Spikar målvaktssidan – värvar målvakt från Västerås

Helsingborg har spikat sin målvaktssida. Sedan innan har man gjort klart med lånet Joel Svensson från Rögle J20, och nu har man även värvat Daniel Wahlberg som var med och tog upp Västerås till Allsvenskan i våras.

Wahlberg hade förra säsongen i Hockeyettan en räddningsprocent på 92.8% på 8 matcher, samt 87.5% på en kvalseriematch. Han stod även två matcher med Västerås J20 i SuperElit med 89.1 i räddningsprocent.

– Jag ser fram emot att spela för Helsingborg nästa säsong. Det känns som ett riktigt bra steg att ta i min utveckling. Det ska också bli spännande att prova på spel i den södra hockeyettan som jag hört mycket gott om, säger Daniel Wahlberg till Helsingborgs hemsida.

Tränare Tim Brithén säger följande om lagets nya målvakt:
– Det känns riktigt bra att Daniel är klar och att vi löst målvaktsfrågan. Jag har fått väldigt goda referenser på honom och tror att det kan bli ett bra steg i Daniels utveckling att komma till Helsingborg. Jag tror att Daniel och Joel kommer att kunna driva varandra på ett sätt som kommer att utveckla de båda. Samtidigt så kommer de att utgöra en bra bas i vårt försvarsspel.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!