Matchanalys: Tranås AIF – IF Troja/Ljungby

Då vet vi facit. En laginsats av Troja gör att alla tre pinnarna åker buss förbi Jönköping ikväll. Noll pinnar stannar kvar i Tranås – som mer och mer börjar likna den röra som endast ett pastejkök kan åstadkomma.

För sett över tre perioder så var denna vinsten för Troja lika rättvis som den vinst Tranås tog i Ljungby. Skillnaden denna kväll var att Troja vann målvaktsduellen. 2,5p kan ensam tillskrivas Wictor Ragnewall och hans insats. För utan ett antal räddningar av bra klass hade utgången varit mer osäker.

Men kort och gott visade Troja upp fortsatt god form medans fler frågetecken restes på Tranås. Nu är man faktiskt nära att bli årets flopplag på allvar. De enda som eventuellt kan överträffa detta är om Nybro skulle rasa ihop på slutet.

Annars började det fint för TAIF. Tidig ledning med smak på mer kunde mycket väl varit en boost de behövde. 1.29 in så får Petter Eklöf läget och smäcker in 1-0. Perioden efteråt gick också helt klart till TAIF som gör en klassisk hemmalagsinledning med fart och fläkt. Här ska vi tacka Ragnewall att han stod pall.

07.03 räknar TAIF lika illa som en kalkylektiker räknar får. Simon Wester får därmed inte bara en chans utan två. På sin egna retur gör han 1-1 och matchen är på nytt jämn.

När Tobias Törnqvist får stå hyfsat ostörd i slottet 12.06 så kommer nästa Trojamål. TT gör inget misstag utan direktskjuter in 1-2 på en fin passning av Lukas Sjöblom.

TAIF kommer dock igen. 24.12 kvitterar Simon Rodling. TAIF tillbaka i matchen för gott.

Nu var ju inte gott så länge. Direkt på nedsläpp lyckas TAIF-backen skjuta pucken i rygg på egen spelare. Detta gör att Alexander Kelgrisen Bjurström istället får kontringsläge. Fram stormar Jesper Emanuelsson som på Bjurströms pass placerar in den över Erikssons benskydd. TAIF fick ha det gott i 10 sekunder. Underbart kan vara kort men 2-3 på tavlan.

34.45 in i matchen går ridån. Victor Romfors gör 2-4 och allt gott kom till ett slut. I alla fall om man är TAIF:are.

Resten av matchen är det mest bevakning från Trojas sida. Man släpper till en del bra lägen men Ragnewall är stabil i dessa lägena. Troja skapar också lägen att utöka men skärpan fanns inte riktigt där ikväll och Eriksson i TAIF-målet gör också en bra insats.

Därmed är Troja överklara för Allettan och kan nu spela socki-plasthockey resten av serien. En skön situation att befinna sig i.

TAIF sitter med skit upp till näsroten. Dagens förlust försvårade chansen till Allettan avsevärt. En Alletta jag nu inte tror de fixar. För formen är alldeles för dålig. Samtidigt är TAIF det enda laget som kan vända en dålig form till hysterisk form på endast en match. Minns förra årets Alletta där man inleder med tio förluster och avslutar med tio vinster, typ.

Men denna gången tror jag inte att de fixar det. För många spelare åker runt i primadonnaskrud och är inte beredda att ta smärtan det innebär att stå där det gör ont. För ser man antalet avslut som Troja resp. TAIF får från slottet i denna match är det inte konstigt att Troja vinner. Troja har i år blivit laget som tar den obekvämheten.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!