Norra: Veckans lag v.45Målvakt:

William Wikström – SK Lejon
Gör man den matchen Wikström gjorde mot Boden, då förtjänar man att bli utsedd som veckans målvakt. Förväntningarna var att Boden skulle köra över bottenlaget Lejon, men ”Wiken” tänkte annorlunda. Totalt räddade han 59 av 60 skott(!) och räddaded 3 av 4 straffar och såg till att Lejon kunde åka hem med två viktiga poäng. Hans totala räddningsprocent? 98,33%. Inte nog med det, så är han 100-procentig i vinster i veckan då Lejon även vann mot Vännäs i helgen.

Backar:

Karl Markström – Östersunds IK
Norra seriens poängbästa back under senaste veckan. Gav Östersund ledningen mot Kiruna i lördags och har sedan gjort två assists till. Gjorde sitt första mål för säsongen och något som är extra kul är att veckans tre poäng är även hans första tre poäng för säsongen.

Olof Lundberg – SK Lejon
SK Lejon är lite av veckans lag i Norra serien och det vore konstigt om de inte hade även en back uttagen. Lundberg är en viktig backpjäs i laget och har en stor roll. Under veckan gjorde han ett av de viktiga straffmålen mot Boden och ett assist i andra segermatchen mot Vännäs.

Forwards:

Pontus Wernersson-Libäck – Östersunds IK
Gör man den matchen som Pontus gjorde mot Kiruna AIF i lördags så är man given en plats. Totalt gjorde han 6 poäng den matchen, och totalt 7 poäng under veckan. 2 mål och 5 assists. När Östersund vann med 3-8 var han inblandad i sex av de första målen laget gjorde.

Simon Thyni – Kiruna IF
Kiruna gjorde en kanonmatch mot stora starka Östersund i helgen och längst fram fanns Thyni som gjorde 2 mål och 1 assist när Kiruna tog en imponerande 5-1 seger. Hans mål innebar både 1-0 och 2-0 och hans assist ledde fram till 3-0. En otrolig viktig spelare i Kirunas enda match i veckan.

Linus Wernersson-Libäck – Östersunds IK
Det går inte blunda för bröderna Wernersson-Libäck den här veckan. Medans brorsan mäktade med 7 poäng under veckan slog Linus till med 4 poäng, varav 3 mål och 1 assist. Totalt gjorde de tillsammans hela 11 poäng. Hockeyettans hetaste bröder under veckan.Dela inlägg:

2 thoughts on “Norra: Veckans lag v.45

 • 11 november, 2019 kl. 17:32
  Permalänk

  Ni måste ju skriva ut KIRUNA IF och Kiruna AIF i brödtexten när det finns 2 st lag ifrån Kiruna!

  Svar
  • 11 november, 2019 kl. 20:17
   Permalänk

   Det har vi ju gjort, eller vart menar du? Det står ”Mot Kiruna AIF” och i texten om Thyni står det mycket riktigt bara Kiruna, men det står ju klart och tydligt att han spelar i Kiruna IF ovanför bredvid hans namn.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!