Matchanalys: Tyringe SoSS – IF Troja/Ljungby

För gamla klassiska Tyringe så blev just uppförsbacken lite brantare. Förlusten mot Troja ikväll var hedervärd på alla sätt men hedersamma ger ingen fördel. Man försöker så gott man kan men materialet räcker inte riktigt till för att kunna utmana.

Troja, å andra sidan, spelar av 60 minuter med bra kontroll. Men behöver inte glänsa för att göra fyra mål och ibland får man acceptera att ett lag kan vinna komfortabelt för att spara energi i en matchtät serie.

På nedsläpp så får Tyringe sin första målchans. Dubbelavslut på Ragnewall gör att man inte kunde klaga på starten. Ett mål i första bytet hade förmodligen inte ändrat utgången på matchen men det hade gett en energiboost till hemmalaget. En boost som hade gjort det jobbigare för Troja att bärga segern.

En kedja som tog ett fall framåt ikväll så var det firma Romfors, Gagic och Emanuelsson. De tre kanske gör en av sina bästa matcher denna säsong. Man håller sig ganska bra framme och väljer rätt obekväma åkvägar i motståndarzon. Men fick inte jättebra betalt för det i denna afton men fortsätter man på inslagen väg så kommer poängen att ramla in.

Det var just också ovanstående firma som låg bakom Trojas ledningsmål.  Efter att Gagic gett sig in framför mål och stökat runt så hamnar till slut pucken framför Emanuelsson. Emanuelsson får därmed göra sitt första mål i Hockeyettan. 1-0 sprätter han in från nära håll efter att pucken uppträtt som en studsboll framför tyringemålet. Med andra ord står han hemma i badrummet just nu och målar sin målpuck i guldfärg.

Knappa minuten senare har Måns Hansson ordnat 0-2 när han prickskjuter direkt på den perfekta räkmackan till passning som Lindqvist-Muci serverade.

Det var väl här de flesta kände att Tyringe kommer ge upp och hela kalaset kommer rinna iväg.

Visst hade Troja spelet i mer eller mindre hela matchen. Visst hade TSoSS stora bekymmer att ta sig ur egen zon emellanåt. Men trots detta så gav man aldrig upp på allvar. En egenskap som faktiskt kan bli oerhört viktig i eventuella kval.

För i takt med att Troja lojade till sig en aning så fick också hemmalaget lite syrgas i tanken. Men lyckades faktiskt ställa till viss sporadisk oreda i Trojas zon. Inte i samma omfattning som gästerna men ändå någon gång ibland.

Andra perioden spelades igenom med egentligen ingenting av glädje. En hel del utvisningar gav halva fribiljetter att för Trojas del avgöra matchen eller för Tyringes del att komma tillbaka in i matchen. Det var väl egentligen inte något av lagen som fick ut några stordåd ur periodens åtta utvisningar.

Kistan blev spikad när Hampus Gutafsson utökar till 0-3 efter knappa 45 minuter. En puck han själv skjuter brett i kortsargen och sedan åsnar sig fram och bankar i sin egna sargstuds. Såg lite konstigt ut men även konstiga mål räknas.

49.05 reducerar så Anton Lindström i PP. Viktor Burman serverar en hel tryffelodling till puck genom trojazonen. Anton kan förvälla svampchansen på absolut bästa sätt när han hänger dit den bakom en överspelad Ragnewall.

Karl Olofsson rundar tyringebacken och fastställer 1-4 i tom bur med 43 sekunder kvar.

Matchen i sin helhet är inte så mycket att säga om. In på banan ställs två olika stora sedelbuntar och när dessa buntar avviker mycket från varandra så brukar det laget med mest sedelbuntar också vara det som cashar in. I det här fallet lär det ju skilja sig sådär någon miljon i spelarbudget. Det gör att Troja har tillgång till bättre spelare på alla positioner och ska vinna mot ett lag av Tyringes kapacitet i 9 fall av 10.

Angående Tyringe kan man inte säga så mycket. Man gör det man kan efter sin ekonomi och då blir man inte bättre. Samtidigt är det inte en pissregnig oktoberdag, mot Troja, man behöver vara som bäst. Man är nog ganska införstådd att det inte blir någon Alletta. Det gör att man behöver vara som bäst till våren. Antingen genom att undvika negativt kval eller genom att vara som bäst i kvalserien. Vad man presterar nu är i sak helt jäkla ointressant.

Det vi dock kan hoppas på är att TSoSS hittar några riktigt fina förstärkningar och att man springer på någon gammal nedgrävd skatt i miljonklassen så man har råd att spetsa truppen. Men till dess går det bara att önska lycka till.

 

// Mr Troy

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!