Omgång 6: Äntligen som Horace sa!

Fyra av sex matcher avverkades igår i omgång sex. Äntligen hände det. Äntligen skedde det som alla väntat på. Skrällarnas afton hade till slut anlänt.

Det var dessutom inte vilka skrällar som helst. Det var toppklass på det som skedde. Goliat inte bara besegrades av lille Tyrannen David, utan dessutom förnedrades å det grövsta.

Hur gick det igår då?

 

Hanhals IF – IF Troja/Ljungby:

Efter en trevande inledning av IFTL där Hanhals ägde de första tio minuterna så vände sedan hela matchen. Sista tio i första togs hem av Troja. Perioden togs hem av Troja som satte 1-2 i slutet på den samma.

Efter det var det slutpratat. Troja körde över Hanhals resten av matchen. Faktum är att det var närmare tvåsiffrigt än minskad målskillnad lagen emellan. Hanhals försökte så gott det gick men när Troja startade maskineriet hade de inget motmedel.

Matchen slutade 7-2 till Troja efter att ha grundlagt allt med ett tremålsryck i andra perioden. Matchen slutade också mycket rättvist just de siffrorna.

Hanhals har därmed gjutit fast sig lite i bottenskiktet medans Troja på allvar hakade på lagen mot allettan.

Resultat: 2-7

 

Tyringe SoSS – HC Dalen:

ÄNTLIGEN! En på förhand så given match att hockeyförbundet redan förberett tabellen med att smyga in tre extra poäng till Dalen. Men ack som alla bedrog sig.

De flesta – inklusive mig själv – trodde på en tämligen enkel vinst för Dalen efter att ha gått i paus med ledning 1-2. Då efter att man dessutom hade 0-2 med sig redan efter 03:05. Det var då man bedrog sig. Hockeyettan idag är så jämn att inte ens topplagen kan slå av 5-10% på takten utan att straffas för det. Och straffade blev Dalen denna kväll.

Som jag förstått det så var matchen jämnare än resultatet visar. Men hockey handlar om att göra mål. Tyringe är kanske inte seriens mest bortskämda lag när det gällde målskytte men ikväll gick det mesta in. Sex raka mål senare i andra- och tredjeperioden grundade för kvällens första – och härligaste skräll.

Tyringe fick äntligen sin första seger och HC Dalen fick veta att det handlar om att gå till jobbet varje dag. En jättekul skräll var det.

Resultat: 7-3

 

Mörrums GoIS – Kalmar HC

ÄNTLIGEN! Kvällens andra skräll. Lika trevlig men kanske inte lika stor skräll i dignitet som Tyringes. Mörrum har stått upp bra i en del matcher och man har väl bara gått och väntat på att nästa trea skulle komma.

Kalmar har nu också lämnat sina fem första omgångar där nykomlingar gärna tar en del poäng på inspiration. Det är nu det hårda jobbet börjar.

Matchen igår kontrollerades av Mörrum enligt de rapporter jag fått. Kalmar – inte ofarliga – men var inte riktigt där för att matcha Mörrum. När hemmalaget sen drar iväg från 1-1 till 5-1 så var det ridå och grundkörning av KHC.

För KHCs del innebär detta också att man – trots finfina 10p efter sex matcher – nu också ligger ett par pinnar nedanför strecket till allettan. För Mörrum innebär det att man nu också kan blicka lite uppåt. Streckplaceringen är inom synhåll och nu är det upp till spelarna att göra nåt av saken.

Matchen igår – ja den ska bara Mörrum njuta av. Kalmars ska åka hem och ladda om.

Resultat: 5-2

 

Halmstad HF – Kallinge/Ronneby IF:

KRIF är såhär långt det lag – förutom Troja kanske – som blandat o gett mest i serieinledningen. Igår borta mot Hammers så skapade man sig åter igen lite utmaning i matchen. Eller rättare sagt, Hammers bjöd åter igen upp till motstånd. Hammers inkasserade sin fjärde hederssamma förlust såhär långt.

Vad jag förstått så var detta en match utan självklar utgång. Hammers kvitterade i början på tredje, till 2-2, och hade KRIF i brygga. Dock var denna brygga kanske inte helt välförtjänt då tendensen i matchen var att KRIF satt i förarsätet. Det som sedan skiljer KRIF från bottenlagen är att man oftast har en växel till att peta i – både individuellt och som lag. Denna växel petade man också i genom att göra ett litet ryck i tredje och därmed dra ifrån till 5-2.

I denna match, liksom många andra matcher som står och väger, så brukar det sluta med att laget med mest intern skicklighet drar det längsta strået och tar hem hela föreställningen. Hammers har kanske inte den kvalitén just nu men å andra sidan så är det först framåt våren som tabellplaceringarna faktiskt betyder nåt.

Men denna gång så räckte man inte till. KRIF bankade sina tre poäng och hängde på i tabelltoppen.

Resultat: 2-5

 

Sammanfattning:

Underbara och härliga Tyringe stod för kvällens godaste karamell när man smällde Dalen på fingrarna. En smäll man tjänat ihop till genom flertalet fina insatser som inte gett resultat tidigare.

Mörrum stod för kvällens andra småsmäll när man visade Kalmar vart fyren hör hemma.

Kvällens stjärnsmäll stod Troja för. De både intog och raserade allt för Kungsbackaklubben denna kväll. Helt förtjänt.

Kvällens andra stjärnsmäll delades ut av KRIFs Sebastian Magnusson som fick matchstraff mot Hammers efter en boarding på Anton Malmberg. Vi hoppas att Anton snart är tillbaka på banan och hjälper sitt Hammers framåt.

// Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!