Säsongssummering: Hammarby – med Eric Winbergh

#6 i säsongssummeringen är Hammarby IF där succéforwarden Eric Winbergh svarar på frågorna. Winbergh blev efter att vi bokade in intervjun klar för seriekonkurrenten Väsby.

Säsongen 17/18 gjorde du 17 poäng, fördelade på 8 mål och 9 assists. Den här säsongen gjorde du 33 poäng, fördelade på 18 mål och 15 assists. Vilken utveckling, speciellt på målfronten. Vad säger du om säsongen för din egen del?

– Jag är nöjd med min säsong i helhet, jag fick en dålig start på grundserien men hittade tillbaka under vårserien och avslutade säsongen bra. Fick bra med förtroende ifrån Tommy samt fått spela med två riktigt duktiga killar i samma kedja så det har varit en rolig säsong.

Du gjorde trots allt 10 mål mer den här säsongen, hur kommer det sig att du lyckades utveckla den biten så pass mycket?

– Skulle säga att man kommer in i det, alltså man får in några enkla puckar och sen börjar man få lite mer självförtroende och börjar hitta sitt sätt att göra mål. Jag har fått stor hjälp av mina kedjekamrater som gett mig fina passningar också.

Hammarby slutade tredje sist i grundserien, vad säger du om eran insats innan jul?

– Vi fick problem med skador tidigt på säsongen på spelare som skulle vara tongivande och det ställde till med lite problem. Folk fick nya roller och skulle anpassa sig för dom rollerna och samtidigt var serien i full gång så vi tappade lite poäng och vi studsade väl nog aldrig riktigt tillbaka efter det.

I Vårserien kom ni högre upp och istället blev det en tredjeplats, med två poäng upp till andraplatsen. Vad var skillnaden på Hammarby i grundserien jämfört med i vårserien?

– Vi fick tillbaka lite folk och började få lite självförtroende och spelade faktiskt riktigt bra. Vi vann vårserien säsongen innan så vi visste att vi kunde göra det igen men tyvärr blev det inte så. Vi tappade lite onödiga poäng och halkade efter Segeltorp om förstaplatsen så det var faktiskt en liten besvikelse eftersom vi spelade riktigt bra stundtals.

Eftersom det inte blev någon playoff eller en kvalserie nedåt så tog säsongen slut redan den 20 februari. Hur känner du kring att säsongen tar slut så tidigt om man hamnar i det läget?

– Det är såklart supertråkigt. Man vill ju spela så länge de går och ta sig så långt man kan så det är självklart tråkigt när säsongen är slut redan i februari.

Vilket motstånd tycker du har varit roligast och tråkigast att möta?

– Roligaste motståndet är nog Huddinge, flera känner varann och det är många i Hammarby som har spelat i Huddinge nån gång i sin karriär så det är alltid lite hetsiga matcher och mycket känslor. Finns egentligen inget tråkigt lag att möta utan tuffaste är nog att komma upp till Hudiksvall och spela eftersom dom är riktigt bra där uppe samt att dom får ett riktigt bra stöd från läktaren.

Om du måste nämna en spelare i laget som du tycker har utmärkt sig och förtjänar lite extra beröm, vem väljer du? Och varför just honom?

– Nestor Plarsmo. Nestor har gjort en super säsong och producerat riktigt bra. Han har utvecklats på många områden och tror han har en ljus framtid framför sig.

Finns det något särskilt minne du bär med dig från säsongen?

– Största minnet jag kommer bära med mig ifrån denna säsong är sammanhållningen i laget och hur sjukt roligt vi har haft denna säsong. Har fått spela med otroligt sköna killar och det var alltid varit roligt att komma ner till hallen.

Till nästa säsong hittar vi dock inte Eric i Hammarby, utan hos seriekonkurrenten Väsby IK. Berätta! Varför spelar du i Väsby nästa säsong?

– Jag vill ta nästa steg i min utveckling samt att jag ville testa något nytt och Väsby kändes helt rätt för mig. Tycker Väsby är en klubb som vill framåt och gått från klarhet till klarhet och det tåget ville jag hoppa på. Gillar deras sätt att spela och tror det spelet jag spelar skulle passa bra in där, avslutar han.

Säsongssummeringen:
1. SK Lejon – Björn Gabrielsson
2. Enköpings SK – Simon S:t Cyr
3. Grums IK – Johan Erkgärds
4. Hanhals IF – David Stenbacka
5. Kalix HC – Anton Schou

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!