Omgång 9: De stora föll – De största vann

Nionde omgången i Hockeyetta Södra spelades nästan av i onsdags. Tio av tolv lag deltog i denna runda medans Tyringe SoSS och Helsingborgs HC nu ligger en match back mot övriga lag.

Omgång nio blev som förväntat. Det hände egentligen inget överraskande mer än att vissa lag fick jobba lite extra hårt för sina poäng.

 

IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Den på förhand mest haussade matchen denna omgång. Den bästa matchen – vågar Mr Troy påstå – som spelades denna omgång. Matchen revs av i ett riktigt fint tempo och det var två lag som verkligen försökte spela hockey.

Men så var det huvudvärken. Tomas Rydén i VHC stod på huvudet även i denna match. Han började lite dallrigt och släppte en enkel retur vid Trojas ledningsmål, efter 36 sekunder, men sen rätade han upp sig igen på sin huvudposition.

När Vimmerby sen gör tre mål i PP så var matchen i hamn och man åker hem med full pott och 20 inspelade poäng såhär långt.

Troja gjorde absolut inte en dålig match och hade utan tvekan kunnat vinna också. Så jämn och trevlig var denna tillställning sett över 60 minuter. Skillnaden var att Troja också släppte in tre mål i BP vilket gjorde uppförsbacken för lång och brant.

Men en bra match var det. Bara att lyfta på hatten och tacka för tillställningen.

Resultat: 3-4

 

Hanhals IF – Halmstad HF

Motorvägsderby i Halland. Det hedersamma Hammers tog sig an Hanhals på bortaplan. HIF som smugit med lite och hamnat i nån form av ingenmansland avfärdade först denna match i tredje perioden, där man lyckades trycka in fyra puckar framåt.

Således en ny bra match för Hammers där man kör på men inte räcker hela vägen in i kaklet.

Föga förvånande är ändå inte resultatet då Hanhals visat upp att de är snäppet bättre än sina bottenkonkurrenter och man tar poäng i hälften av sina matcher. Det tyder på att man ändå har en viss kvalité i truppen.

Resultat: 5-1

 

Mörrums GoIS IK – Kristianstad IK

Frågan var väl mest om KIK skulle studsa tillbaka efter förlusten mot Troja. Svaret på den frågan blev snarare ett nja än nåt annat. Man skapade sig en hel del problem mot Mörrum och det var endast en lyckominut i tredje som var skillnaden mellan vinst och förlust.

Mörrum tog ledningen i matchen och hade den tills det återstod tio minuter att spela. Dessutom lyckades man inte förvalta det straffslag man fick sig tilldömt efter 35 minuters spel.

Men så är det det där med bra lag vs lag med lite lägre kvalité. Ett bra lag behöver bara en minut på sig för att vänta på steken. Detta gjorde KIK även denna gång och befäste därmed sin serieledning.

Mörrum får gråta ihop en stund och ladda om till Hanhalsmatchen.

Resultat: 1-2

 

Kalmar HC – Kallinge/Ronneby IF

Kvällen andra match med någon form av lätt-tungviktstämpel. Två lag vars motor knackat lite på slutet. KHC har tagit ett par jobbiga förluster och KRIF har lyckats undvika att ge motståndarna en match och tillfälligt dämpa snacket om krislag.

Denna match avgjorde KRIFs Viktor Holmqvist med sitt oäkta hattrick där han pangade in 1-1, 1-2 och 1-4 och därmed fyllde Kalmars maskineri med prima grus.

Samstämmiga är rapporterna som säger att KRIF också vann matchen rättvist och gav sig själva lite marginal nedåt i tabellen. Detta ledde istället till att KHC har tappat mark mot sin efterlängtade allettanplats och har nu tre poäng upp till HC Dalen.

Det kommer bli tight om de fem platserna om detta fortsätter.

Resultat: 1-4

 

Nybro Vikings IF – HC Dalen

HC Dalen gjorde några kanonförvärv inför denna säsongen. HC Dalen seglade plötsligt upp som en utmanare till Allettan. HC Dalen toklevererade under försäsongen och i inledningen av serien. Sen dess har den fina fyrtaktaren hostat ner – först till en snedtändande tvåtaktare – för att sedan landa i en självstannade moppemotor installerad på en Puch Dakota. HC Dalen hackar betänkligt just nu och har en motor som går lite när den vill.

Nybro har däremot lyckats bra på slutet med att vara en liten underdog som inte många trodde på innan serien drog igång. Men efter att ha vunnit de matcher man ska vinna har man plockat till sig 20 poäng hittills och har marginal nedåt i tabellen.

Mot Dalen så valde Vikings den taktiken att köra över dem. Som den väloljade V8:a man just nu är så gav man inte puchmotorn en chans i racet. En vacker överkörning de första tio minuterna lade grunden till denna förnedring.

Det som gör denna matchen unik är att Vikings hade 3-0 efter 01.29. 4-0 gjorde man redan efter 03.03 och därmed var matchen över för denna gång. Man gav inte ens upp efter detta utan förnedrade Dalen med att ha en 6-1 ledning efter FÖRSTA perioden. Inte ofta man ser det.

HC Dalens främsta prestation denna match var att man sannolikt satte nytt rekord i timeout. Redan efter 01.13 i första perioden så tog man den. Mr Troy kan inte spontant minnas en timeout som tagits så tidigt i en match. Detta rekord får Dalen glädjas åt ett tag innan man får lägga energin på att hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel man en gång hade.

Resultat: 8-3

 

Sammanfattning:

Vimmerby gjorde det Vimmerby är bra på. Vimmerby är bra på att spela hem poäng i Ljungby Arena. Fortsätter VHC att spela på detta sätt kommer man – som Mr Troy tidigare sagt – att vara seriens överraskning i år.

Nybro gjorde nåt som inte var bra. Man gjorde Dalen inte bra. Man körde över  dem och efterlämnade ett vidöppet och blödande Dalensår som dessutom östes fullt med salt.

Serien börjar nu sätta sig och KIK, VHC och Nybro har tagit ett litet grepp om topp tre. Sen lurpassar fyra lag på de två återstående platserna till Allettan där Troja i nuläget ligger bäst till med 17 poäng medans Kalmar ligger sjua på 13 poäng. Känns som om det kommer bli extra roligt och tight kring detta streck i år.

 

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!