Slaget om Huddinge, vilken förening är bäst?

Inför den kommande säsongen som drar igång nu i helgen så är Huddinge den enda kommun som kommer att ha 3 lag i Hockeyettan Östra.

Men frågan är vilken utav klubbarna Huddinge IK, Segeltorps IF och Trångsunds IF som kommer att kunna titulera sig som bästa laget i slaget om Huddinge?

De jag tror kommer bli avgörande i dessa 6 matcher är dels inviduellt skickliga spelare och dels rutinen i trupperna. Segeltorp ser ut att komma och bli den stora utmanaren i serien. Dem har många gamla Huddinge spelare i truppen och det kan vara avgörande framåt slutspurten ifall de tar sig till AllEttan eller Vår serien.

Trångsund är en liten förening som spelat i ettan förut, men frågan är fall de har rutinen i truppen som grannklubbarna Segeltorp och Huddinge.

Huddinge är vana av att ha favoritskapet på sig år efter år, brukar vara seriesegrare i grundserien. Går till AllEttan efter jul och är även med och utmanar i toppen av den serien som dem brukar. De har även spelat Hockeyettan finalen de 2 senaste åren och klarar sig hela vägen till kvalserien där det brukar ta stopp. Det stora frågetecknet här är alla deras tunga spelar förluster kommer det att gå hela vägen i år och ta klivet upp i Allsvenskan?

Möts redan i första omgången!

Huddinge får möta sin utmanare tillika derbykollega redan i den första serie matchen. Kan nog inte bli hetare än såhär derby direkt redan i första omgången. Jag tror att ”Torpet” kommer att kunna ge ”storebror” Huddinge en ordentlig match.

Trångsund ser jag tyvärr inte som något lag som kommer vara med att utmana i toppen medans Huddinge och Segeltorp känns som givna i toppen utav tabellen. Även om ”Torpet” i sitt genrep mpt Väsby igår åkte på en storförlust med hela 1-6.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!