Premiär för Bodens kanoner!

Då var det äntligen dags för premiär säsongen 2018/2019! Boden börjar som bekant borta mot Piteå nu på söndag den 16/9.

Vad kan vi då förvänta oss av årets upplaga? Ja det är frågan som många ställer sig. Förväntningarna är rätt så höga efter fjolårets succé där man tog sig hela vägen till Play off 2, men är det rimligt att ställa kravet att dom skall ta sig lika långt i år? Ska jag vara ärlig så tycker jag inte det. Förra året så var laget nykomlingar och i många matcher säkerligen underskattade, det kommer dom sannerligen inte vara den här säsongen. Motståndarna har fått lära sig den hårda vägen att Boden är ett lag att akta. Minsta underskattning och du blir överkörd. Svenska spel har satt sina odds och enligt dom så kommer Boden sluta 3:a i serien med ett odds på 4.00 gånger pengarna om man vinner serien. Jag tror på en 4:e plats i grundserien och en 5:e i Allettan, längre än så vågar jag inte tippa. Men att laget missar allettan har jag mycket svårt att tro, det känns som att det skall mycket till för att detta skall hända. Det som jag däremot ser som en självklarhet är just som jag skrev tidigare, motståndarna har lärt sig sin läxa. Ingen kommer underskatta Boden igen, vilket kommer medföra att det blir tuffare i år. Därför tycker jag det inte är rimligt att ställa kravet att minst Play off 2 skall nås. Jag hoppas självklart på minst kvalspel till AS. Men jag ställer inte det kravet, inte i år.

Intressant den här säsongen kommer att vara att se hur jämnt spel laget kan hålla, kommer offensiven att leverera och framförallt hur väl kommer Sehlstedt att kunna axla ”krajjans” mantel? För mycket av framgången i fjol berodde på ett fantastiskt ibland omänskligt bra spel av Bodens keeper. Jag tror och hoppas att Sehlstedt med sin rutin, storlek och känsla kommer att lösa det rätt bra bara han får vara hel.

Men vad kan vi säga om premiären då?
Ja, Piteå har tappat några tunga pjäser men även fått in ett par och utöver matchen mot Boden på försäsongen så har jag inte sett något av laget. Det blir därför svårt att säga något om dom. Kollar man på resultaten under försäsongen så har dom alltså vunnit med 4-2 mot Boden, 3-1 & 3-2 mot Vännäs varav den ena segern var på OT, och man förlorade mot Kalix.
Boden då? Ja Boden har 3 förluster nu på försäsongen. Dessa har kommit mot Piteå, Luleå J20 och SHL-laget Timrå IK. Men man har även hunnit med att vinna mot Narvik, Kiruna IF och Asplöven. Den senaste matchen vanns med hela 8-2, så vi hoppas att målskyttet lossnat nu inför premiären.

Matchen mot Timrå gav mersmak. Boden visade inledningsvis upp ett riktigt fint spel och höll jämna steg med SHL-nykomlingen som till slut skulle visa sig vara för tunga och vann. Men det roliga med den matchen var att Boden visade att man har kapaciteten att utmana samtliga lag oavsett serietillhörighet. Det jag var mest imponerad över i Timråmatchen var hur smart man vände spelet och hur smarta man var i egen zon mot ett tyngre och starkare motstånd, det bådar gott inför framtiden.

Mitt tips för premiären är en tight match där Boden till slut går ut som segrare med 2 måls marginal. Piteå kommer få känna på Bodens kanoner, det blir bortaseger med 2-4.

Skrivet av: Dennis Eliasson

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!