Säsongssummering: Hanhals IF – med David Stenbacka

Vi har kommit till #4 i Säsongssummeringen och den här gången är det Hanhals IF som står på tur, och där har vi dragit tag i forwarden David Stenbacka.

Hanhals tippades inför säsongen att vara ett av lagen som skulle slåss om en Alletta-plats. Ni slutade femma i tabellen och knep en av platserna. Kan du berätta lite om er insats i grundserien?

– Vi började lite segt i grundserien. Men sen efter 6-7 matcher så fick vi igång vårt spel och avslutade resterande matcher riktigt bra. Så vi är helt klart nöjda med att vi fick en plats i Allettan.

Trots att ni ”bara” kom femma så gjorde ni mest mål i serien, med 84 st. Vad säger du om ert offensiva spel?

– Vårat offensiva spel var riktigt bra. Vi bygger spelet på att hålla i pucken ner ifrån, vilket kan straffas om man slarvar. Men vi har många offensivt skickliga spelare vilket vi utnyttjat.

I Allettan blev det om man ser till tabellen lite tuffare. Ni slutade 9a, vilket innebär näst sist och som det sista laget att knipa en playoff-plats. Hur ser du på eran insats i Allettan?

– Våran insats i Allettan var ändå helt okej. Vi åkte på många skador och sjukdomar som påverkade spelet, vilket är tufft. Men med fullt lag spelade vi verkligen bra vissa matcher som mot Grums hemma i premiären där vi vann med 8-0 och i bortavinsten mot Visby med 6-0. Så det fanns några riktiga toppar men även en del dalar, som torsken mot Vimmerby borta med 9-1.

Precis, i en av matcherna föll ni med hela 9-1 mot Vimmerby på bortaplan. Vad hände där egentligen?

– Matchen mot Vimmerby var ett riktigt bottennapp. Vi gav bort många mål där vi försökte spela ut från egen zon vilket är svårare i Vimmerby med tanke på den lilla isen som är där. De satte hög press och vann nästan alla närkamper, så sett till matchen var de ett rättvist resultat.

Väl i playoffen fick ni möta Troja/Ljungby, där ni föll med 2-0 i matcher. Berätta om matchserien.

– Tycker vi var vassare i första hemmamatchen och där kunde vi likväl vunnit, men de var bättre i andra matchen borta och vinner ändå välförtjänt.

Finns det några spelare i laget som utmärkt sig lite extra?

– Robin Carlsson, Henrik Persson och Pontus Andréasson var bra hela säsongen så de ska ha cred. Även målvakten Arvid Söderblom. Finns många att välja på.

Vilket lag tycker du har varit roligast att möta och tråkigast att möta?

– Roligast att möta var väl Troja/Ljungby, framförallt i playoff när bägge lagen verkligen försöker att spela en fin hockey. Tråkigast att möta är kanske Kallinge/Ronneby borta. Seriens bästa lag. Otroligt tufft med lång resa ner i skogarna och spela mängder av minuter i egen zon.

För din del blev du den här säsongen utsedd till Assisterande lagkapten och du spelade 26 matcher där du totalt gjorde 10 poäng. Kan du berätta lite om din egen säsong?

– Min sämsta säsong personligen i Hockeyettan. Jag var skadad två gånger och sjuk ett par gånger, så den förstördes mycket av det.

Om du får välja en rimlig spelare att värva till Hanhals nästa säsong, vem hade det varit?

– Kim Runermark min radarpartner från Tyringe för 4-5 år sedan. En klasspelare offensivt i Hockeyettan så han hade jag gärna spelat med.

Hur stor är chansen att vi får se David Stenbacka i Hanhals även nästa säsong?

– Jag trivs bra här i Kungsbacka så chansen är god. Vi för en dialog men jag måste även tänka på mig själv vilket som är bäst, avslutar han.

Säsongssummeringen:
1. SK Lejon – Björn Gabrielsson
2. Enköpings SK – Simon S:t Cyr
3. Grums IK – Johan Erkgärds

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!