Norra Allettan: Bodens vinststreak bröts

Fyra matcher spelades i Norra Allettan ikväll.

Obesegrade Bodens HF gästades av ett Hudiksvalls HC som gått aningen knackigt efter jul. Boden såg länge ut att gå mot tre poäng då laget ledde med 2-0 i tredje perioden. Så blev det inte. I slutet av tredje perioden drog Boden på sig en dubbelutvisning och med endast 18 sekunder kvar kunde Hudiksvall kvittera till 2-2. I förlängningen fortsatte powerplayet och då såg Simon Löf även på att avgöra till 2-3. Boden hade inför idag 8 raka segrar i Allettan, men även trots dagens förlust har laget ännu tagit poäng i samtliga matcher.

– – – – –

Piteå HC tog sin tredje raka seger genom att besegra Köping HC idag, men den satt långt inne. En bit in i andra perioden ledde Köping med 1-2, men vid periodvilan hade Piteå inte bara kvitterat utan även dragit ifrån till 4-2 efter två mål av Magnus Isaksson. I tredje perioden reducerade sedan Köping till 4-3, men lyckades inte kvittera. Köping får därmed lämna Norrland med en seger (1-3 mot Vännäs igår) och en förlust mot Piteå.

– – – – –

Östersunds IK lyckades hoppa upp på vinnarspåret igen efter gårdagens förlust mot Bodens HF (3-2) genom att besegra Kalix HC med 2-4. Östersund ledde med 0-2, men tappade till 2-2 tiden 57.38 i tredje perioden. Matchen lutade åt förlängning, men då klev tvåmålsskytten Elias Bjuhr fram och satte 2-3 med 25 sekunder kvar att spela. Anton Grenholm satte sedan även 2-4 med tre sekunder kvar av matchen.

– – – – –

Även Borlänge HF får åka hemåt med en seger och en förlust i helgen. Igår föll laget mot Piteå HC, men såg till att besegra Vännäs idag i en målrik match som slutade 3-5. Efter 17.22 in i första perioden ledde Borlänge med hela 0-3 efter att Petter Mäkitalo gjort två av målen, och Borlänge såg ut att gå mot en ganska komfortabel seger. Men Vännäs gav sig inte och minuten senare stod det plötsligt 2-3 på resultattavlan. Men någon kvittering kom inte. Istället kunde bortalaget dra ifrån till 2-5 i andra perioden. Vännäs tvåmålsskytt Petter Segersten reducerade till 3-5 i powerplay med drygt 1.5 minuter kvar att spela.

– – – – –

Efter dagens matcher så är Bodens HF fortfarande i topp i tabellen på sina 22 poäng. Tvåa ligger Östersunds IK på 19 poäng och på tredje- och fjärdeplatsen ligger Väsby och Piteå på 16 poäng vardera. På sistaplatsen utanför en playoff-plats ligger just nu Vännäs HC som har en poäng.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!