Noterbart efter lördagens matcherNorra:

– Precis som vi trodde så kunde Lejon ta sin andra raka seger efter att ha fått ny luft under vingarna från Bodensegern. Under dagen besegrade Vännäs med 4-3. Vännäs fortsätter att gå tungt tungt tungt och har bara lyckats skramla ihop fyra poäng på sina 12 matcher och ligger på jumboplatsen. Ganska häpnadsväckande för ett lag som tog sig till Allettan ifjol.

– Uppe i Kiruna bjöds det på målfest när Östersund återigen var på målhumör. Matchen slutade hela 3-8 och det kanske mest intressanta är att någon av bröderna Wernersson-Libäck var inblandade i 6 av 8 mål. Pontus gjorde idag 6 poäng och Linus stod för 3 poäng. Snacka om glödheta bröder!

– Appropå Östersund, så var detta första matchen på hela säsongen som de släppt in fler än 2 mål.

– Resultatmässigt var det dock kanske Örnsköldsvik – Kalix som får en att höja på ögonbrynet. Örnsköldsvik inte bara överraskade med att knipa alla tre poängen, utan de t o m nollade bortalaget. 2-0 slutade matchen trots att skotten slutade 26-38. Bra match av målvakten Oliver Dackell.

Östra:

– Hammarby var nära på att knipa nya poäng mot Hudiksvall, men bortalaget vann tillslut med 1-2. En ny supermatch av Hammarbymålvakten Sebastian Andersson som räddade 43 av 45 skott (95.56%).

Västra:

– Värmlandsderbyt mellan Grums och Forshaga blev precis så tight som förväntat. 3-2 slutade den till Grums tillslut. Efter första perioden var skottstatistiken 6-19 till Forshaga, men ställningen var 1-0 till Grums. Notera även att Jesper Norbäck gjorde sitt mål nr 11 för säsongen.

– I Mariestad fick vi se en till skräll när Köping vann med 2-3 efter förlängning. Stora matchhjältar var Johan Eek som var inblandad i samtliga av Köpings mål genom sin 1+2 meny och Linus Gustavsson gjorde två mål.

– Mariestadsspelaren Filip Thörnqvist spelade idag sin 500:de match för laget.

Södra:

– Vissa ser nog även denna match som en skräll, men med tanke på lagens form så är iallafall inte jag förvånad. Borås besegrade Vimmerby med 3-2 efter straffar, där samtliga spelmål gjordes i tredje perioden. Boråskeepern Adam Höglund räddade 38 av 40 skott (95,00%) samt 3 av 4 straffar.

Övrigt:

– Flest poäng gjorde Pontus Wernersson-Libäck i Östersund som gjorde hela 6 poäng
– Målvakter som höll nollan: Oliver Dackell i Örnsköldsvik höll nollan mot Kalix (2-0) när han räddade 38 skott
– Högst publiksiffra: 868 åskådare såg Mariestad – Köping
– Lägst publiksiffra: 87 åskådare såg Lejon – Vännäs
– Spelare som gjorde säsongens första mål: Edwin Enstrand (Lejon), Kristian Falk (Lejon), Viktor Fränckel (Örnsköldsvik), Karl Markström (Östersund), Elias Bjuhr (Östersund), Gustaf Jonsson (Borås), Jakob Karlsson (Vimmerby), Pierre Gustavsson (Vimmerby), Oliver Henriksson (Forshaga) och Filip Sjöberg (Grums).Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!