Matchanalys: Vimmerby HC – IF Troja/ljungby

IF Troja/Ljungby kommer behöva Jan Björklunds inställning till skolarbete. Björklund förespråkar som bekant disciplin och läxläsning. Läxläsning som gärna ska ske tillsammans med utsedd läxläsningslärare och under former som mer kan liknas vid nordkoreansk indoktrinering.

Igår blev man helt uppläxade av ett solitt spelande Vimmerby – som aldrig gav Troja en chans. Läxan som man gav sina gäster var ett besked i att om Troja aspirerar på kvalserien i vår så kommer Vimmerby gå från ett simpelt läxförhör till ett fullt nationellt prov den dagen kvalseriepoäng står på spel.

Vimmerby – å andra sida – tog rollen som den nitiske tyskaläraren igår. Från det ögonblick Troja äntrade klassrummet (läs. isen) till det lektionen var över så dikterade VHC samtliga böjda former av de tyska verb man eventuellt kan ha nytta av. En diktering som Troja aldrig kom i närheten av att förstå men som ledde till en hemläxa endast en plugghäst kan uppskatta.

 

Första Perioden:

Redan från nedsläpp såg man åt vilket håll det här skulle gå. VHC kom direkt in i matchen med sin stabila defensiv. I kombination med Tomas Rydén i målet så fick man känslan från start att det här kommer bli tufft.

Periodens stora behållning, efter 09.37, blev när Joakim Stjern Svensson och Johan Lindholm gjorde upp i något som kan liknas vid en skolgårdsfight. Båda fick givetvis högsta betyg av Rektor Bergqvist som utdelade 5+20 till duon. Vimmerby gick helt klart vinnande ur denna fight då ett redan tunt Troja blev ännu tunnare.  Hade man den minsta förhoppning att Troja skulle lyckas få poäng denna kväll så försvann det hoppet när Johan lämnade isen och fick ställa sig i skamvrån.

Efter 11.46 tändes en gnista hopp. Mathias Wigley körde över Trojas målvakt – Wictor Ragnewall – och fick kvarsittning i 2 minuter. Det som nu skulle bli vändningen för Troja utmynnade i en supervändning av VHC. Efter lite strul på offensiva blå så fick Vimmerby en 2-mot-1 kontring där Anton Carlsson räknade ut att ett distinkt direktskott på Måns Carlssons passning skulle vara svaret på fråga 1. 1-0 till Vimmerby kom således i boxplay och det var således långt ifrån oförtjänt.

Troja uträttade ingenting av värde i detta powerplay. Man framstod mest som den där jobbtrötta rastvärdinnan som egentligen bara vill åka hem och titta på TV.

Resten av perioden kontrollerades av VHC.

Skott: 12-7

 

Andra Perioden:

Såg till stora delar ut som första. Troja försökte men kom ingen vart. VHC hade full koll på händelserna och väntade bara på att roliga timmen skulle börja. Troja hade ingen tanke alls på att ha roligt denna kväll. Med känslan av att inte hänga med så började man istället fuska. Några utvisningar senare, och klockan som tickade på, spelade bara VHC i händerna.

Efter 37.55 kom så, helt välförtjänt,  2-0 genom Hampus Harlestam. När väl roliga timmen var igång så körde bara VHC på enligt manus. En minut senare gjorde Mathias Wigley också 3-0 (39.00) och lektionen var över för Trojas del.

Det finns egentligen inte mycket att säga om matchen i andra perioden. VHC gjorde en stabil, kontrollerad och disciplinerad period medans Troja för länge sen fått känslan av förlust.

Skott: 15-5

 

Tredje Perioden:

Sista 20 minuterna var en lång uppvisning i hur man får tiden att gå utan att någonting händer. Troja hade gett upp alla försök att lära sig något av matchen utan fokuserade istället på att bråka. Rektor Bergqvist uppskattar tydligen inte bråk när det pågår hockeylektion. Han valde att läxa upp den Trojanska plugghästen gång efter gång. Hampus Olsson, Daniel Karlsson, Jonatan Nielsen och Lucas Venuto fick alla ställa sig i skamvrån efter att ha blivit för stökiga.

VHC uppträdde däremot föredömligt. Man spelade av matchen under fullständigt kontrollerade former och höll Troja i tyglarna. För Troja kom verkligen ingenstans. Det fanns inte ens en liten, liten gnista av hopp att man skulle få en chans att vända matchen. Så dominanta var Vimmerby denna kväll.

Skott: 10-5

Totalt: 37-17

 

Sammanfattning:

Troja har inte i någon match i år skjutit så lite. Sjutton skott på mål är sannolikt nytt klubbrekord för 2018. De påvisar också hur långt ifrån man var att ta poäng i Vimmerby.

VHC bevisade än en gång varför man leder serien. Man behöver inte spela på topp för att vinna matcherna då man har ett grundspel som räcker otroligt långt. Man bjuder kanske inte på den mest offensiva hockey men man bjuder publiken på segrar. Som bekant är det segrar som räknas och inget annat.

Därför finns det inte så mycket att säga om matchen igår. Det var helt enkelt klasskillnad.

 

Betyg:

Vimmerby HC

⇑⇑⇑

⇑⇑         Pelle Ström, Pontus Näsén

⇑            Hampus Harlestam, Tomas Rydén

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑            Wictor Ragnewall

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!