Piteå presenterar fem spelare

Piteå har gått ut med att flera spelare är klara inför nästa säsong. Närmare sagt 5 stycken, 2 nyförvärv och 3 förlängningar.

Nyförvärven är forwardsen Ludvig Vännström och Tim Kämpeberg som båda är förstaårsseniorer. Vännström, som är bror till målvakten Joel i Piteå, kommer närmast från Skellefteås J20 där han även varit assisterande lagkapten. Förra säsongen gjorde han 28 poäng på 48 matcher. Kämpeberg kommer från Luleås J20 och är inte helt ny för Piteåpubliken, han har nämligen varit utlånad ett par matcher till laget både förra säsongen och 16/17. Förra säsongen fanns han även med under 3 SHL-matcher. I Luleås juniorer gjorde han 17/18 23 poäng på 53 matcher.

Förlängningarna är Marcus Sandström (41 poäng på 52 matcher), Erik Wikgren (29 poäng på 43 matcher) och backen Jonathan Tordhall.

– Erik Wikgren och Marcus Sandström är två viktiga pelare i lagbygget. Erik var mycket bra under hösten ifjol trots att han hade problem med en fot under försäsongen. Sedan drabbades han av sjukdom och var tvungen att operera sig strax efter starten av allettan. Nu är han frisk och får äntligen chansen att komma väl förberedd till säsongen. Vi tror mycket på honom. Sandström är en rutinerad spelare som till och med vunnit poängligan i ettan i Kalix. Det finns mer att plocka ur honom också. Jonathan Tordhall var en av säsongens stora överraskningar. Spännande att se om han kan ta ytterligare kliv kommande säsong, säger Piteås sportchef Jonatan Glader till klubbens hemsida.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!