Sammanfattning av premiärhelgen i Östra serien

 

Fredagsmatchen

I fredags så smygstartade ATG Hockeyettan Östra med match mellan Visby/Roma – Hammarby som visade sig bli en jämn tillställning och där det dessvärre skedde en otäck olycka där Hammarby spelaren David Ljusbol skadade sig och fick åka ambulans till sjukhus, men de har framkommit lugnande besked kring honom. Visby/Roma visade sig vara det starkare lagt efter sextio spelade minuter och stod som segrare med knappa 2-1. Det verkade som att luften gick ur Hammarby lite efter skadan, vilket är fullt förståeligt. Visbys mål gjordes av Teemu Huttu och Mikael Hedlund. Hammarbys gjordes av just David Ljusbol.Lördagensmatchen

Även under lördagen var det match denna gång och det var ett ”nykomlingsmöte” mellan Strömsbro – Wings. Detta var även det en mycket jämn match som fick gå till Overtime för att avgöras. Gästerna som är nygamla i serien var på tå redan från start, dock så var det Strömsbro som tog ledningen i den andra perioden efter ett mål av senaste tillskottet Joakim Axman. I den tredje perioden så tryckte Wings på och malde ner hemmalaget och kunde till slut trycka in kvitteringen genom Eric Jakobsson. I övertidsperioden så klev Christian Blomqvist fram och såg till att gästerna kunde åka hem till Märsta med 2 poäng i bagaget. Dock så fick de även 2 skador varav en har blivit en rejäl snackis. Spelaren fick en hård puck i ansiktet, men vi kan dock meddela att han efter omständigheterna mår bra och endast fick en lätt hjärnskakning. För er som missat detta så finns det en video med ”olyckan” på denna länk.

Söndagens matcher

Under söndagen så var det dags för övriga lag att spela sina premiärmatcher medans Visby och Hammarby spelade årets andra matcher.

Väsby – Visby/Roma 5-4 straffar (0-2,1-2,3-0,0-0,1-0)

Väsby inledde säsongen med hemmamatch mot en av seriefavoriterna Visby/Roma och bjöd in Gotlänningarna till dans. Visby såg länge ut att gå mot seger men Väsby stod för en otrolig vändning. Laget vände underläge med 1-4 till 4-4 i tredje perioden och allting fick avgöras på straffar där Linus Ryttar i Väsbymålet spikade igen och Johannes Nilsson satte den avgörande straffen.

Hanviken – Enköping 4-5 straffar (0-1,3-0,1-3,0-0,0-1)

Hanviken fick en svår nöt att knäcka i sitt möte med Enköping som är tippade att sluta i mitten av tabellen. Även denna matchen fick avgöras på straffar och jag tror att detta var nog det resultat som fick flera personer att höja på ögonbrynen då Hanviken är tippade i botten utav serien och lyckas få det att gå till straffar i premiärmatchen. Vi lyfter på hatten för Hanviken i premiäromgången som ledde matchen med 3-1, men orkade inte hela vägen ut. Enköpings nyförvärv Zebastian Bodini Schmitt satte den avgörande straffen.

Hudiksvall – Sollentuna 5-0 (1-0,4-0,0-0)

Hudiksvall började serien med att besegra Sollentuna enkelt hemma på Glysis och gjorde det som många förväntat sig och visade varför de är tippade att vara ett utav seriens topplag. Ett nyförvärv som utmärkte sig något extra måste jag säga var Hugo Enock som trampade förbi en av gästernas försvarare och enkelt satte 5-0 bakom deras målvakt. Ett otroligt läckert mål som även det blivit en snackis runt om i Sverige!

Segeltorp – Vallentuna 2-5 (1-1,1-2,0-2)

Segeltorp fick en tuff första uppgift i att försöka besegra Allettantippade Vallentuna och det visade sig att gästerna var starkare än ”Torpet” och kunde åka hem till norra sidan av Stockholm med 3 poäng i bagaget. Segeltorp kommer att få det tufft i år är min uppfattning, nog att detta var den första seriematchen men med tanke på hur laget ser ut tror jag inte att de kommer bli en enkel säsong.

Huddinge-Hammarby 4-3 OT (1-1,0-1,2-1,1-0)

I denna match så var det två giganter som möttes och det visade sig när Huddinge vann skotten med hela 50-21! Men bortalagets gigant Marcus Due-Boje i Hammarbykassen gjorde en kanonmatch som motade 45 utav 50 skott vilket gav honom en räddningsprocent på 92% i denna matchen. Kunde lika gärna ha fått avgöras på straffar då det var två bra lag som mötte varandra. Hatten av till Due-Bojie som motade puckar och fick den fina räddningsprocent han slet sig till. Mycket bra.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!