Summering från kvalseriernas första omgång

Igår så spelades första omgången utav kvalet till Hockeyettan. Hur gick det för lagen från Hockeyettan, vann utmanarna?

Allt det svaras på här nedan.

I det Östra kvalet så vann båda lagen från Hockeyettan sina matcher, medans de jag ser som favoriter i kvalet gjorde upp i en rafflande och spännade match.

Publikfesten i Eskilstuna var den jämnaste matchen resultatmässigt, gästande Wings var det starkare laget i detta mötet och kunde efter 1-2 åka hem till Märsta med 3 poäng inkasserade.

Medans Tyresö/Hanviken gjorde vad jag hade väntat mig och vann bortamötet mot Viggbyholm med 0-3. ”Viggan” visade sig vara en tuff motståndare för Hanviken, när de endast lyckades göra 3 mål på 46 skott! Björn Fors i målet var en bidragande orsak till detta, så länge han får vara skadefri och frisk så tror jag att han kan hjälpa Täbylaget långt.

I Stockholms södra förorter så var det ett riktigt rivalmöte mellan Trångsund och Nacka, hemmalaget visade att de kommer uppifrån Hockeyettan och vann matchen med hela 5-1 även fast de endast sköt 24 skott på mål.

I den Västra kvalserien så segrade båda lagen ovanifrån sina matcher medans Strömsbro tog en ordentlig skalp hemma.

Matchen mellan Surahammar och Fagersta vart en ganska jämn tillställning där hemmalaget tillslut stod som segrare med 4-2.

Strömsbro mötte Munkfors och tog en ordentlig skalp. Gävlelaget vann med hela 6-2, värmlänningarna kan inte vara nöjda med denna matchen där dem tillbringade större delen av matchen i utvisingsbåset, vilket vart avgörande.

Hallstahammar tog emot Arboga hemma och detta vart den jämnaste matchen sett till resultatet och efter 60 spelade minuter så segrade gästerna med 4-5.

I det Södra kvalet så lyckades endast ena laget ovanifrån vinna, medans ett gammalt bekant lag lyckades ta en storseger. Det andra laget från Hockeyettan kryssade och vann i Sudden.

Alvesta mötte Vänersborg och detta vart en riktig målfest där gästande Vänersborg stod som segrare tillslut med hela 3-8! Wow, måste ha varit en match som varit väldigt underhållande att se, med mycket mål och chanser.

Grästorp som är en gammal bekant i Hockeyettan-sammanhang tog en enkel seger hemma mot Helsingborg, 7-1 skrevs slutresultatet till.

Halmstad tog emot Borås hemma. Detta var en jämn tillställning som efter tre spelade perioder var oavgjort. I overtime så drog hemmalaget det längsta strået och vann med 4-3. Borås överraskade nog många som lyckades kryssa mot ena seriefavoriten.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!