Säsongssummering: Kalix HC – med Anton Schou

#5 i säsongssummeringen och vi är tillbaka till Norra serien. Den här gången med Anton Schou i Kalix HC.

Inför säsongen tippades ni i vanlig ordning topp 5 och som ett av lagen som skulle ta en plats till Allettan. Det fixade ni genom att knipa andraplatsen. Vad säger du om eran insats i grundserien?

– Jag tycker vi gjorde en riktig bra insats under grundserien där jag tror vi slog poängrekordet i klubben vilket alltid är kul.

Hur skulle du beskriva ett typiskt ”Kalix-spel”? Hur spelar laget?

– Jag skulle beskriva vårt spel som fartfyllt med mycket skridskoskickliga forwards och backar som gärna följer med i anfallen. Snabba spel och mycket skridskoåkning menar jag är grundpelarna i vårt spel.

Trots en andraplats så hade ni ändå 9 poäng upp till förstaplatsen, var ni besvikna att ni inte nådde hela vägen till att bli seriesegrare?

– Nja, jag skulle inte påstå att vi var besvikna utan jag tror många var väldigt nöjda med den placeringen vi tog samtidigt som man alltid strävar efter att komma på första plats.

I Allettan efter jul gick det dock aningen tyngre och ni slutade ”bara” på en sjundeplats. Hur går dina tankar kring er insats i Allettan?

– Jag tycker vårt spel i Allettan var en aning besvikelse om man jämför med det spel vi visade upp under grundserien. Däremot tycker jag att Allettan Norra var väldigt jämn i år och det skilde inte allt för många poäng mellan oss och tredjeplats om jag inte missminner mig.

I Playoffen fick ni sedan välja näst sist och hade möjligheten att välja antingen Segeltorp eller Mariestad. Varför valde ni just Segeltorp?

– Jag vet inte exakta orsakerna till varför vi valde just Segeltorp utan det var tränarna som gjorde det valet.

Matchserien gick kanske inte som förväntat och ni föll med 1-2 i matcher. Ångrar ni att ni valde Segeltorp nu i efterhand?

– Ja, Segeltorp var ett väldigt skickligt lag som spelade disciplinerat vilket vi inte var helt beredda på. Jag tycker vi kunde ha scoutat de lite bättre inför denna matchserie.

Kan du berätta lite om er matchserien mot Segeltorp?

– Första matchen kom vi inte alls upp i nivå och det svängde mycket fram och tillbaka där Segeltorp satte sina chanser och vi gjorde det inte. I den andra matchen tycker jag vi studsade tillbaka och spelade riktigt bra och fartfylld hockey vilket Segeltorp också gjorde. I den tredje matchen kändes det som att Segeltorp vågade mera och vi vart lite hafsiga i vårt spel. Summerar man matchserien tycker jag att den var väldigt jämn och där Segeltorp spelade väldigt disciplinerat samtidigt som jag tycker att vi inte riktigt kom upp på den nivå vi visade upp tidigare under säsongen.

Vilket lag tycker du har varit roligast och tråkigast att möta under säsongen?

– Det roligaste laget att möta under denna säsong tycker jag är Boden eller Piteå eftersom att det alltid är lite extra känslor och fart i sådana matcher vilket påminner en del om slutspelsmatcher. Det tråkigaste laget att möta denna säsong tycker jag var Enköping eftersom jag tycker att det ända de gjorde var att dumpa och brunka istället för en spelande hockey.

Finns det några spelare i laget som utmärkt sig lite extra?
– Jag tycker det är många som utmärkt sig i laget denna säsong och inte minst juniorerna som tagit stora kliva under säsongens gång. Även Felix Olsson visade upp en fin form denna säsong tycker jag.

Du själv spelade 36 matcher och gjorde 12 poäng. Hur känner du kring din egna prestation under säsongen?

– Jag tycker det har varit en bra säsong i år spelmässigt men känner väll att poängskörden kan förbättras ytterligare till nästa säsong.

Tillsist, om du fick välja en rimlig spelare att värva till Kalix nästa säsong, vem hade det varit?

– Den är svår men skulle nog säga Hampus Harlestam från Vimmerby som haft en bra säsong med sin fina skridskoåkning och fysiska spel, avslutar han.

Säsongssummeringen:
1. SK Lejon – Björn Gabrielsson
2. Enköpings SK – Simon S:t Cyr
3. Grums IK – Johan Erkgärds
4. Hanhals IF – David Stenbacka

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!