Såhär slutar PO2 – Mr Troy tycker till!

 

Då var lottningen klar. Inte helt chockerande val då många klubbar snarare måste tänka ekonomiskt än sportsligt. Men helt klart fick vi fram ett antal heta matchserier där utgången kommer vara oviss.

Kommer markera i rött och grönt de möten som kommer vara ovissa och de som kommer spelas av på lite enklare sätt.

 

Halmstad – Tranås:

Ett logiskt val av Hammers. Enkel bortaresa mot ett motstånd som inte övertygar. Det är precis därför jag rödflaggar detta möte. För Hammers har inte heller övertygat de senaste tio matcherna. Man tog hem Allettan för att man lade den grunden i mitten/början av serien, men sen gick det lite i stå. Mot Väsby gör man en bra match och två lite mer måttliga. Därför tycker jag formen känns lite oklar i nuläget. Tranås form har däremot varit på mer uppåtgående efter en rent sagt skitusel inledning på Allettan. Ska man då väga ihop Hammers dalande stjärna mot Tranås stigande eller i alla fall stabila så är inte utgången så självklar. I detta fallet tror jag faktiskt TAIF ska vara glada över att de fick det motståndet de fick för det var nog enda chansen till PO3.

Tranås vidare 2-1

 

Borlänge – Visby/Roma:

Ett möte som också kan sluta lite hur som helst. Inte på grund av att Borlänge är dåliga utan för att V/R är totalt opålitliga. Man kör hellre på en oskyltad nepalsk bergsväg än möter V/R. För när Visby/Roma spelar bra kan de välta de flesta motståndare genom sin ettriga spelstil. När de väljer att vara dåliga så håller de en nivå som inte är PO2 värdigt. Borlänge är nu inne på sin trehundratolfte säsong som ”satsande” mot HA. Vi vet hur det brukar sluta. Ibland tar man sig till KS och ibland inte. Det slutar ändå alltid med att man inte är speciellt nära. Men säsongen tar inte slut i PO2 utan man kommer fixa detta.

Borlänge vidare 2-0

 

Huddinge – Vimmerby:

När gud skapade människan så gjorde han sitt bästa. Men ibland är inte sitt bästa bra nog. När han skapade Huddinges ledarstab måste allt gått fel. Gud fick en stroke och en praktikant fick färdigställa jobbet. För Huddinge valde Vimmerby och det är ett val jag tror de kommer få ångra. Visst är Huddinge bra offensivt när det stämmer och på det vinner man matcher trots att defensiven emellanåt framstår som ett oorganiserat tivoli. Där har också Huddinge sin chans om man helt enkelt kan måla mer än Vimmerby. Vimmerby, å andra sidan, älskar att gneta sönder offensiva lag. Horsky har en spelmodell som passar offensiva lag – likt Huddinge – extra illa. Man accepterar att spela 57 minuter i egen zon för man vet att man kommer göra två-tre mål framåt. När sedan Tomas Rydén väljer att transformera om sig till helikopter – ja, då är det all fördel VHC.

Vimmerby vidare 2-1

 

Hudiksvall – Nybro

Utgången på denna matchserie är inte speciellt oklar. Detta fixar Nybro. Nybro har inte den starkaste defensiven eller målvakten men man har ett koppel spelare som kan avgöra på egen hand. När Nybro trycker på är de ett av Hockeyettans bästa lag. Det kommer de också visa mot Hudiksvall. Hudiksvall är ett offensivt frejdigt lag som öser in mål. Men man har också svårt att vinna matcherna som spelas mot andra topplag. Det brukar tyda på att man är ett bra lag som saknar den där yttersta spetsen. Därför tror jag att vi kommer få se en Vikingiansk överkörning på tisdag och sedan släcker Vikings denna matchserie på fredag kväll.

Nybro vidare 2-0

 

Mariestad – Östersund:

Här ryker ytterligare ett norrlandslag. Mariestad tar hem detta i två raka. BoIS har nämligen massor av spelare som inte gör annat än älskar att spela griniga och täta matcher. Ju tätare och griniga – ju bättre blir helt enkelt Mariestad. Östersund är det andra norrlandslaget som haft en satsning på HA i sen yngre järnåldern. Östersund är också – jämte Hudik och Pite – det lag som aldrig faktiskt varit nära avancemang. Därför slutar detta i favör till Bois även om jag tror att det kommer krävas tre matcher.

Mariestad vidare 2-0

 

Troja/Ljungby – Bodens HF:

Troja avfärdade Strömsbro i två raka. Boden fick slita med Teg och lyckades ta hem matchserien först i tredje matchens sista period. Därmed tycker jag att Troja ska vara glada över att Boden blev kvar – trots en sur resa. För detta ska Troja ta hem. Kanske inte kommer gå lika enkelt som med Strömsbro men sett i sin helhet så ska inte Boden räcka till i tre matcher. Ser vi till Bodens tidigare matcher så torskar de just i mötena med de andra topplagen i Allettan Norra och vinner mot de sämre. Åter igen ett tecken på att man är bra men kanske saknar det sista. Troja vet vi kan sakna allt i vissa matcher. Troja är inte det solida hemmalag som man kanske skulle önska. Det som dock talar för Troja är att man är ett av ettans bästa bortalag. Man har bara förlorat sex matcher på bortais i år trots att man gått igenom två tuffa serier. Ett stabilt bortaspel kommer vara det som också kommer vara den avgörande faktorn i denna matchserie.

Troja vidare med 2-0

 

Där har ni lösningen till upplösningen av PO2. Den stora skrällen kommer vara att Huddinge riskerar tidigt semester med valet av äckligt disciplinerade Vimmerby. Tranås kommer också avfärda Hammers. Kommer inte vara många som tror på den men Hammers glansdagar är nu räknade. Den fantastiska resan slutade i PO2. För övrigt kommer vi inte se några större skrällar i PO2.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15



Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!