Norra: Veckans lag v.46Målvakt:

Arvid Stenmark – Tegs SK
De positiva överraskningarna Teg visade än en gång att de inte ska räknas bort i någon match. Mot topptippade Piteå snodde laget med sig två viktiga poäng i jakten på en Allettaplats och en stor förtjänst till det heter Arvid Stenmark som räddade 33 av 34 skott (97,06%) och räddade samtliga Piteå-straffar.

Bubblare: Claes Endre – Bodens HF

Backar:

Jesper Wikström – Vännäs HC
Wikström, som innan matchen mot Kalix hade gjort 2 poäng på 12 matcher, klev fram och gjorde 2 viktiga assists när Vännäs överraskande slog Kalix med 3-4. Målpassningarna innebar att Vännäs kunde både kvittera till 3-3 och göra det avgörande målet till 3-4.

Jesper Strandelin – Kiruna IF
Kiruna är det enda laget att ha spelat tre matcher under veckan. Tre bortamatcher dessutom. Trots att Kiruna ”bara” lyckades få med sig 3 av 9 poäng i en svår bortarturné mot bland annat Boden och Östersund så kan Strandelin ändå vara nöjd med att endast ha varit inne på 1 av 8 baklängesmål.

Forwards:

William Otter – Kiruna IF
Norras poängbästa spelare under veckan. Otter slog till med 3 nya poäng, något som han var ensam om att göra. Han hade en stor roll när Kiruna vände och vann i gårdagens viktiga match mot Örnsköldsvik. Tack vare Williams målgivande passningar kunde Kiruna bland annat kvittera till både 2-2 och 3-3.

Oscar Tellström – Vännäs HC
Vännäs guldklimp fortsätter att leverera. När jumbon Vännäs tog två otroligt viktiga poäng mot Allettatippade Kalix så visade Tellström hur het han är genom att först kvittera till 3-3 med 2 sekunder kvar av tredje perioden(!), för att sedan avgöra till 3-4 i förlängningen. Snacka om viktiga mål!

Tony Söderman – Östersunds IK
Östersunds line med Söderman-Lövgren-Grenholm levererade och var inblandade i båda målen när laget vann med 2-1 mot Kiruna IF. Hade vi kunnat utse hela kedjan hade vi gjort det, men nu går ju inte det. Söderman hade en viktig roll i segern då han först passade fram till 1-1 och var spelaren som sköt tre poäng till Östersund genom att göra det avgörande 2-1 målet. Östersund kunde därmed dra ifrån i toppen och har nu fyra poäng ned till tvåan.

Bubblare: Olli-Aleksi Pietilä – Kiruna IF, Linus Skager – Örnsköldsvik HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!