blev målvakternas match. Både Flink och Ragnewall gör riktigt bra insatser i målet. Det saknades verkligen inte chanser till fler mål men dessa två delade broderligt på dyckertasken och spikade igen.

Sett till hela matchen så var det ett kontrollmässigt övertag för Troja. I sekvenser om flera minuter åt gången så såg man till att stänga ner farten hos Strömsbro. Det gjorde också att hemmalaget aldrig fick den där energin att forcera in mer.

Sett över 60 minuter så vinner Troja rättvist. Sett över 60 minuter så är Troja det bättre laget. Därmed inte sagt att Strömsbro inte förtjänade sina chanser. Det kunde mycket väl slutat i en kvittering. Men som sagt – denna gång var stolproten på Trojas sida.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!