Slaget om norrort, vilket lag står sig bäst

Nu har serien börjat dra igång på allvar och då kan man se att de är 3 lag som huserar i norra delen utav Stockholms län inom 3 mils radie från varandra.

Det klassika norrorts derbyn som många kallar det inleds denna säsong mellan Vallentuna och Sollentuna den 3/10.

Då kommer frågan som många fans till Väsby, Vallentuna och Sollentuna stälmer sig. Vilket utav dessa lagen är egentligen bäst i norrort?

Här kommer en liten genom gång av avgörande faktorer för dessa lagen

Väsby IK HK

Väsby har en tuff inledning på säsongen med 8 raka borta magcher, där det gäller att vara på tårna redan från början. Detta på grund av renoveringar utav klassika Vilundahallen eller ”Svinstian” som den kallas av väsbyborna. Huvudtränare Viktor Tuurala och hans assiterande Niklas ”Boba” Pettersson har fått ihop en trupp som onekligen har runtinen utav att spela i Hockeyettan. Men frågan är hur kommer de klara inledningen på säsongen?

Ett par spelare som är värt att höja varningens finger för är Lubomir Fetkovic, Felix Lööv, Vladimir Lukacik och lagkaptenen Christoffer Gozzi.

Alla dessa är spelare med stor potential och när de är i form så är de väldigt falriga offensivt.

 

Sollentuna HC

Har gjort en om organisering där de bytte tränare till Carl-Johan Klint som vid sin sida har Per Eklund.

Dem har värvat ihop ett intressant lag med unga och ett par äldre spelare med rutin. En transfer som fick mig att höja på ögonbrynen var utlångingen utav Fredrik Wink till nykomlingarna i Kalmar HC i den södra serien.

Utöver denna utlåning så har dem även fått tillbaka Andreas Gällstedt som inför säsongen valde att gå till rivalen Väsby, men kände att de inte funkade så återvände till SHC och kommer att spela där även i år. Spelare som jag tycker att de är värt att hålla koll på är Niklas Larsson en ung back som inte räds för att gå på offensiven om så krävs. Kim Brännström och Lukas Lagerstedt.

Värt att nämnas är även att deras målvaktssida ser riktigt bra ut även i år, vilket kan komma att bli avgörande framåt seriens slutspurt.

 

IF Vallentuna Bk

Vallentuna har ett lag som är sig ganska likt förra årets lag, de har gjort ett par riktigt bra nyförvärv och även fått behålla en hel del spelare från förra året.

Åldersmannen i den Östra serien Andreas Paulsson fortsätter även han karriären som hockeyspelare trots sina 42 år! I år har han även sällskap utav äldsta sonen Lukas Paulsson. Som efter en fin säsong där han var en av de ledande spelarna i föreningens J20 lag belönades med ett A-lags kontrakt.

Återstår att se vad far och son doun kan åstakomma tillsammans och ifall de även blir kedjekamrater. Utöver dessa två har de även hämtat in en bra målvakt i Alexander Jirhage. ”Jiris” som han kallas är inte den enda spelaren som kommer ifrån degraderade Wings HC utan han får även sällskap utav den storvuxne backen Daniel Mattsson som kommer att bli ett nyttigt tillskott i defensiven för VBK.

 

Det lag jag tror kommer stå sig bäst utav norrorts lagen är Väsby, beroende på hur de klarar av den tuffa säsongs inledningen och ifall lagets psyke påverkas utav att inte kunna spela hemma i Vilunda.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!