Omgång 7: Två krossar och fyra jämna

Igår kväll spelades omgång 7 av serien och vi fick uppleva en full omgång. En omgång utan egentliga skrällar men med en sockertoppad karamell i form av småladdat toppmöte mellan Vimmerby HC och Kristianstad IK.

För övrigt finns inte mycket att tillägga. Vi är ju strax inne i det man kan definiera som serielunk. En tid då det initiala engagemanget över att säsongens startat har lagt sig och det är fortfarande för långt kvar för att börja oroa sig om streckstrider.

Hur gick det då igår?

IF Troja/Ljungby – Helsingborgs HC

Man kan inte sminka en åsna och sedan begära att någon ska tro att det inte längre är en åsna. Med det sagt vill jag bara förtydliga att man ska kalla saker för vad de är och inget annat.

Helsingborg gästade Troja igår. Det hjälpte faktiskt inte att HHC ändå försökte bjuda upp till kamp. Man blev överkörda i mer eller mindre 60 minuter. Med detta menar jag verkligen överkörda. Med detta menar jag verkligen att det inte fanns smink nog i hela världen för att få åsnan att inte förbli just en åsna. Man kan inte kalla denna match för något annat än just en överkörning.

Trojas överlägsenhet var total matchen igenom. Man får betalt för detta genom att på olika sätt – lätta som svåra – göra åtta mål i matchen varav de flesta faktiskt var delikatesser. Visst hjälpte det till när HHC började hänga med huvudet och kanske slutade ge 100% men trots det gjorde Troja en riktigt bra insats.

Nu låter det kanske lite konstigt men HHC gjorde också en bra match i den aspekten att de faktiskt försökte bjuda på bra hockey hela matchen igenom. Även när resultatet runnit iväg så fortsatte de försöka spela sitt spel. Ibland räcker det inte men HHC ska ha en eloge för det.

Resultat: 8-0

 

Vimmerby HC – Kristianstad IK

Enligt samstämmiga rapporter var detta kanske Vimmerbys bästa match för i år. Enligt rapporter så kom man ut som ett gäng bålgetingar och ställde till stora problem för gästande KIK.

Visst fick VHC extra energi av ett tidigt ledningsmål, av Alexander Andersson efter 24 sekunder, och kunde leva vidare på det men det förtar inte prestationen i sig. Enda problemet som VHC hade ikväll var att man just möttet KIK som åter igen lyckades gå vinnande ur en knepig match.

Efter halva matchen kvitterade KIK genom Fredrik Hansson. Enligt samma samstämmiga rapporter var inte detta alls rättvist. Men Fredrik Hansson är just Fredrik Hansson. Han jobbar inte efter rättviseprincipen utan efter mål-när-det-som-bäst-behövs-principen.

Möter man sen ett lag som KIK slutar det i många fall att orättvisan segrar. Viktor Wahlden gör 1-2 för sitt KIK och ur detta orkar aldrig VHC resa sig. KIK tar med alla poäng hem till Skåne.

Men som sagt. Matchrapporterna talar sitt entydiga språk om att denna match kan ha varit den bästa såhär långt i Hockeyettan södra.

Resultat: 1-2

 

Nybro Vikings IF – Kallinge/Ronneby IF

Det går lite motigt för KRIF just nu. Att förlora borta mot Vikings är i sig ingen skam men man har svårt att knyta ihop säcken mot lite bättre motstånd. Matchen mot Vikings var inget undantag. Trots att man är med matchen igenom så vill inte tåget gå hela vägen in till perrongen.

Vikings däremot tar sina poäng lite här och där. Att plocka av KRIF tre poäng hemma i Liljas Arena tyder på karaktär. En karaktär som avgjorde till Vikings fördel igår då KRIF mest försökte sig på lite soloåkning och egna prestationer.

Gör man sen som Vikings och väljer att vänta med avgörandet tills det återstår 1.23 av matchen så strör man givetvis det KRIF-iska såret fullt med salt. Vikings ska absolut inte be om ursäkt för segern utan snarare behöver väl KRIF ställa sig frågan om vem som ska ta skitgörat.

Hur som helst så fick de 1300 i Liljas Arena se en spännande och böljande match med dramatik hela vägen fram till slutsignalen. KRIFs egna lilla skyttekung Adam Hirsch kvitterade till 3-3 med 2.44 kvar. Alla trodde väl på förlängning utom Dennis Santesson som just gjorde Vikings segermål med 1.23 kvar på klockan. Det är så hockeymatcher ska sluta.

Resultat: 4-3

 

Mörrums GoIS – Halmstad HF

Halmstad som fortfarande står utan vinst i årets serie gästade Mörrum. Halmstad står fortfarande kvar utan vinst i årets serie. Detta trots att man gav Mörrum en match denna gång.

Det som skiljer jämna lag åt brukar i slutändan vara spetsen. Dave Lindarv är denna spets för Mörrum. Dave avgör ju självklart denna match i overtime och ser därmed till att GoIS får behålla två av de tre poängen.

Halmstad har försatt sig i en knepig situation där poängen uteblir trots hederssamma insatser. Mörrum, däremot, har tagit poäng i matcher de kanske skulle förlorat. Så konstigt kan det vara i hockeyn ibland. Men denna match avgjordes som sagt på spets och inte på heder.

Resultat: 2-1 e.fl

 

Kalmar HC – Tyringe SoSS

Kalmar fortsätter ånga på. Eller snarare så fortsätter Jarkko Oikarinen &CO att ånga på. Som jag skrev ovan så kommer man långt och tar hem många poäng med spets i laget. KHC har verkligen hittat spetsen här. Gör man fyra poäng i en match kan man endast bli kallad segerorganisatör.

Mot Tyringe var Jarkoo en stark bidragande orsak till KHCs inspelade poäng där han gör sitt sjätte och sjunde mål för säsongen. Med denna spets har inte ett lag som Tyringe speciellt mycket att sätta emot utan man får helt enkelt bara ta smällen och åka hem med en odiskutabel förlust.

Matchen var i sin helhet inte speciellt spännande. KHC är ett nummer större än Tyringe och tog hem segern ganska enkelt. Därmed kan KHC fortfarande blicka mer uppåt än nedåt och man är i högsta grad inblandad i allettanplatserna.

 

HC Dalen – Hanhals IF

Hanhals väljer att chockinleda borta mot Dalen och tar ledningen genom Max Lindroth efter 24 sekunder. Mattias Elfström ökar sedan på detta till 0-2 efter 3.47. Här började nog en del vädra skräll. Men det slutade som så många gånger förr när bortalaget får en tidigt ledning i matchen. Hemmalaget äter sig sakta men säkert tillbaka och är man dessutom Dalen så har man kompetensen i laget.

Noterbart är att Dalens fruktade poängkedja med Romfors, Glimberg och Tholander faktiskt gick poänglösa ur matchen.

Efter att ha slutat 3-3 efter tre perioder så avgör sedan Kevin Karlsson för Dalen på övertid. Kvällens stora stjärna var dock Oscar Josefsson som producerade 1+3 för Dalen denna kväll. En kväll som dock slutade med en liten halvskräll för andra gången i SkandiaMäklarna Center.

Resultat: 4-3 e.fl

 

Sammanfattning:

I stora drag hände inget överraskande denna omgång. Topplagen levererade enligt praxis och det var väl egentligen bara Dalen som gick lite på pumpen.

Glädjande rapport i att VHC och KIK bjöd på en riktigt bra hockeymatch. Bra och spännande hockeymatcher behövs lite då och då för intressets skull.

Mörrum fortsätter att spela till sig lite poäng här och där. Halmstad och Tyringe fortsätter att tappa sina poäng lite här och där.

Troja fortsätter ösa in mål. Man är i ett sånt stim just nu att nästan allt man skjuter går in. Återstår att se om denna trend fortsätter mot KIK nu på fredag afton.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!