Östra: Omgång 4 – Nykomlingarna segrade igen

 

Väsby – Segeltorp 4-0 (1-0,3-0,0-0)

Väsby fick besök utav ett Segeltorp som hade en tuff uppgift framför sig att försöka ge sig på att slå ett hemmastarkt lag i Vilundahallen. Nog vart det allt en tuff match för gästerna som vart nollade i denna matchen, dock så visar skotten på att matchen var jämnare än vad resultatet utvisar (39-39). Målskyttar i denna matchen var Manfred Ehlers, Christoffer Gozzi, Jonathan Rodensjö och Pontus Karlsson.Hammarby – Strömsbro 5-9 (1-4,2-3,2-2)

Målfest i SDC-Hallen i Sätra. Jag skulle vilja säga att detta är nog det resultat som överraskade mig mest utav kvällens resultat i den Östra serien. Frågan är vad ska Bajen göra för att deras svacka ska brytas? Efter underläge med 1-4 inför den andra perioden så valde tränaren Tommy Latva att byta ut sin startande målvakt Marcus Due-Boje, vilket väckte laget litegrann kan man säga för de hämtade upp till 3-4 innan gästande Strömsbro gasade på och gick ifrån till 3-7 innan den andra perioden var slut. I inledningen utav sista perioden så kom 3-8, men hemmalaget reducerade innan det nionde målet bakåt kom. Efter att Strömsbro gjort sitt nionde mål så bytte Hammarby återigen målvakt, Sebastian Andersson ut och Due-Boje in igen. Höjden av förnedring?

Målskyttar Hammarby: Marcus Carlsson, Felix Johansson, Hampus Berg, Robin Kokkonen, Emil Leijon
Målskyttar Strömsbro: Joakim Axman x3, Kim Persson x2, Niklas Strid, Manne Mattisson x2, Freddie Stömne

Vallentuna – Hanviken 5-3 (1-1,1-0,3-2)

Vallentuna fick besök utav ett sargat gäng ifrån Tyresö. Deras inledning på säsongen har varit allt annat än lätt. Idag så kom nästa förlust för Hanviken och det känns som om de inte kommer att få några enkla poäng. Hemmalaget visade sig vara numret för stort när de vann med 5-3. Kul att se många olika målskyttar i denna matchen och även backar som gör målen.

Målskyttar Vallentuna: Oscar Jahnstedt, Fredrik Nordmark, Johannes Sandberg, Wilhelm Stoor, Andreas Paulsson
Målskyttar Hanviken: Albin Öst, Felix Liljegren, Pelle Carlsson

Sollentuna – Wings 3-4 OT (2-1,0-2,1-0,0-1)

Säsongens första Norrortsderby stundade på Sollentunavallen idag. Ett möte som blev jämnt precis som ett derby ska vara med mycket känslor på isen och från läktarhåll. Hemmalaget chockerade Wings genom 2 snabba mål, men gästerna från Märsta arbetade sig in i matchen och kunde innan första perioden var slut reducera till 2-1. I den andra perioden så vart det mycket fram och tillbaka-spel innan Wings kunde kvittera och sedemera ta ledningen. I den tredje perioden så krigade Sollentuna på och lyckades tillslut få in kvitteringspucken och det hela skulle avgöras i Overtime. Där klev den förre Sollentunaspelaren Niklas Larsson fram och avgjorde det hela och Wings gick tillslut segrande ur matchen.

Målskyttar Sollentuna: Lucas Lagerstedt, Simon Boman, Elias Lindskog
Målskyttar Wings: Pontus Andersson, Sebastian Lindström, Christian Blomqvist, Niklas Larsson

Enköping – Huddinge 2-5 (0-2,0-2-2-1)

Enköpings svacka fortsätter spöka, idag vart det ytterligare en förlust och denna gången mot seriefavoriterna Huddinge. Gästerna är ett starkt lag som gjorde vad som krävdes helt enkelt för att inkassera segern. Finns det något de kan ta med sig från matchen så skulle jag säga defensiven som fick jobba hårt idag, gästerna sköt hela 50 skott på mål. Undra hur skottstatistiken hade sett ut om även skott utanför mål räknades?

Målskyttar Enköping: Nicklas Rigelius, Alexander Starck
Målskyttar Huddinge: Anton Kalte, Niclas Lehmann x2, Victor Andersson, Dennis Nordström

Sista matchen i den här omgången spelas på fredag mellan Visby/Roma och Hudiksvall.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!