Påskkrönika: Hare eller tupp?

Då har det blivit påsk och med denna helg kom sydsveriges första riktiga sommarlika dagar. När solen äntligen kommer fram så firar man detta bakom tangentbordet.

Tänkte ge mig på en kortare sammanfattning om vad som hänt såhär långt i söderlagen. Vilka tuppar som framkommit och vad som kan räknas som hare.

 

Vimmerby HC:

Vimmerby har gjort klart med sin viktigaste spelare för ytterligare en säsong. Tomas ”Helikopterhuvud” Rydén var den bastanta basen i VHs köttmursdefensiv och var den spelaren som såg till att göra VH till en maktfaktor i Hockeyettan. För när Tomas vände sig själv upp- och ner, ja då fick inte motståndarna in många puckar.

Hampus Harlestam ryktas till IOK. Troligtvis mest ett rykte då steget från ettan till SHL inte speciellt realistiskt. Få som klarar det steget. Då hade det varit mycket bättre för Hampus om han skrev på för Troja och utvecklades till poängkung där. Ja, det är egoistiskt tänkande men Hampus är en spelare jag önskar till Troja.

 

Kallinge/Ronneby IF:

KRIF medelmåttsfloppade med uttåget i PO3 mot Tranås. Det var väl lite signifikativt för KRIF då de gjorde en medioker höst, en kanonvår och sedan mediokert mot Tranås.

Än så länge har det inte hänt så mycket i KRIF mer än att de tappar Karl Olovsson till IFTL och Melker Persson till Tyringe. Men vi ska inte räkna bort KRIF. De kommer komma tillbaka och detta i lika starkt slagläge som senaste säsong.

 

Kristianstad IK:

Ja, äntligen lyckades skånes ”Cliff Barnes”-klubb ta steget upp efter sådär 25-30 år med satsning. Det får man gratulera KIK till. Oavsett sen om man anser det vara ekonomisk doping eller inte. Rent ärligt måste man ändå säga att de sportsligt förtjänat att få prova på HA.

 

Mörrums GOIS:

Mörrum gick ut med en presskonferens. Mörrum gick ut med den fantastiska målsättningen om Hockeyallsvenskan om fyra år. Jag älskar såna mål. Det ger ett ökat engagemang kring klubben, en tydlig linje att följa och alla vet åt vilket håll de ska dra. Där har exempelvis Troja en del att lära.

In som huvudtränare för denna resa kommer nu Sergei Joukov. Sergeis tyngsta merit är att han ledde IFK Arboga en tid när de huserade i HA. Men helt klart ett spännande namn för denna resa och framför allt bra för blekingehocken. Sen Olofströms uttåg har det saknats lite nerv, press och prestige i den delen av landet. KRIF behöver lite utmaning.

 

Kalmar HC:

Om popcornmaskinen gick varm förra året så glöder den i år. Sportchef Tobias gör allt han kan för att hålla kvar imagen som just popcornlag. Inga skrupler alls om gällande praxis. Tobbe värvar det han vill ha. Förra året fick han Kim Runermark att gå från Vikings. I år har har norpat Johan Järlefelt. En riktigt fin förstärkning som Vikings nog inte var så glada över.

Bara fortsätt köra, Tobias. Hockeyettan behöver klubbar med lite drag i.

 

Nybro Vikings:

Ett koppel spelare har förlängt kontraktet. Klubben har gått ut med kampanjen att man siktar mot toppen och HA. Därav kan det finnas hur mycket hatkärlek mellan Nybro och Kalmar som helst men utan KHC tror jag inte Vikings fått den nytändning som man nu visar upp. Härligt och förtjänt för Vikings supportar.

Om årets derby nu var heta så kommer tempen stiga ytterligare till nästa år.

 

IF Troja/Ljungby:

Karl Olovsson från KRIF är första klara spelare in. En vettig förstärkning. Klart att lämna är Gustaf Berling. Gustaf kom inte upp i sin förväntade potential utan behöver nog lite nytändning i en annan klubb. För hockey finns det i honom när han är på humör.

Anton Johansson ryktas utomlands, enligt www.trojakollen.se. Är nog inte orimligt att tro att han skulle vara sugen på ett sådant äventyr.

Roger Forsberg får nytt förtroende i att leda laget. Det är nu år två och det är dags för Roger att börja leverera.

För övrigt ligger Trojas största utmaning på organisationssidan. Man måste börja få lite drag kring klubben. Som det är nu så försöker man verka utan att synas. Målsättning och positiv anda är det som styrelse och kansli nu måste börja pumpa ut. Bär ut alla gamla troféer och bär in popcorn. Ring Popcornkungen Tobias i KHC och fråga hur man gör popcorn. Men se till att få igång popcornleveranserna.

 

För övrigt:

Det är alltså nu SEX leg i södra hockeyettan som har en uttalad målsättning om att ta sig till HA. Det är också sex lag som har förutsättningar för att lyckas om man ser till organisation och intresse. Det bäddar för några oerhört spännande säsonger framöver.

Nu skiner solen så nu får jag gå ut och njuta av den. Om tre veckor börjar hockey-vm och då är man tillbaka i TV-soffan. Ett VM som Tre Kronor än en gång verkar få ihop ett riktigt bra lag till. Två fixstjärnor är klara i Lunkan och E. Pettersson. Detta spetsat med OEL och Loui Eriksson bäddar för en ny succé. Men som sagt. Först ska det bli sol.

Glad Påsk

// Mr Troy

 

 

 

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!