Matchsnack: IF Troja/Ljungby – Halmstad HF

Går man ut hårt och det går åt skogen – ja, då blir fallet där efter.

Jag utlovade fri sand och melankoliska toner till den förväntade överkörningen som Troja skulle bjuda Halmstad på. Jag får väl sätta mig ner i sandlådan och äta sanden själv till tonerna Mats Ronander.

Första Perioden:

Troja kom ut och visade taktpinnen direkt. I anfallsvåg efter anfallsvåg svärmade trojanerna runt längs med sargerna i Halmstads zon. Direkt ur detta skapades och brändes tre bra chanser av Simon Wester, Felix Wermelin och Mikael Roslund. I tillägg drog Alfred Andersson ett skott i utsidan av buren. Kort och gott hade inte HHF speciellt mycket att sätta emot i inledningen.

Sista tio i första jämnade spelet ut sig även om Troja fortsatte periodvis lyckades bra med att få till halvlånga anfall. Detta mynnade dock inte ut i några större chanser.

Ska tilläggas att Halmstad inte på något sätt var ofarliga. Några instickspuckar ställde till det för Ragnewall i Trojakassen. Halmstad fick även periodens enda PP och skapade sig några halvchanser utan att lyckas fullt ut.

Första periodens bäste spelare var utmärkte Crespin i HHF-kassen. Hade Troja fått utdelning på sina chanser hade matchbilden sannolikt blivit en annan.

Skott 14-7

Andra Perioden:

Jag gissar att HHF:s taktiktavla målades full i första paus. HHF kom ut betydligt mer disciplinerade och stängde i praktiken mittzon de första 10 minuterna av andra. Detta mynnade ut i ett antal kontringar mot Ragnewall. Halmstad fiskade upp en puck vid egna blå, samtidigt som Troja var mitt uppe i ett byte. Resultatet? Säsongens första 3 mot 0-läge uppstod. Ett läge som förvaltades otroligt oskickligt. Det utmynnade i ingenting. Enda förklaringen är att samtliga spelare besatt en ringrostighet i den övre skolan.

Troja presterade toppklass i hafsigt spel första halvan och den skickligheten utmynnade i ett nytt friläge för HHF. Markus Nygren gör processen kort med Ragnewall och lägger elegant in trissan under benskyddet. 0-1.

Roger Forsberg tar efter 10 minuter säsongens första timeout för att slicka såren. Detta ger effekt. Matchbilden vänder och sista tio i andra domineras av Troja. Anton Olsson (ass. Sjögren) drog på från blå. Pucken touchar täckande forward och fortsätter sedan med dubbelsnedstuds och orät bana in bakom utmärkte Crespin. 1-1

Skott 9-6

Tredje Perioden:

Troja tryckte på. Fortsatte med sitt dominanta puckinnehav. Skillnaden mot första var att HHF betydligt bättre höll IFTL på utsidan av boxen och därmed gav optimala förutsättningar till sin målvakt.

I den aspekten fortsatte sista perioden såsom de två första. Troja ägde puck men var för naiva i sina beslut. #6 Anton Johansson stiger fram och försöker vinna pucken på offensiva blå. HHF vinner duellen och frispelar Blidby som inte gör nåt misstag. 1-2.

Resten av matchen jagade Troja kvittering men HHF avstyrde försöken. Närmast kom Troja i 6 mot 5 när #51 Nielsen avlossade kanonen från blå och skapade lite oreda framför Crespin.

Skott: 14-5

Totalt: 37-18

Sammanfattning:

Precis som jag förutspådde så kom Troja att totalt äga matchen. Jag reserverade mig för att resultatet kanske inte skulle spegla matchbilden – vilket det sällan gör på försäsongen. När alla är ringrostiga, nedtränade och matchovana så kan det bli väldigt konstiga matcher.

Det jag tar med mig från matchen är att Troja i grunden besitter betydligt mer grundkvalité än HHF. När de trampar igång hänger få lag med i tempot. Dock innebär det ju samtidigt att man måste sätta de chanserna man skapar. Detta gjorde HHF och det är därför man vinner. Spelar ingen roll hur mycket grundskicklighet ett lag besitter om man är ”naiva och valpiga” som Roger Forsberg beskrev det.

Troja har ett bra lag i år. Det finns kvalitéer. Spelar Halmstad lika disciplinerat framöver kommer de stjäla många sköna poäng av loja motståndare.

Utropstecken:

Troja: Mikael Roslund, Hampus Olsson

Halmstad: Crespin

//Mr Troy

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!