Seriesystemet görs om from 20/21

Nu är det klart. Den senaste tiden har Hockeyallsvenskan och Hockeyettan uppmanat sina distrikt att rösta nej till det nya serieförslaget. Uppmaningen lyckades inte och idag klubbades ett nytt seriesystem igenom.

Ett system som gör att endast ett lag har möjlighet att gå upp till SHL från Allsvenskan och så även till Allsvenskan från Hockeyettan, istället för två lag som det tidigare varit.

Enligt SVT kan den nya Hockeyettan komma att se ut enligt följande:

”36 lag indelade i tre geografiska serier (norr-, mitt- och sydettan) med tolv lag i varje. 22 matcher i grundserien där lag 1-4 går till ”superettan” och lag 5-12 till geografiskt indelade fortsättningsserier.

”Superettan” spelas med play-in följt av kvartsfinal, semifinal och final. Vinnaren direktkvalificerad till hockeyallsvenskan.
Lag 7-8 i de tre fortsättningsserierna spelar ”play-out” i bäst av fem matcher där förloraren degraderas direkt till serien under.

Förslaget innebär att maximalt ett lag kan åka ur SHL och Hockeyallsvenskan under en och samma säsong, vilket i sin tur betyder att endast ett lag kan gå upp i SHL och Hockeyallsvenskan under samma säsong.”

Texten är hämtad från SVT.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!