Sammanfattning av omgång 6 i Östra serien

 

Östra serien har en haltande tabell tack vare att Visby/Roma ofta spelar fredagar och söndagar istället för onsdag och söndag. Nu kommer jag sammanfatta sjätte omgången, där favoriter tappade poäng medans kräftgången för jumbolagen fortsätter.Onsdagsmatcherna

Huddinge – Hudiksvall 2 – 3 (0-2,1-0,1-1)

Giganternas möte, i detta möte så fortsatte Hudik imponera och tog full pott. Visserligen så fick Magnus Åkerlund utgå pga en sträckning redan i den första perioden. Huddinges spel börjar få mig att fundera på ifall det kommer räcka hela vägen fram till Allettanplacering och en tippad serieseger. Det jag tror är en bidragande orsak till det hela är att de är för många spelare med spets och stjärnstatus i laget.

Väsby – Strömsbro 6 – 2 (1-0,2-1,3-1)

Väsby fick besök utav överraskningsnykomlingen Strömsbro som blivit bättre och bättre ju längre serien har gått. Det visade sig att norrortsgänget var för starka för Gävlelaget som hängde med bra i tempot och skapade lite nerv i matchen när de reducerade till 3-2, men närmare än så hann de aldrig komma då hemmalaget gasade på och fastställde slutresultatet till 6-2 inför 365 personer i Vilundahallen som förövrigt var den matchen som hade bäst publiksiffra i den Östra serien under onsdagen.

Hammarby – Wings 1 – 4 (0-2,1-1,0-1)

Hammarbys kräftgång fortsätter och under onsdagen så fick de besök utav flygplatsgänget som visade att Wings inte skulle göra det lätt för hemmalaget (trots strömavbrott i omklädningsrummen inför matchen). Själva matchen var som man kunde förvänta sig ett grinigt gäng från söder stod på isen i SDC-Hallen. Mycket onödiga efterslängar och sena tacklingar då Bajen försökte rubba gästernas gameplan. Men med underläge 0-2 inför andra perioden så startade inte matchen på bästa sätt för hemmalaget. Reducering kom i andra perioden men med minuten kvar av perioden så kom även 1-3 och Wings kunde sen fastställa resultatet till 1-4 i tom kasse.

Vallentuna – Sollentuna 2 – 3 (1-2,1-1,0-0)

Norrortsderbyt ute i Vallentuna slutade överraskande nog med seger för bortalaget, många vart nog förvånade då man såg resultatet. Men hatten av till Sollentuna som lyckades rubba hemmalaget i denna matchen och ta med sig 3 poäng hem igen. Åldermannen Andreas Paulsson var däremot inte på hugget lika mycket som i matchen i söndags mot Wings.

Enköping- Segeltorp 3 – 4 STR (0-2,2-0,1-1,0-0,0-1)

Enköping fick på onsdagskvällen besök utav ”Torpet” som tappat mer eller mindre hela truppen inför denna säsongen. Men de verkar ha fått ihop det bra som lyckats ta en skalp mot just Huddinge som många spelare gick till. På onsdagen så vart det en jämn match mellan Enköping och Segeltorp som fick avgöras på straffar efter att Johannes Yucel satt den avgörande straffen åt gästerna.

Fredagsmatchen

Visby/Roma – Hanviken 1 – 0 OT (0-0,0-0,0-0,1-0)

Visby fick under fredagen besök utav ett hungrigt Hanviken som inte drabbades speciellt hårt av att isen gick sönder 2 gånger under första perioden och de fick gå in till omklädningsrummet igen. Det snarare verkar ha stärkt laget som lyckades knipa poäng utav gotlänningarna. Skotten visar dessutom att V/R vann rättvist då skotten vart 49-23. Mycket imponerande insats utav Tyresölaget att få med sig en poäng hem ifrån ”öjn”.%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!