Överraskningslagen fortsätter ösa på i Norra Allettan

De två överraskningslagen Östersunds IK och Bodens HF följer varandra åt i toppen av Norra Allettan. För visst är dessa två lag just det – stora positiva överraskningar. När förhandstipsen började trilla in inför serien var det knappast Östersund eller Boden som folket tippade i topp, nej det var tredjeplacerade Hudiksvall (9 poäng bakom), sjätteplacerade Borlänge (16 poäng bakom) och sjundeplacerade Piteå (16 poäng bakom) som skulle göra upp om seriesegern och direktplatsen till Playoff 3. Otroligt imponerande prestationer av de båda lagen såhär långt, och de möter dessutom varandra nästa helg.

Igår åkte Östersund ned till Enköping för att roffa åt sig de tre poängen i en stabil 0-3 seger. Tim Juel höll nollan och målen gjordes av tre olika målskyttar – Ludvig Carlsson, Linus Wernersson-Libäck och Daniel Magnusson.

Boden gästades av Vännäs och trots -30 grader ute dök det upp 1179 åskådare. Matchen vann Boden med 4-1 och lite extra framträdande var Jesper Ylivainio och Sebastian Harila som båda stod för 1 mål och 1 assist och Christian Nyman gjorde 2 assist. Målvakten Oskar Sehlstedt hade en räddningsprocent på 96.30%.

Sex matcher återstår och mycket kan hända på dessa matcher. Härnäst för just Östersund och Boden så väntar det en spelledig helg för Östersund medans Boden har dubbelmatcher mot Köping på lördag och Borlänge på söndag.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!