Sammanfattning av söndagens matcher

För det första, så har vi fått ta emot en del mejl och meddelanden på sociala medier från missnöjda personer som klagar på att vi antingen inte lägger upp ett visst inlägg eller att vi är för sega eller dåliga på att uppdatera sidan. Jag som driver sidan har inga som helst krav på mina skribenter utan påpekar ofta för dom att familjen och livet utanför ska gå före. Skriva här gör man när tid finns. Jag själv sitter här höggravid med extremt jobbiga värkar sedan ett par dagar tillbaka så att sidan inte blir prioriterad just nu kanske vi kan ha lite förståelse för? Vi har full förståelse för avföljningar, men visst kan man göra det utan att vara otrevliga? Div1hockey är inte prio just nu och kommer inte vara den närmsta tiden utan inläggen kommer när tid finns – dvs inte mitt i ett värkarbete.

Nog om det, här kommer en sammanfattning av söndagens matcher i Hockeyettan: 

Norra:

– Först måste vi börja med att hylla Magnus Isaksson i Piteå. Denna gigant börjar komma igång på riktigt och det visade han igår. Totalt gjorde han 1 mål – och 6 assists(!). Han förtjänar sina hyllningar idag. Sen ska vi heller inte glömma hans lagkamrat Petter Mäkitalo som drog till med ett hattrick + ett assist.

– Vi kan fortsätta med Piteå. De vann nämligen sin match med högst siffror igår. Hela 10-3 mot Vännäs blev det tillslut.

– Teg slapp åka hem poänglösa från sin Kirunaturné i helgen. Laget föll med 3-1 mot IF i lördags, men besegrade AIF med 2-4 under söndagen. En av våra jokrar uppe i Norr ligger nu på andraplatsen, imponerande!

Östra:

– Nykomlingarna Strömsbro fortsätter att vinna. Igår besegrade laget Segeltorp med 3-6 efter att ha vänt ett 3-1 underläge. Lagets målsprutor Joakim Axman och Kim Persson fortsätter att hitta rätt och har nu gjort 8 respektive 7 mål. Vi ska heller inte glömma bort Manne Mattisson som gjort 5 mål.

– En kul liten grej i Östra är annars att Väsby, som så stolt skyltade att man är storebror innan matchen, föll med hela 4-7 mot ”lillebror” Wings. Den kaxigheten fick de minst sagt äta upp. Christian Blomqvist i Wings gjorde sitt mål nr 7 för säsongen och Tim Friberg gjorde 2 mål och 1 assist.

– Vi säger ÄNTLIGEN HAMMARBY! Igår tog de sin första seger genom att besegra Vallentuna med 5-3. De klättrade därmed om Hanviken i tabellen som fick överta jumboplatsen. Målvakten Marcus Due-Boje spelade en stor roll i segern genom att rädda 42 av 45 skott medans lagakamraten Emil Leijon gjorde 1 mål och 2 assists.

– Vi får väl även säga lite äntligen till Huddinge. Det förväntade topplaget som inte allt gått som väntat fick en rejäl islossning igår när de vann med hela 8-2 mot Hanviken. Niclas Lehmann stod för 2 mål och 2 assists och Måns Krüger för 3 assists.Västra:

– Okej. Här måste vi börja med årets hittills största genomklappning. Eller årets hittills största vändning. Kan vi ta ett moment och lyssna på det här: Surahammar ledde med 6-2 över Forshaga i tredje perioden. När klockan stod på 51.26 reducerar bortalaget till 6-3. Innan sista perioden är slut står det 6-7. Vad i hela friden. Hur är det möjligt? Carl Stapleton gjorde själv både kvitteringen till 6-6 och det avgörande målet till 6-7 medans lagkamraten Oliver Kandergård gjorde 6-4 och 6-5. Vi vet fortfarande inte vad vi ska säga.

– Men. Något glädjande för Surahammar var iallafall att lagets succéspelare Marcus Wahlgren gjorde två nya mål och är nu uppe på 9 fullträffar.

– Ett annat tapp hände i Lindlöven – Grums där bortalaget tappade 2-4 till 4-4, även det i tredje perioden. Grums lyckades dock senare vinna på straffar. Max Lalander gjorde såklart två nya mål och har nu gjort 9 mål.

– Äntligen för tredje gången får vi även säga till Köping som tog sin första trepoängare efter sin 1-2 seger mot Kumla. De lämnade därmed över jumboplatsen till Surahammar.

– Borlänge hade inga större bekymmer att besegra Linden och slutresultatet skrevs tillslut till 6-3. Markus Persson? Ja han gjorde två nya mål och är nu redan uppe på 11 fullträffar i år. En annan intressant notis här är att Borlänge sköt hela 63 skott(!).

– Nyköping tog en säker seger borta mot Malung med 0-3 där Christian Axelsson stod för en 1+1 meny.

Södra:

– Kallinge/Ronneby besegrade ett svagt Hanhals med 3-2, efter att ha lett matchen med 3-0. Sebastian Magnusson, som firade sin 300:de match i KRIF-tröjan, gjorde två assists. Målvakten Mathias Israelsson gjorde en kanonmatch i Hanhalsmålet och räddade 42 av 45 skott.

– Det blev inte två raka segrar för Tyringe. Halmstad satte stopp för de planerna genom att både vinna och nolla hemmalaget. Målvakten Anton Malmborg fortsätter göra succé och höll en ny nolla.

Övrigt:

– Högst publiksiffra hade Tyringe mot Halmstad med 678 åskådare.

– Lägst publiksiffra hade vi mellan Hammarby och Vallentuna som hade 115 tappra åskådare.

– Två målvakter höll nollan: Daniel Fahlström i Nyköping och Anton Malmborg i Halmstad.

– Spelare som gjorde säsongens första mål: Viktor Burman (Vännäs), Joakim Törnqvist (Vännäs), William Edholm (Piteå), Michael Lindberg (Hanviken), Robin Sjörén (Huddinge), Victor Jonason (Teg), Carl Eriksson (Wings), Carl Stapleton (Forshaga), Oliver Nordmark (Surahammar), Marcus Eidergård (Surahammar), Leon Lundberg (Köping), Daniel Nilsson (Lindlöven), Linus Nilsson (Grums), Alexander Carlsson (Nyköping), Hugo Ollila (Linden) och Rikky Hanspers (Borlänge).

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!