Matchanalys: Visby/Roma HK – IF Troja/Ljungby

Nu är det dags att inleda bojkott mot Destination Gotland. Detta hockeyhatande rederi borde få ett straff och ett drev mot sig. Detta rederi borde endast få köra mellan Stockholm och Åre. Detta rederi skulle vara tvingat till att köra båtar dekorerade med tjära och fjädrar. Detta rederi borde enbart få köra från Nynäshamn men aldrig lägga till i Visby.

Från och med nu inleder jag min bojkott genom att vägra köpa ToR-biljett. Jag ska halvera deras inkomst genom att bara köpa en enkelbiljett varje gång jag åker till Gotland. Ja, nu har jag bara varit där en gång, år 2004, men ändå. Det ska svida i deras plånbok.

Destination Gotland har förstört min dag. Destination Gotland utnyttjade min ouppmärksamhet mot mig. Destination Gotland gjorde att mitt egna fel drabbade mig själv. Var är Aftonbladet och Expressen när man behöver dem som mest. Jag är kränkt! Kränkta människor har rätt att som puckon gråta ut i en stor dagstidning över väsentliga saker som att där låg en fisk i räkpåsen, favoritbiten fanns inte med i gott&blandat-påsen och att vingummin har olika spritsorter tryckta på sig. Det är en mänsklig rättighet att få dessa femton minuterna av fame.

Det finns helt klart en konspiration mellan Expressen, Aftonbladet, Destination Gotland, Ronnie Glysing, Iluminate, Frimurare och SMHI:s väderapp. Allt hänger ihop och går i cirklar.

Jag är KRÄNKT!

 

Eftersom Destination Gotland uppenbarligen inte kan köra färja på normal arbetstid så tvingades stackars Troja offra sig – kanske mest i hela hockeyhistorien – för att stiga upp oskäligt tidigt och spela match klockan 13. Allt bara för att Destination Gotland – med spådom i fiskinälvor och tro på enhörningar – lagt tidtabellen så att en åsnas arsle framstår som begåvat.

En ödmjuk hockeyälskare som jag kunde ju omöjligt veta att matchen började tre timmar tidigare. OMÖJLIGT. Inte ens Hockeyettan själva visste detta.

Därför missade jag de två första perioderna när jag inmundigade en delikat söndagsmiddag.

Det framstår också som solklart att matchens två första perioder inte innehöll något av värde. Absolut ingenting. 40 minuter lika meningslös hockey som att vara inringd statist som blir bortklippt. Helt meningslösa minuter där man kunde gjort något annat.

Tydligen hann dock Troja ta ledningen genom Jesper Ylivainio efter 01.08. Ett otroligt trist och grått hockeymål. Här missade man absolut ingenting. Man missade mindre när Hampus Falk på något sätt kvitterade efter 14.44. Om man vid detta laget inte brutit ihop och börjat googla nyanser av grått så fick man tydligen se Victor Romfors – otroligt tursamt men tillintetsägande – ge Troja ledningen med 1-2 efter 17.05. För de få som fortfarande var vakna så gick TV:en i stand-by efter 27.16. Karl Olofsson gör 1-3. Resten av andra perioden var lika meningslös som totalen av första 40. En match som hittills aldrig hade hamnat i historieböckerna. Efter två perioder hade inget lag fört matchen. Efter två perioder hade inget lag haft något puckinnehav. Efter två perioder var det bara domarna som varit på isen. Så meningslöst.

I tredje perioden blev matchen plötsligt ett mästerverk av underhållning. Dels för att det var då jag började kolla och dels för Troja var i ledning. De sista 20 skulle det äntligen bli hockey. Något jag inte såg röken av i de två första. Det är jävligt svårt att se på hockey i en ugnsbakad lax. Tack för den konspirationsjävel.

Tredje perioden blev faktiskt en transportsträcka för Troja. Visserligen fixar Niko Mikkola in 2-3 efter 47.26 men det förändrade inte mycket. V/R körde lite på egen hand men kom aldrig in och skapade några direkta farligheter. Wictor Ragnewall kunde efter kvällens tredjeperiod rengöra sig med en tvättlapp. En torr tvättlapp.

Troja hade nämligen bra koll i tredje. Det fanns all anledning till panik med Nikos reducering men man stod pall. Speciellt som V/R inte hade sin bästa dag på jobbet heller.

Detta urartade i en match (en period iaf) där Troja tar hem det för att man hade tålamodet. V/R visade inte det självförtroende man hade med sig in sen tidigare matcher utan blev konsekvent störda av Trojanerna när de väl fick puckkontroll. För jag vet i knävulen om V/R en hade ett riktigt farligt avslut i tredje.

Man schabblade däremot i allra högsta klass. Vill man vinna så kanske man inte ska bjuda bort pucken på egen blå och ge Tobias Törnqvist friläge. Eller göra dragningar som sista spelare när man fick PP och chans att kvittera. Vill man vinna en match måste man orka få iväg mer än 17 skott på hemmaplan. Men som jag skrev tidigare. Lika bra som man är borta, lika svårt har Visby hemma.

Som sagt. Visby hade inte sin bästa dag på jobbet.

Troja fick därmed lasta bussen full med pinnar. Något man verkligen behövde inför avslutningen. En avslutning som kommer bana väg för resan man sen får i ett eventuellt play-off. Jag tar inte denna matchen som en värdemätare för att ge någon teori om vilket håll formen är på väg. Det var bara en skön vinst för laget.

Men jävligt bra jobbat grabbar. Nu bygger vi vidare på detta mot Mariestad.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!